Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

                                                 

Αξιότιμοι Καθηγητές και Διδάσκαλοι,

Αγαπητά μου παιδιά,

Ο χρόνος που κυλάει σαν ποτάμι ορμητικό μας έφερε και πάλι μπροστά στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς. Ο ευλογημένος χώρος του σχολείου, σας υποδέχεται ξανά έτοιμος να σας προσφέρει τα αγαθά της παιδείας και της γνώσεως, εφόδια πολυτιμότατα και απαραίτητα για την μελλοντική σας πορεία και εξέλιξη στο ταξίδι της ζωής.

Η ημέρα αυτή για εμένα προσωπικά ως Επίσκοπο της τοπικής μας Εκκλησίας της Παροναξίας, αποτελεί κάθε χρόνο μια σπουδαία ευκαιρία επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, διδάσκοντες και διδασκόμενους προκειμένου να εκφράσω τις ολόθερμες ευχές μου για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή μου προς όλους εσάς τους μαθητές αλλά και τους αγαπητούς διδασκάλους και καθηγητές που κάθε χρόνο, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, καταθέτετε τον κόπο την αγωνία και την προσπάθειά σας για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα υλικά μέσα που απαιτούνται για την επίτευξη μιας επιτυχημένης σχολικής χρονιάς θα σας τα παράσχουν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς οι οποίοι πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες σας και με μοναδικό κίνητρο την προαγωγή του αγαθού της παιδείας και την πρόοδο της σχολικής κοινότητας. Εμείς ως Εκκλησία είμαστε σήμερα εδώ για να σας προσφέρουμε τα πνευματικά μέσα, την Χάρη και την ευλογία του Θεού που είναι επίσης απαραίτητα όχι μόνο για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά αλλά για μια επιτυχημένη πορεία ζωής.

Τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα χρειαστεί να καταβάλετε κοπιαστική προσπάθεια μέσα στις σχολικές αίθουσες αλλά και έξω από αυτές μελετώντας και προσπαθώντας να απορροφήσετε την γνώση που θα σας προσφερθεί. Γι’ αυτό σήμερα με την τέλεση του Αγιασμού προσευχηθήκαμε ώστε ο Θεός να σας φωτίζει και να σας ενισχύει στην προσπάθεια αυτή που είναι τόσο επίπονη όσο και όμορφη αφού το σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα αλλά μέσα από την συνύπαρξη και την συναναστροφή που προσφέρει δημιουργεί εμπειρίες και φιλίες που μας συνοδεύουν για μια ζωή.

Ως Εκκλησία είμαστε πάντοτε δίπλα σας έτοιμοι να σας προσφέρουμε ότι μπορούμε πρωτίστως σε πνευματικό επίπεδο αλλά και όπου αλλού χρειάζεστε την συνδρομή μας. Σας περιμένουμε και φέτος στον σχολικό εκκλησιασμό να μοιραστούμε την ομορφιά της λατρείας του Θεού και να πάρουμε την ευλογία Του.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου προς όλους μια ευλογημένη, δημιουργική και καρποφόρο σε όλα τα επίπεδα σχολική χρονιά.      

                                                                                                                                    

Με όλη την πατρική μου αγάπη,

Ο Επίσκοπός σας

ypografh

Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top