ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

agios nikodimos

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

κ. Καλλινίκου

 

Την Παρασκευή 2-7-2021 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη τους μαθητές και δασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Νήσου Τήνου, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδρομή στο νησί της Νάξου. Στην αρχή αφού προσκύνησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, ενημερώθηκαν από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Κωνσταντίνο Κύλη για την ιστορία του. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Ναού, καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στο νησί των Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά, συζήτησε μαζί τους και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και κεράσματα.

Την Κυριακή 4-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Δανακό της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τρίτη 6-7-2021 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπεδέχθη στη Μητρόπολη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ (Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας).

Την Τετάρτη 7-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής πόλεως Νάξου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης), όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εόρτιες ευχές προς το εκκλησίασμα και κήρυξε ακολούθως την έναρξη των «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2021».

Την Πέμπτη 8-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στη Βουρβουριά Νάξου όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προήδρευσε σε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της νήσου Νάξου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους Ιερείς και λαϊκούς υπαλλήλους της Μητροπόλεως και καλωσόρισε τον Νάξιο κληρικό και ιατρό Παν. Αρχιμ. π. Γεώργιο Ρουσάκη, Διευθυντή Αναισθησιολόγο Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και ιερατικώς προϊστάμενο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Βιοηθικά διλήμματα και Covid-19». Δεύτερο θέμα της Συνάξεως ήταν η ενημέρωση για το θέμα του Κτηματολογίου στα Νομικά Πρόσωπα της Εκκλησίας (Μητροπόλεις, Ενορίες, Μονές, Ιδρύματα κλπ). Την ενημέρωση πραγματοποίησαν μετά από την προετοιμασία και τον συντονισμό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Κύλη, η Δικηγόρος κ. Μαρία Συριανού και ο Τοπογράφος Μηχανικός κ. Ιωάννης Καλοπαστάς. Και για τα δύο θέματα ακολούθησε χρήσιμος και εκτενής διάλογος. Στο τέλος προγραμματίστηκαν τα θέματα προετοιμασίας και πραγματοποιήσεως της μεγάλης τοπικής εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου, το Απολυτίκιο του οποίου εψάλη εν κατακλείδι της Συνάξεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για τον Πειραιά.

Το Σάββατο 10-7-2021 ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας όπου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία. Ακολούθως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Πολυνείκους Θεοδωροπούλου, αδελφού του μακαριστού Γέροντος π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, με τον οποίο και την οικογένειά του συνεδέετο στενά. Προ της Απολύσεως του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομη ομιλία αναφερθείς κυρίως στον υπέροχο χαρακτήρα του μεταστάντος, ο οποίος αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της βιολογικής οικογενείας του π. Επιφανίου και της πνευματικής πολυπληθούς οικογενείας που δημιούργησε με τη χάρη του Θεού και τις πολλές αρετές και τα πολλά χαρίσματα που τον διέκριναν και τον κατέστησαν διακεκριμένο και κορυφαίο πνευματικό πατέρα και διδάσκαλο της Εκκλησίας μας κατά τον 20ο αιώνα.

Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

Την Κυριακή 11-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος,  με την ευκαιρία της εγγιζούσης εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου Νάξου όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκτάριου Βίβλου Νάξου όπου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου του Ελευθερίου Κυρίτση μετά της Μαρίας Σκουλάτου, θυγατρός του Πρωτ. π. Εμμανουήλ Σκουλάτου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βίβλου.

Εν συνεχεία μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου (Ενορίας Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου) όπου παρέστη συγχοροστατών στον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του συμπατριώτου και φίλου του Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου,  ο οποίος ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την ευγενή παρουσία του και ευχήθηκε προς όλους καταλλήλως.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον ιερό κλήρο και τους πιστούς, συμμετείχε στη μουσικοφιλολογική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στο πλαίσιο των «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2021». Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Θεολόγος κ. Λάμπρος Σκόντζος με θέμα: Η συμβολή των Νεομαρτύρων στην διαμόρφωση του νεοελληνικού γίγνεσθαι». Την εκδήλωση πλαισίωσε με Βυζαντινιούς Ύμνους  χορωδία μαθητών του Σχολείου Ψαλτικής Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνιου Μπουσδέκη. Τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος συνεχάρη τόσο τον ομιλητή όσο και τον Βυζαντινό Χορό για την άρτια απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων όσο καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης κ. Γεώργιο Κρασσά για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Παράλληλα αναφέρθηκε στην στενή σύνδεση του Αγίου Νικοδήμου με τους Νεομάρτυρες, πολλών εκ των οποίων υπήρξε «αλείπτης» και των οποίων την Ακολουθία συνέθεσε.

