ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ 2022

cf87cf81ceb9cf83cf84cebfcf82ceb1cebdceadcf83cf84ceb7

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την Κυριακή 1-5-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Βροντάδου Σύρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του οικείου ΠΟιμενάρχου, Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου. Κατά την διάρκεια του "Κοινωνικού" ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Πέμπτη 5-5-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ Γαλήνης, όπου χοροστάτησε στον όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Το Σάββατο 7-5-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ποταμιάς Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. 

Την Κυριακή 8-5-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Κεραμωτής Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Την Τρίτη 10-5-2022 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη 12-5-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Επιφανίου Κύπρου και Γερμανού Κωνσταντινουπόλεως, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου, όπου ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων δούλων Του: α) Επιφανίου Μητροπολίτου Παροναξίας (+1990), β) Γερμανού Επισκόπου Συνάδων (+1989), γ) του Γέροντός του Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου (+1989), δ) του Λογγοβαρδίτου Ιερομονάχου π. Επιφανίου Χατζοπούλου (+2001), και του ε) Κεχαριτωμενίτου Μοναχού Γερμανού Σκορδά (+2010). 

Την Κυριακή 15-5-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη της Μνημοσύνου του αειμνήστου Θεμιστοκλέους (Θέμου) Λιανοπούλου. Ακολούθως τέλεσε τον Αγιασμό-Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του ως άνω Ιερού Ναού. 

Την Δευτέρα 16-5-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έπλευσε για την Πάρο.

Ακολούθως στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμήστου Αικατερίνης Καπούτσου.

Publish modules to the "offcanvs" position.