ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την Κυριακή 3-7-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, στην οποία συμμετέχουν τα αγόρια του Δημοτικού. 

Την Τρίτη 5-7-2022 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Την Πέμπτη 7-7-2022 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χώρας (Ιερό Μετόχειο της Ι.Μ. Φανερωμένης). Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χρυσόστομος Σταυράκης.

Την Παρασκευή 8-7-2022 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Βουρβουριάς όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το Σάββατο 9-7-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Νεομαρτύρων, παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Ακολούθως χοροστάτησε στον Εσπερινό. 

Την Κυριακή 10-7-2022 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Την Δευτέρα 11-7-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου (Ενορίας Αγίου Νικοδήμου) Νάξου και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθως συμμετείχε στην Μουσικοφιλολογική Εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ", στην οποία ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Νεκτάριος Μαρκάκης με θέμα: "Ο Άγιος Νικόδημος ως πρότυπο φιλομαθείας" και την οποία πλαισίωσε μουσικά χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής κ. Δήμου Παπατζαλάκη.

Την Τετάρτη 13-7-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου.

Την Πέμπτη 14-7-2022 ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικοδήμου και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης στην πόλη της Νάξου.

Την Παρασκευή 15-7-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης και εν συνεχεία χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως.

Την Κυριακή 17-7-2022 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αντίπαρο όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Κυριακή 24-7-2022 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου, στο τέλος της οποίας προέστη των Μνημοσύνων  των αειμνήστων Σταματίου Ρούσσου και Ιακώβου Λουκή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Παροικίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. 

Την Τρίτη 26-7-2022 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής Μέσης όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος (Ενορίας Αγίου Αρσενίου) όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. 

Την Παρασκευή 29-7-2022 ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. 

Την Κυριακή 31-8-2022 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Εμμανουήλ Αριστείδου Γρατσία. 


Εκτύπωση   Email