Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

20220428 200303Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου 28-4-2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και την συμμετοχή των ιερέων της πόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρ. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς κλήρο και λαό και διένειμε προς όλους το πασχαλινό κόκκινο αυγό.

 

 Αντίστοιχα, με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στο Πανναξιακό Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης. Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Νάξου Αρχιμ. Χρυσόστομος Σταυράκης, με την συμμετοχή ιερέων του νησιού. Ακολούθως τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Πανος. Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Αργοκοίλι και συγκεκριμένα στον υπερμεγέθη Ιερό Ναό της Παναγίας, όπου χοροστάτησε στο Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή «Επί τη ευλογήσει ωών». Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας, υποβασταζόμενη από του ναύτες του Ναυτικού Παρατηρητηρίου  της περιοχής. Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανεύσεως και μετά την Ακροτελεύτιο Δέηση, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες, τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και τον πιστό λαό για την συμμετοχή τους, συνεχάρη τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, που είχε την γενική ευθύνη και επιστασία της προετοιμασίας, τα λοιπά μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τους εργαζομένους και τους εθελοντές, για την άρτια διοργάνωση της Πανηγύρεως, ευχόμενος προς όλους πλουσία την Χάρη της Παναγίας μας στη ζωή και τα έργα τους. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, κ. Κατερίνα Μονογυιού, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μαρία Μάρκου, ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου κ. Νίκος Καραμάνης, ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Νάξου κ. Γιάννης Αλεξόπουλος και πλήθος ευσεβών χριστιανών. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά παλαιότατη παράδοση εκατοντάδες πιστών (νέων στην πλειοψηφία) έφθασαν από την παραμονή μέχρι το πρωί της κυριωνύμου ημέρας στο χώρο του Προσκυνήματος (κατά ομάδες) οδοιπορούντες πολλά χιλιόμετρα και για πολλές ώρες, πραγματοποιώντας κάποιο τάμα τους ή απλώς προς ευλογίαν τους.

 

Αντίστοιχα και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Σταυράκη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top