ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ Φεβρουαρίου 2023

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την Τετάρτη 1-2-2023 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου.

Την Πέμπτη 2-2-2023 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της "Πεντάνουσσας" Ναούσης Πάρου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Εν συνεχεία προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος. 

Ακολούθως μετέβη στο Δημοτικό Κατάστημα της τοπικής κοινότητος Ναούσης, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα. 

Την Παρασκευή 3-2-2023 το απόγευμα, συμμετείχε στην σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών Πάρου-Αντιπάρου με αφορμή την έναρξη της θητείας τους για την τριετία 2023-2025.

Το Σάββατο 4-2-2023 το απόγευμα, συμμετείχε στην εκδήλωση, την οποία πραγματοποίησε η Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Κώστου, στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Παρίου, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ιατρό κ. Αντώνη Αρκά με θέμα: «Μητέρα είναι ο κυματοθραύστης του λιμανιού»., ενώ στο τέλος τιμήθηκε η μεγαλύτερη σε ηλικία μητέρα του χωριού (96 ετών) κ. Αικατερίνη Μπογιατζή.

Την Κυριακή 5-2-2023 (Τελώνου και Φαρισαίου), ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου. Προ του «Δι’ ευχών» προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Ιωάννη Σαρρή.

Την Τετάρτη 8-2-2023 το μεσημέρι, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Παραρά, ο οποίος εκοιμήθη στη Νάξο σε ηλικία 86 ετών.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου, μετέβη την Παρασκευή 10-2-2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Την Παρασκευή 10-2-2023 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. 

Το Σάββατο 11-2-2023 το βράδυ μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλοτιτών, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα για το νέο έτος 2023, του Α.Μ.Σ. Φιλοτίου "ΖΕΥΣ".

Την Κυριακή 12-2-2023 (του Ασώτου) ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

Την Τρίτη 14-2-2023  το απόγευμα, συμμετείχε στην σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών Νάξου με αφορμή την έναρξη της θητείας τους για την τριετία 2023-2025.

Την Κυριακή της Απόκρεω 19-2-2023 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χειμάρρου Νάξου. Ππρο του "Δι' ευχών" προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Μαρίας Τζιώτη. 

Την Τετάρτη 22-2-2023 το βράδυ, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π Χρυσόστομος Σταυράκης. 

Το Σάββατο 25-2-2023 το πρωί,  μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλοτίου Νάξου, όπου συμμετείχε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος, στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο κήρυξε τον θείο λόγο και προ του «Δι’ ευχών» προέστη των 40νθημέρων Μνημοσύνων των αειμνήστων Ιωάννη Προμπονά, αδελφού του ενός εκ των δύο Εφημερίων του Ιερού Ναού, π. Γεωργίου και του Βασιλείου Σαγκριώτη.

Την Κυριακή της Τυρινής 26-2-2023 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης Πάρου και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου χοροστάτησε στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό «της Συγνώμης», συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ο Πανοσ. Αρχιμ. Αλέξανδρος Μοστράτος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Πνευματικών αγώνων καιρός».


Εκτύπωση   Email