Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

DSC10

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. Κ Α Λ Λ Ι Ν Ι Κ Ο Σ

κατά τον μήνα Ιούνιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 Aggelos

 Το Σάββατο 4-6-2016 το μεσημέρι μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλυνάδου Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Μάρκου Σκουλάτου.

Το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Αγίου Αρσενίου όπου τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Κωνσταντίνου Μανωλά και της Νίκης Πρεβεζάνου.  

Την Κυριακή 5-6-2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Μετά την Απόλυση προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Ιακώβου Βιτσαρά.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος έπλευσε για την Σύρο με σκοπό να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την ονομαστική εορτή του.  

Το βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

Την Δευτέρα 6-6-2016 το μεσημέρι μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Μαρίας Σκουλάτου. Στην συνέχεια μετέβη στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Παρασκευής Ποτικιάν.

Την Τρίτη 7-6-2016 το πρωί δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Νάξο για περίπου τετράωρη επίσκεψη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και την συνοδεία του, προερχομένους από την Αμοργό με προορισμό την Σαντορίνη. Στο σύντομο αυτό διάστημα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Χρυσοστόμου, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε Ιεράς Αγρυπνίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, επ’ ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγο.

Την Τετάρτη 8-6-2016 το πρωί έπλευσε για την Πάρο όπου προήδρευσε της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Την Πέμπτη 9-6-2016 (Εορτή της Αναλήψεως) το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ενορία Αγίου Αρσενίου και στην περιοχή της Πλάκας όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου.  

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αντωνίνης Αγγιδίων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Κτίτορες του ως άνω Ιερού Ναού είναι ο Νάξιος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με τα αδέλφια του οι οποίοι ανήγειραν σε κτήμα τους τον Ιερό Ναό εις μνήμην των γονέων τους Ευαγγέλου και Αντωνίνας Ματζουράνη.

Το Σάββατο 11-6-2016 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Νάξου όπου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως, σε συνδυασμό με την λήξη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής κυριών. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πρωινό στο Αρχονταρίκι της Μονής. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλες της κυρίες των κύκλων.  

Την Κυριακή 12-6-2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δανακού Νάξου.

       Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο όπου τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου της Ελένης Κυδωνιέως, θυγατρός του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Πάρου Πρωτ. π. Δημητρίου Κυδωνιέως μετά του Αντωνίου Σκιαδά στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου.

Το Βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

Την Δευτέρα 13-6-2016 το πρωί μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Απόλλωνος Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Λεβογιάννη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προσκλήσεως, παρέστη στην εορτή λήξεως των μαθημάτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νάξου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του σχολείου, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στα παιδιά. Στο τέλος συνεχάρη εγκαρδίως τον Αξιότιμο Διευθυντή κ. Ευστράτιο Φουτάκογλου, τους εκλεκτούς εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και κυρίως τα παιδιά για το ωραίο πρόγραμμα που προετοίμασαν και παρουσίασαν με επιτυχία.

Την Τρίτη 14-6-2016 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Φιλώτι όπου και παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου που έλαβε χώρα στην αυλή του Σχολείου με την ευκαιρία της λήξεως του Σχολικού έτους 2015 - 2016. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς και διδασκάλους εξαίροντας το σπουδαίο και επίπονο  έργο τους. Συνεχάρη επίσης με πολύ επαινετικά λόγια δασκάλους, μαθητές και όλους τους συντελεστές της εορτής για την άρτια και επιτυχημένη οργάνωση. Ακολούθως  διένειμε όπως κάθε χρόνο τα αναμνηστικά δωράκια στους αποφοίτους της ΣΤ΄ Δημοτικού, και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά του Σχολείου.

 

Το Σάββατο 18-6-2016 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος της Ενορίας Καλοξύλου Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Κυριακή 19-6-2016 (Πεντηκοστής) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στον Καλόξυλο Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τις ευχές της Γονυκλισίας. Μετά το πέρας και του Εσπερινού προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο.

Την Δευτέρα 20-6-2016 (του Αγίου Πνεύματος) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Τριαντάφυλλος. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το Βράδυ της ίδιας ημέρας επέστρεψε στη Νάξο.

Την Τετάρτη 22-6-2016 το μεσημέρι προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Νανά, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου

Την Πέμπτη 23-6-2016 το μεσημέρι προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιατρού Αποστόλου Σοφικίτη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

Με το απογευματινό Δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο,προκειμένου να προστεί των λειτουργικών και πνευματικών Εκδηλώσεων επί τη εορτή του Γενεθλίου Ιωάννου Προδρόμου και του Αγίου Αθανασίου του Παρίου.

        Την Παρασκευή 24-6-2016 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου της ομωνύμου Ενορίας (Πρόδρομος) Πάρου και  ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Εορτή του Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Κώστο της Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νικόδημος Σαραντόπουλος.

Το Σάββατο 25-6-2016 χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου (Γενέτειρα του Αγίου) και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Το μεσημέρι προήδρευσε της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Την Κυριακή 26-6-2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή Πλάκας Νάξου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των νέων Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε όλους τους εκκλησιασθέντες κυρίως σε γονείς και παιδιά, για την πολλαπλή ωφέλεια που προκύπτει από την συμμετοχή των νέων μας στο αγνό χριστιανικό περιβάλλον των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων και ευχήθηκε να μας συνοδεύουν όλους οι πρεσβείες των Αγίων μας και ιδιαίτερα του προστάτου των Κατασκηνώσεων μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σαγκρίου Νάξου όπου τέλεσε το Mυστήριο του Βαπτίσματος της μικρής Φιλησίας θυγατρός του Νικολάου και της Βασιλικής Ορφανού και εγγονής του διακεκριμένου Ναξίου Χειρουργού Φιλοθέου (Φίλη) Ορφανού. Ανάδοχοι παρέστησαν το ζεύγος των Ιατρών Αντωνίου και Χριστίνας Ρουσάκη.

Την Τετάρτη 29-6-2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ενορίας Μελάνων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και απηύθυνε θερμές ευχές στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Πάρο.

Την Πέμπτη 30-6-2016 χοροστάτησε στον Όρθρο προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Καμαρών Πάρου.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Παροικίας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top