ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ Μαρτίου 2023

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την Τετάρτη 1-3-2023 χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας εψάλησαν τα εγκώμια του εορταζομένου Αγίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π Χρυσόστομος Σταυράκης.

Την Πέμπτη 2-3-2023 μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Ναξίων Αγιων, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και των Ωρών και εν συνεχεία προεξήρχε της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Παρασκευή 3-3-2023 το απόγευμα χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου. Εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, όπου χοροστάτησε στην δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. 

Το Σάββατο 4-3-2023, συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Νάξου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης). κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου του αειμνήστου Αρχιμ. Νικοδήμου Βελαλοπούλου. 

Την Κυριακή 5-3-2023 (της Ορθοδοξίας) ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Β' Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Στο τέλος της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοπρ. Πέτρο Αμοργιανό, Αρχιερατικό Επίτροπο Απειρανθίας-Κορωνίδος με θέμα: «Οι προϋποθέσεις ενός σωστού αγώνα».

Την Τετάρτη 8-3-2023 το απόγευμα, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγκαιριάς, όπου τέλεσε την Προηγιασμπενη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Την Πέμπτη 9-3-2023 χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και των Ωρών και εν συνεχεία προεξήρχε της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παροικίας, όπου συνεορτάζεται η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Παρασκευή 10-3-2023 το απόγευμα χοροστάτησε στην Β' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος Αγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.  

Την Κυριακή 12-3-2023 ιερούργησε και κήρυξε τον είο λόγο, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης Πάρου. Προ του «Δι’ ευχών…» προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Δημητρίου Καρρά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Γ' Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Στο τέλος της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αρχιμ. Τιμόθεο Αγγελή με θέμα:«Μηνύματα από το βιβλίο του Ιώβ».

Την Παρασκευή 16-3-2023 το πρωί, έπλευσε για την Αντίπαρο, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. 

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στον ως άνω Ιερό Ναό, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιεροψάλτου Ιερωνύμου Μαριάννου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Γ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ο. Αρσένιος Μελισσιανός. 

Το Σάββατο 18-3-2023 συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου Νάξου και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο. Προ του "Δι' ευχών..." προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιμ. Αντωνίου Παραρά. 

Την Κυριακή 19-3-2023 (της Σταυροπροσκυνήσεως) χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στον ωσ άνω Ιερό Ναό, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Πρωτοπρ. Νικολάου Μετζιτάκου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Δ' Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Στο τέλος της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοπρ. Νεκτάριο Αλεξόπουλο με θέμα: « ΖΩΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ. ΟΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΤΑ ΝΟΣΗΡΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΌΤΗΤΑ».

Την Τετάρτη 22-3-2023 το πρωί συμμετείχε στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην τελεσθείσα Προηγιασμένη Θεία Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο. 

Την Παρασκευή 24-3-2023 το μεσημέρι προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου θείας του Μαρίας Δεμενοπούλου, στον Α' Κοιμητήριο των Αθηνών. 

Το Σάββατο 25-3-2023 το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Ακολούθως προέστη της Επισήμου Δοξολογίας, τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρηκολούθουσε την παρέλαση στην παραλιακή οδό. Εν συνεχεία συμμετείχε στην μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της παραλιακής οδού. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση την οποία πραγματοποίησαν οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου του  Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ναού. 

Την Δ' Κυριακή των Νηστειώββ 26-3-2023, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απειράνθου και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέβη στην Χειροθεσία τριών Αναγνωστών, των Νικολάου Σακελλαρίου, Δημητρίου Κρητικού και Εμμανουήλ Φουστέρη, οι οποίοι εξυπηρετούν ιεροψαλτικώς την Ενορία. 


Εκτύπωση   Email