ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την Πέμπτη 2-6-2022 (της Αναλήψεως) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψως του Κυρίου στην περιοχή της Πλάκας Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου 5-6-2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, προέστη του ετησίου Μνημοσύνου του αειμνήστου Μιχαήλ Μελισσηνού.

Την Πέμπτη 9-6-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αντωνίνης Αγγιδίων, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Κυριακή 12-6-2022 (της Πεντηκοστής) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Εν συνεχεία προέστη της Ιεράς Λιτανείας της σεπτής Εικόνος.

Την Δευτέρα 13-6-2022 (του Αγίου Πνεύματος) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Γαλανάδο Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Πνεύματος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. 

Την Τρίτη 14-6-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετἐβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού. 

Την Τετάρτη 15-6-2022 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Τζανετούλας Δέτση.

Το Σάββατο 18-6-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο χωριό Άγιος Θαλελλαίος Νάξου, όπου τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου.

Την Κυριακή 19-6-2022 (των Αγίων Πάντων) ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κορωνόχώριο Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούγησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ του "Δι' ευχών" προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Αλεξάνδρας Γκούφα.

Την Πέμπτη 23-6-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Πρόδρομο Πάρου, όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Παρασκευή 24-6-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε συμπροσευχόμενος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Αθανασίου του Παρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Το Σάββατο 25-6-2022 ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Παρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β', η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου "Παναγία Εκατονταπυλιανή" 

Την Κυριακή 26-6-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Προ του "Δι' ευχών" τελέσθηκε το Μνημόσυνο του αοιδήμου Μητροπολίτου Παροναξίας Αμβροσίου Β' και το 40νθημερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Αικατερίνης Καπούτσου.

Την Τρίτη 28-6-2022 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Τρίποδες Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήεως της Θεοτόκου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Νικολάου Σκουλάτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στις Μέλανες Νάξου, όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Πέμπτη 30-6-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στις Καμάρες Πάρου, όπυ στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Παροικίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

 

 


Εκτύπωση   Email