ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

IMG 0079

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την Παρασκευή 1-4-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Χαλκί Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Πρωτοθρόνου τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κήρυξε τον θείο λόγο.

Εν συνεχεία μετέβη όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Την Κυριακή 3-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Απείρανθο Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ε’ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία «Εις Πνευματικόν» του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δωροθέου Βενετσανοπούλου και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Πρόσωπα-Σύμβολα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Την Τετάρτη 6-4-2022 νωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Παρασκευή 9-4-2022 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και κήρυξε τoν θείο λόγο, ως ακολούθως: α) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, β) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου  και γ) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Το Σάββατο 9-4-2022 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιεροψάλτου του Ιερού Ναού Γεωργίου Μπουλαξή.

Την Κυριακή 10-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Βελαλοπούλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Στ’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Στο τέλος της Ακολουθίας ο π. Αρσένιος Μελισσιανός πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα».

Την Πέμπτη 14-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές-τριες του 2ου Γυμνασίου της πόλεως. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού μίλησε ο Σεβασμιώτατος με θέμα την φράση του αναγνωσθέντος αποσπάσματος από το βιβλίο των Παροιμιών: «Υιέ δος μοι σην καρδία…». 

Την Παρασκευή 15-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, για τους μαθητές της Α’ Λυκείου του ΓΕ.Λ. Νάξου. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε ο Σεβασμιώτατος με θέμα την φράση από την αναγνωσθείσα περικοπή του βιβλίου των Παροιμιών «Υιέ άνοιγε σον στόμα λόγω Θεού, και κρίνε πάντας υγιώς».

Το Σάββατο του Λαζάρου 16-4-2022 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Δαμαριώνα Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή των Βαΐων 17-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Μεγάλη Δευτέρα 18-4-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Μεγάλη Τρίτη 19-4-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Μεγάλη Τετάρτη 20-4-2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετέβη μετά του Διακόνου π. Νεκταρίου Σκουλάτου, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Βίβλο Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Μεγάλη Πέμπτη 21-4-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Σαγκρί Νάξου, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών προέστη της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών.

Την Μεγάλη Παρασκευή 22-4-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής  Νάξου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου.

Το Μεγάλο Σάββατο 23-4-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου προεξήρχε του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος έπλευσε για την Πάρο.

Εν συνεχεία, το βράδυ στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής προέστη της Τελετής της Αναστάσεως και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Την Κυριακή 24-4-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 25-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Αγγεριά Πάρου, όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 26-4-2022 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος έπλευσε για τη Νάξο.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 28-4-2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29-4-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Αργοκοίλι Νάξου όπου στο Πανηγυρίζον Πανναξιακό Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή επί τη ευλογήσει ωών και ακολούθως προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως.

Το Σάββατο 30-4-2022 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, έπλευσε για την Σύρο προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη αγιοκατατάξει του Αγίου Ενδόξου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος, Μητροπολίτου Χίου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Βροντάδου Σύρου, όπου μετά του οικείου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου, συμμετείχε συμπροσευχόμενος στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος, Μητροπολίτου Χίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.


Εκτύπωση   Email