Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Sev03Αγαπητοί μου αδελφοί – φίλοι της ιστοσελίδας

της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας!

Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες έντεκα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας (Φεβρουάριος 2011) της ιστοσελίδας της Μητροπόλεώς μας και υπήρξε η τεχνική ανάγκη αναβαθμίσεώς της. Με την ευκαιρία αυτή επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτό τον σύντομο χαιρετισμό. 

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι το διαδίκτυο στη σύγχρονη πραγματικότητα δεν αποτελεί απλώς ένα τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά ένα πολιτισμικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι άνθρωποι, αλληλεπιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών. Τα διάφορα γλωσσικά, πολιτισμικά, κοινωνικά, Θρησκευτικά κ.λπ. στοιχεία συνθέτουν αυτό το τεράστιο μωσαϊκό, που διεθνώς ονομάζεται Internet, από το οποίο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία μέσω του διαδικτύου μεταφέρει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης την Ευαγγελική αλήθεια, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα στην Ορθόδοξη διδασκαλία, που αποτελεί την αυθεντική έκφραση του ευαγγελικού λόγου.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από αυτή την λιτή διαδικτυακή μας παρουσία προσπαθήσαμε, εκτός από την διάδοση του λόγου του Θεού, να προβάλουμε την μακραίωνη ιστορία της τοπικής μας εκκλησίας, καθώς και τον πλούτο της θρησκευτικής, αλλά και πολιτισμικής παράδοσης των τριών νησιών μας της Νάξου της Πάρου και της Αντιπάρου, να ενημερώσουμε για την ταπεινή προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Ιερά Μητρόπολη σε ποιμαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό επίπεδο και να βοηθήσουμε τους απανταχού της γης Ναξίους, Παρίους και Αντιπαρίους, ώστε να διατηρούν ένα σύνδεσμο με τον τόπο τους, τον οποίο για διαφόρους λόγους αναγκάστηκαν να αφήσουν,  μέσα από την προβολή της λειτουργικής και λατρευτικής ζωής της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Ως εκ τούτου σ’ αυτό το νέο ξεκίνημά μας καλωσορίζω όλους τους αγαπητούς επισκέπτες της αναβαθμισμένης πλέον ιστοσελίδας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευχόμενος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός με τις πρεσβείες της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής αλλά και όλων των υπόλοιπων τοπικών μας Αγίων, να χαρίζει σε όλους πλούσια την θεία Χάρη και την ευλογία Του.

Με πολλή αγάπη Χριστού και εγκάρδιες ευχές,

† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top