Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

P1480129Το Σάββατο 13-1-2024 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Λεύκες Πάρου, όπου στο Κοινοτικό Μέγαρο ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Τοπικής Κοινότητας καθώς και του Συλλόγου Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Υρία Λευκών. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς όλους για τη νέα χρονιά.

Την Κυριακή 14-1-2024 το πρωί μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Φωκιανό και τον Οικονόμο Ηλία Χρυσάκη. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Εμμανουήλ Φραγκούλη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παροικίας (παραπλεύρως του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής) όπου μπροστά από την είσοδο του σχολείου, τέλεσε μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών της Δασκάλας Ειρήνης Κονδύλη και των δύο μαθητών Αθανασίου Φωκιανού και Φραγκίσκας Τσαντάνη, οι οποίοι πριν 80 χρόνια έχασαν την ζωή τους, όταν συμμαχικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το κελί του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής, το οποίο φιλοξενούσε μία τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παροικίας. Μετά το Τρισάγιο πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Φιλόλογο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Μάρκου Πυλόστομου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κ.Α.Π.Η. Παροικίας, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα για το νέο έτος και απηύθυνε ευχές προς όλους τους συμμετέχοντες.

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top