ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

11233280 778286945623746 1331456445961576434 o

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

 

μεγας φωτιος

Την Τρίτη 1-2-2022 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Σαντορίνη προκειμένου να συμμετάσχει μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Θήρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε συμπροσευχόμενος μετά του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Την Τετάρτη 2-2-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Θήρας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου.

Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

Την Πέμπτη 3-2-2022 το πρωι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας δέχθηκε την εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Ιωσήφ, πρώτη μετά την ενθρόνισή του στη Νάξο (30-5-2021). Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ Πρίντεζης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας μία Εικόνα της Παναγίας και εκείνος αντίστοιχα βιβλία-εκδόσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 6-2-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Δαμαριώνα Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Φλώρου Δέτση.

Την Τρίτη 8-2-2022 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Καλόξυλο της Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Σμαρώς Βασαλάκη. 

Την Πέμπτη 10-2-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ του «Δι’ ευχών», με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, ο οποίος τιμάται για την ισχυρή προστασία του έναντι των λοιμωδών νόσων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δέηση υπέρ των ασθενούντων και δοκιμαζομένων αδελφών μας από τη νόσο του κορωνοϊού, μνημονεύοντας και τους μοχθούντας δι’ αυτούς ιατρούς καθώς και όλου του νοσηλευτικού, υγειονομικού και λοιπού προσωπικού των Θεραπευτηρίων και Ιδρυμάτων της Πατρίδος μας.

Την Τρίτη 22-2-2022 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου προέστη της Ιεράς Αγρυπνίας, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.


Εκτύπωση   Email