Την Δευτέρα 12-7-2021 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε η Ιερά μας Μητρόπολη στο πλαίσιο των Περιφερειακών και Συνοδικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία 1821-2021. Η εκδήλωσή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Βουλευτών Κυκλάδων, των τοπικών αρχών Α’ και Β’ βαθμού αλλά και του Ναξιακού λαού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του εορτασμού του πολιούχου του νησιού μας Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2021) και ήταν αφιερωμένη σε μία σπουδαία και ηρωική προσωπικότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως, τον Μητροπολίτη Παροναξίας Ιερόθεο Αριστάρχου. Κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Αιδ. Πρωτ. π. Οδυσσέας Κυρόσιμος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Ιερόθεος Αριστάρχου και η προσφορά του στην Ελληνική Επανάσταση». Προ της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τιμωμένου Ιεράρχου και ακολούθως έλαβε το λόγο απευθύνοντας χαιρετισμό, εξαίροντας το πρόσωπο του Μητροπολίτου Ιεροθέου και ευχαριστώντας ακολούθως τον κεντρικό ομιλητή για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, τον π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο για την άρτια προετοιμασία της εκδηλώσεως καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Κύλης, ο οποίος ανέφερε μερικά εισαγωγικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στη Νάξο κατά την περίοδο Ενετοκρατίας-Τουρκοκρατίας 1207-1821. Στο τέλος της εκδήλωσης αναπτύχθηκε συζήτηση κατόπιν ερωτήσεων και τοποθετήσεων των παρευρισκομένων και εν συνεχεία προσφέρθηκαν κεράσματα προς όλους τους συμμετέχοντες.

Την Τρίτη 13-7-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Χρυσοστόμου Νάξου όπου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία. Της Λειτουργικής Συνάξεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Θεοκτίστης (1935-2020), Ηγουμένης της Ιεράς Μονής από 50ετίας και πλέον. Για την κεκοιμημένη Γερόντισσα, που επί 70 χρόνια εμόνασε στην ως άνω Ιερά Μονή απηύθυνε σύντομη προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

 

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

 

ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΟ ΝΑΞΟ

 

Την Τρίτη 13-7-2021 το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Πάριος στη καταγωγή Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τον χοροστατούντα Επίσκοπο και τον προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του. Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης και κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου κ. Ιωάννης Τζαφέστας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μαρία Μάρκου, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Προ του «Δι’ ευχών», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη, τον ιερό κλήρο, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων, ευχόμενος πλουσία την χάρη και την ευλογία του Αγίου Νικοδήμου στη ζωή και τα έργα τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό και εν συνεχεία στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Ρουσάκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης. Στις ως άνω Ακολουθίες συμμετείχαν οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου καθώς και πλήθος πιστών, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος, προ του «Δι’ ευχών», με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως των φετινών «Νικοδημείων» απηύθυνε εόρτιες ευχές.

Το Σάββατο 17-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Κόρωνο Νάξου όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Μαρίνης προέστη της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν. Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Νάνος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης. Προ του "Δι' ευχών" ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα, παρουσιάζοντας συγχρόνως επισήμως τον νέο Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού π. Στυλιανό Τσούγκα, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο χωριό με την οικογένειά του.

Την Κυριακή 18-7-2021 (των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Κωμιακή της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Θεοσκεπάστου προέστη της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην Χειροθεσία εις Αναγνώστη-Ιεροψάλτη  των α) Νικολάου Κορρέ και β) κ. Βασιλείου Πρεβενιού. Ακολούθως τέλεσε το Μνημόσυνο της αειμνήστου Μαρίας Κωνσταντινίδη, αδελφής του κ. Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη, Ιεροψάλτου κατά τους θερινούς μήνες του ως άνω Ιερού Ναού.

Το Σάββατο 24-7-2021 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Αγγελή.

Την Κυριακή 25-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο πανηγυρίζον Ιερό Πανναξιακό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Εκκλησία και Επιστήµη στον αγώνα κατά της πανδηµίας». Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στην μεγάλη προσωπικότητα της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης που τιμάται ιδιαίτερα στο Ιερό Προσκύνημα και συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνος. Επίσης έκανε επισημάνσεις επί της αναγνωσθείσης Εγκυκλίου προτρέποντας και ο ίδιος τους πιστούς να ανταποκρίνονται στις ανακοινώσεις της ιατρικής κοινότητος, καθ’ ότι το θέμα του εμβολίου είναι ένα θέμα καθαρά ιατρικό και όχι πνευματικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στη Μέση της Νάξου όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Δευτέρα 26-7-2021 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος έπλευσε για την Πάρο.

Την Τρίτη 27-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Κώστο της Πάρου όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Την Τετάρτη 28-7-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στα Μάρμαρα Πάρου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Μέλπως Σομπόνη, αδελφής του Πρωτ. π. Σπυρίδωνος Πετροπούλου, Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού. 

Την Πέμπτη 29-7-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, με την ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου, μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου όπου ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές στις Μοναχές και το εκκλησίασμα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έπλευσε για τη Νάξο.

Την Παρασκευή 30-7-2021 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υπεδέχθη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την οποία συζήτησε θέματα που απασχολούν τα νησιά της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, αρμοδιότητος του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νάξιος τ. Υπουργός κ. Γεώργιος Ανωμερίτης και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτριος Αθανασούλης καθώς και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Κύλης.

Το Σάββατο 31-7-2021 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο.


Εκτύπωση   Email