ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Το Σάββατο 1-10-2022 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος προέστη του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου του Σωτηρίου Πίκουλα και της Ειρήνης Μανιού, θυγατρός του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Νάξου, Πρωτοπρ. Ιωάννου Μανιού, στο Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου στην ομώνυμη περιοχή της Αττικής.

Την Κυριακή 2-10-2022  ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών). Εν συνεχεία προέστη των Μνημοσύνων κεκοιμημένων αδελφών μας, μεταξύ των οποίων δύο Ναξίων, της Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη και του Γεωργίου Αλιμπέρτη.

Από Δευτέρα 4-10-2022 έως Παρασκευή 7-10-2022 ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην τακτική σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σάββατο 8-10-2022 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου παρηκολούθησε την εκδήλωση με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!», την οποία διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.  

Την Κυριακή 9-10-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), όπου ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του 6μήνου Μνημοσύνου του μακαριστού Ναξίου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου (Μαυρογιαννοπούλου).

Το Σάββατο 15-10-2022 ιερούργησε μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου Αεπί τη Μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, ημέρα κατά την οποία άγει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τα ονομαστήριά του.

Την Κυριακή 16-10-2022 ιερούργησε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακ. Ευσταθίου Βασιλάκη. 

Το Σάββατο 22-10-2022 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Νικαίας, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτη Σιαχάμη.

Την Κυριακή 23-10-2022 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Ρουσάκης.

Την Παρασκευή 28-10-2022 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και προέστη της Επίσημης Δοξολογίας. Εν συνεχεία τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Παροικίας και ακολούθως παρηκολούθησε την παρέλαση στην παραλιακή οδό της Πάρου.

Την Κυριακή 30-10-2022 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Ακολούθως προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Ιωάννου Σαρρή. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΤΛΑΝΤΙΣ" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαρπησαίων-Αρχιλοχιτών Πάρου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου Χωριού Πάρου. Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρπησαίων- Αρχιλοχιτών κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος με θέμα: «1940-41 Ημέρες Ηρώων».

 


Εκτύπωση   Email