ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΜΕ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ 2018

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΜΕ

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018

(Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος)

με πολλή χαρά ελάβαμε τα παρακάτω βιβλία:

        α) ``Πραγμάτων έλεγχος`` επίκαιρη αρθρογραφία 1995-2015 β) ``Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη`` Θεολογικές και εκκλησιολογικές θέσεις, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.

         ``Η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στους καιρούς μας`` του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

        ``ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ`` του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

        ``ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΤΡΥΠΗΤΗ`` Μαρτυρία Θαυμάτων και Ομολογία Πίστεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου και Εμμανουήλ Μανουσάκη.

        α)``ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΟΙ`` β) ``ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ`` του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Χρυσοπούλου.

        ``Η Προσευχή της Καρδιάς`` του Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Σ. Οικονόμου Ιεροκήρυκος.

        ``ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ`` του ΤΑΚΗ ΧΡ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ.

        ``20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ`` (Θέματα Ορθόδοξου Βιοηθικού Προβληματισμού)  του Νικολάου Κ. Παναγιωτοπούλου.

        ``Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΤΙΜΙΑΔΗΣ (1916-2008)``  του Ευαγγέλου Π. Λέκκου.

        ``Ο ΘΕΟΣ και το 1821``. Έρευνα υπό του Ηλία Β. Οικονόμου Ομοτίμου καθηγητού, τ. Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

        ``ΒΙΟΣ & ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΕΡΑ ΗΜΩΝ ΦΩΤΙΟΝ`` του Δρος Χαραλάμπους Μ. Μπούσια Μεγάλου Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

        ``ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ`` Ιωάννου Πρωτοψάλτου Επιμέλεια Εκδόσεως Σπυρίδωνος Παυλάκη.

        α)``ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΝΙΚΗΤΑΣ`` Πολιούχος των Σερρών, Βίος & Παρακλητικός κανόνας. β) ``ΙΕΡΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟΥΝ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ ΑΘΛΗΣΑΝΤΟΣ ``.  Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

        ``Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΤΙΜΙΑΔΗΣ (1916-2008)``. Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλίας.

        ``ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ`` Υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επιμέλεια έκδοσης ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

        ``ΠΡΑΚΤΙΚΑ Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ (Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας)`` Επιμέλεια έκδοσης Βασίλειος Δήμου.

     

        Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους τους συγγραφείς των παραπάνω βιβλίων και εύχεται ολόψυχα το Παράκλητο Πνεύμα να τους ενισχύει στην συγγραφή και άλλων ψυχωφελών και εποικοδομητικών βιβλίων και πονημάτων για την πνευματική καλλιέργεια και ωφέλεια του πιστού λαού του Θεού.


Εκτύπωση   Email