ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

2021

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

Την 1η του νέου ανατέλλοντος έτους 2021,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος  χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Μετά την ανάγνωση του εορταστικού μηνύματος προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους και ακολούθως ευλόγησε τις προσφερόμενες Αγιοβασιλόπιττες. Προ του ''Δι' ευχών'' ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς τους εκκλησιαζομένους για ένα ευλογημένο, ειρηνικό, υγιεινό, σωτήριο και ευφρόσυνο εν Κυρίω έτος.

 

Την Κυριακή 3-1-2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία Πανηγυρίζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ Γαλήνης Νάξου. 

 

Την Δευτέρα 4-1-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού, μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο Νάξου όπου στο χώρο του αιθρίου, τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα για το νέο έτος και ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντες να είναι ένα έτος ευλογημένο, ειρηνικό, υγιεινό, ευφρόσυνο και σωτήριο.

Την Tετάρτη 6-1-2021 Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου και στη συνέχεια τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

 

Την Κυριακή 10-1-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου. Προ της Απολύσεως προέστη του 6μήνου Μνημοσύνου της μακαριστής Γερόντισσας Θεοκτίστης και του 19ετούς Μνημοσύνου του αειμνήστου πατρός του Ευαγγέλου Δεμενόπουλου. Εν συνεχεία μετέβη στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής όπου τέλεσε και τα αντίστοιχα Τρισάγια.

Την Κυριακή 17-1-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε με την αδελφότητα της Ιεράς Μονής και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του μακαριστού Παταπίου Μοναχού, αδελφού της Ιεράς Μονής Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος, της οποίας αδελφός είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Την Κυριακή 24-1-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Προ της Απολύσεως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Μιχαήλ Μεσολογγίτη.

Την Τετάρτη 27-1-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στο Όρθρο, ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με την συμπλήρωση 13 ετών από της εκδημίας του (+28-1-2008).

Το Σάββατο 30-1-2021 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου (Χριστού Δάσους) Πάρου όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Κυριακή 31-1-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου (Χριστού Δάσους) Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος καθώς και ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς. Προ του "Δι' ευχών" ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τους εκκλησιαζομένους. Εν συνεχεία μετέβη στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου Θεολογίτη.

 

 


Εκτύπωση   Email