ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

eisodia tis theotokou

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

 

xrisopolitissa

 

Την Κυριακή 1-11-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Σκαδό της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Ιωάννου Μανδηλαρά.

 

Την Δευτέρα 2-11-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Γεωργίου Λεοντίου. 

Την Κυριακή 8-11-2020 ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Κεραμί Νάξου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ταξιάρχου Μιχαήλ ιερούργησε ΄΄κεκλεισμένων των θυρών΄΄ και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. 

 

Την Δευτέρα 9-11-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Γαλανάδο Νάξου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο. 

 

Την Παρασκευή 13-11-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπου «κεκλεισμένων των θυρών» χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 

Την Κυριακή 15-11-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Νάξου όπου ιερούργησε με την αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Το Σάββατο 21-11-2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και κατά παλαιά παράδοση   πανηγυρίζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο ο Εσπερινός όσο και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον περιορισμό της εξαπλώσεως του κορωνοϊού. Να σημειωθεί πως η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1» και τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό «ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ FM», τους υπευθύνους των οποίων ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Την Κυριακή 22-11-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 

 

 


Εκτύπωση   Email