Κίνηση Σεβασμιωτάτου κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου

IMG 5963Το Σάββατο 1-10-2022 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου στην ομώνυμη περιοχή της Αττικής, όπου προέστη του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου του Σωτηρίου Πίκουλα και της Ειρήνης Μανιού, θυγατρός του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Νάξου, Πρωτοπρ. Ιωάννου Μανιού.

Την Κυριακή 2-10-2022 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Εν συνεχεία προέστη των Μνημοσύνων κεκοιμημένων αδελφών μας, μεταξύ των οποίων δύο Ναξίων, της Ειρήνης Κονιτοπούλυο-Λεγάκη και του Γεωργίου Αλιμπέρτη.

Από Δευτέρα 4-10-2022 έως Παρασκευή 7-10-2022 ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην τακτική σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σάββατο 8-10-2022 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου παρηκολούθησε την εκδήλωση με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!», την οποία διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Στην εκδήλωση, στην οποία παρίστατο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλειάδα Αρχιερέων, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Άντζελα Γκερέκου και χιλιάδες θεατές, συμμετείχαν γνωστοί ερμηνευτές και 55 χορωδίες και παραδοσιακά συγκροτήματα Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η 35μελής χορωδία του Νεανικού Κέντρου Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου με επικεφαλής τον Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Φωκιανό.

 

 

 Την Κυριακή 9-10-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του 6μήνου Μνημοσύνου του μακαριστού Ναξίου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου (Μαυρογιαννοπούλου).

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email