ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ Δεκεμβρίου 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Το διήμερο 3/4-12-2022 μετέβη στην Καρδίτσα, όπου συμμετείχε στους πανηγυρικούς εορτασμούς επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου

Το διήμερο 5/6-12-2022 μετέβη στην Άνδρο, όπου συμμετείχε στους εορτασμούς επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικόλάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας., στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γαύριο.

Την Δευτέρα 12-12-2022 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Άγιος Αρσένιος της Νάξου.  Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ανέγνωσε την ευχή εισερχομένου «εις διακονίαν εκκλησιαστικήν » στον κ. Αθανάσιο Καραμπάτση. Εν συνεχεία τελέσθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στα γραφικά στενά του χωριού.

Το Σάββατο 17-12-2022 το βράδυ μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης Πάρου, όπου συμμετείχε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ο π Γρηγόριος Καραλής. 

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 18-12-2022, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης Πάρου, όπου κατ’ έτος τιμάται η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Μοδέστου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Προ της Απολύσεως τέλεσε την Χειροθεσία σε Αναγνώστη του νέου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Μαρίου Κυριάκου.

Εν συνεχεία μετέβη στην Παροικία όπου παρηκολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Την Παρασκευή 23-12-2022 νέοι και νέες επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νάξο, οι οποίοι έψαλλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο. Μεταξύ αυτών ήταν και ομάδα μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Διευθυντή της κ. Ιωάννη Κόντε και τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Παπάνη, οι οποίοι έψαλαν εκτός των καλάντων και επίκαιρους ύμνους από την υμνολογία των Χριστουγέννων. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές και διένειμε μικρές ευλογίες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου και το Σάββατο το απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού των Χριστουγέννων στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Την Κυριακή 25-12-2022, εορτή της Κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Την Πέμπτη 29-12-2022 το πρωί προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, του αειμνήστου Ιατρού-Ορθοπεδικού Αποστόλου Πολυζωίδη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, συμμετείχε στην Χριστουγεννιάτικη-Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες των Ιερέων των νήσων Πάρου και Αντιπάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα ΕΚδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου. 

Το Σάββατο 31-12-2023 το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη εορτή της Κατά Σάρκα περιτομής του Κυρίου και της Μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος του οποίου ευλόγησε τις προσφερόμενες Βασιλόπιττες. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π Νεκτάριος Αλεξόπουλος. 

 

 

Publish modules to the "offcanvs" position.