ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

001

Την Δευτέρα 1-2-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη Ιερατικής Συνάξεως με την συμμετοχή των κληρικών των νήσων Πάρου και Αντιπάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου, το Καθολικό της οποίας τιμάται και επ’ ονόματι της Υπαπαντής του Σωτήρος, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τρίτη 2-2-2021, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Ναούσης Πάρου. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών, δασκάλων και καθηγητών των σχολείων της Ναούσης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της νήσου. 

  

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  προήδρευσε της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και εν συνεχεία με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο. 

Την Παρασκευή 5-2-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχτηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζή, ο οποίος του προσέφερε τις τελευταίες σημαντικές εκδόσεις της Ομοσπονδίας. 

 

Την Κυριακή 7-2-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Γαλανάδο Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Πνεύματος ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου της αειμνήστου Βασιλικής Βερνίκου.

 

Την Τετάρτη 10-2-2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στα Αγγίδια Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δέηση υπέρ των ασθενούντων και δοκιμαζομένων από τη νόσο του κορωνοϊού αδελφών μας καθώς και για τους μοχθούντας γι αυτούς ιατρούς, το νοσηλευτικό, υγειονομικό, ερευνητικό και λοιπό προσωπικό των θεραπευτηρίων και ιδρυμάτων της πατρίδος μας, με την ευκαιρία της Μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος είναι θαυματουργός Άγιος, ιδιαίτερα σε θέματα αντιμετωπίσεως λοιμωδών νοσημάτων.

 

Την Κυριακή 14-2-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο χωριό Καλόξυλος της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως προέβη στην Χειροθεσία εις Αναγνώστη-Ιεροψάλτη του νεαρού φοιτητού Αλεξάνδρου Σπανού και εν συνεχεία προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Ιωάννου Λαμπαδάκη.   

 

Την Δευτέρα 15-2-2021 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Αγγιδίων, όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Αλεξάνδρας Πούλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προήδρευσε της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου.

Την Κυριακή 21-2-2021 (Τελώνου και Φαρισαίου) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τρίτη 23-2-2021, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Ο Άγιος Πολύκαρπος υπήρξε μαθητής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου με την ευλογία του οποίου κήρυξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Παροναξίας. Θεωρείτε συνιδρυτής της τοπικής μας Εκκλησίας και η μνήμη του πανηγυρίζεται κατ’ έτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου.  

Την Κυριακή 28-2-2021 (του Ασώτου), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγκρίου Νάξου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, με την ευκαιρία της αυριανής πρωτομηνιάς. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου του Μαρίου Βενιέρη μετά της Ευαγγελίας-Χρυσοβαλάντου Πιτταρά.

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email