Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΜΕ

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020

(Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος)

με πολλή χαρά ελάβαμε τα παρακάτω βιβλία:

 

``Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ`` του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.

 ``ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑ ΠΑΤΡΙΔΟΣ`` του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

 `` Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ ΑΥΤΟΥ `` του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.

``ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΝΘΙΜΟΣ Λόγος`` του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

``ΠΑΥΛΟΣ ΦΛΩΡΕΝΣΚΥ`` ο ιερέας, ο επιστήμονας, ο μάρτυρας (1882-1937) Επιμέλεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.  Νεκταρίου.

``Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ`` του μακαριστού Μητροπολίτου Πρεβέζης  κ. Μελετίου.

``Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ`` του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

``Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος`` 46 χρόνια ιερωσύνης, 10 χρόνια αρχιερωσύνης, 5 χρόνια Μητροπολίτης. Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. 

``ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ`` του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.  Νεκταρίου.

``Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ`` του Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου Κ. Θεοδωροπούλου.

α) ``Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ``  β) ``Για να ζήση η οικογένεια`` ΚΑΘΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου.

``Οσίου Φιλοθέου Ζερβάκου «πως εγνώρισα τον άγιον Νεκτάριον Πενταπόλεως »``  αγαθές αναμνήσεις από τον πνευματικό του πατέρα του Αρχιμανδρίτου π. Τύχωνος Ανδρέου δρ. θ.

``ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ`` του Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Γιάγκου.

``ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ`` Πρακτικά Εσπερίδος ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ. Έκδοση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής.

α) ``Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ «Αγία Γραφή»  των  «Μαρτύρων του Ιεχωβά»`` β) ``Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ Ή ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ;`` του Θεοδώρου Γ. Ζιώγα.

``Εκτρωτική Δολοφονία της αγέννητης Ζωής`` του Παναγιώτου Β. Δημακάκου.

``ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ`` του Μοναχού Λουκά Βατοπαιδινού.

``Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΖΟΦΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ`` Προσφορά του κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Του  Ιωάννου Σπ. Κατρακάζου.

``ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΜΑΣ`` ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ. Έκδοσις Ιερού Ησυχαστηρίου Μοναστικής Αδελφότητος Δανιηλαίων ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

``ΜΗΝΑΙΟΝ ΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ`` του δρος Χαραλάμπους Μπούσια Μεγάλου Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

``ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ`` του C. S. LEWIS Εκδόσεις Ιωνάς.

``ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ`` Εξαμηνιαία περιοδική έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

``Η κληρονομική διαδοχή των ορθόδοξων μοναχών στην ελληνική επικράτεια κατά το ισχύον δίκαιο`` του κ. Αθανασίου Α. Κόντη Δ.Ν.-Δικηγόρου.

``Η ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΔΡΑΜΑΣ`` έκδοση Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Γραμμένης.

``150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΑΔΙ`` ποιήματα έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

``ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΡΥΣΗΣ`` έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας.

α) ``ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΩΤΟΝ ΥΙΟΝ``, Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, έκδοση Ιεράς Βασιλικής Μονής του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου.  β) ``Β΄ΠΑΜΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ``, γ) ``ΜΑΡΤΥΡΕΣ. ΔΙΩΓΜΟΙ 1942 – 1945`` έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

``Η 14η ΜΑΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ…`` της Ελπίδος Κ. Βόγλη έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

``ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ`` του Αρχιμανδρίτου Καλλινίκου Παπαδοπούλου.

``ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ`` του π. Ηλία Γ. Διακουμάκου.

``ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ `` όπως καταγράφηκαν και αποτυπώθηκαν από εφημερίδες και έντυπα του κ. Στεφάνου Μίλεση.

``ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΑΞΕΩΣ ΑΤΑΞΙΕΣ`` του κ. Βασιλείου Τσούπρα.

``ΜΑΡΤΥΡΕΣ`` 100 χρόνια μετά… του κ. Νικολάου Ασλανίδη.

``ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ`` μια αλλιώτικη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του κ. Γεωργίου Μπήτρου.

    

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους τους συγγραφείς των παραπάνω βιβλίων και εύχεται ολόψυχα το Παράκλητο Πνεύμα να τους ενισχύει στην συγγραφή και άλλων ψυχωφελών και εποικοδομητικών βιβλίων και πονημάτων για την πνευματική καλλιέργεια και ωφέλεια του πιστού λαού του Θεού.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top