ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

αγιοσ νικοδημος

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ IOYΛIΟΥ 2020

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

   Την Κυριακή 5-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απειράνθου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προς της Απολύσεως προέστη του 3μήνου Μνημοσύνου του αειμνήστου Μανώλη Γλέζου. Εν συνεχεία στην είσοδο του αυλείου χώρου του ως άνω Ιερού Ναού, κατόπιν κοινής αποφάσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Απειράνθου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της αφιερωματικής πλάκας εις μνήμην του Μανώλη Γλέζου. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον κοιμητήριο του χωριού όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της προσφάτως μεταστάσης δούλης του Θεού Ειρήνης, αδελφής του οικείου Εφημερίου π. Μιχαήλ Οικονόμου. 

   Την Τρίτη 7-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής πόλεως Νάξου, (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης). Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εόρτιες ευχές κηρύσσοντας την έναρξη των `` ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2020 ``

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Βουρβουριά Νάξου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. 

   Την Τετάρτη 8-7-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για τον Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχει στις Συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνοδου.

   Την Πέμπτη 9-7-2020 συμμετείχε  ως Συνοδικό Μέλος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

   Την Παρασκευή 10-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με το πρωινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο. Ακολούθως μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της μακαριστής Γερόντισσας Θεοκτίστης (1935-2020), Ηγουμένης της Ιεράς Μονής από 50ετίας και πλέον. Η αείμνηστη Γερόντισσα καταγόμενη από την Ηλεία προσήλθε στην Ιερά Μονή το 1950 σε ηλικία 15 ετών συνδεόμενη στενά με την τότε Ηγουμένη και συμπατριώτισσά της Γερόντισσα Ευγενία και φλεγόμενη «παιδιόθεν» από τον θείο έρωτα και τον πόθο για την μοναχική πολιτεία. Από το 1969, μετά δηλαδή την εκδημία της Γερόντισσάς της, κατέστη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής μέχρι της κοιμήσεώς της. Με τις άοκνες προσπάθειές της και την συμπαράσταση του Ναξιακού λαού ανεκαίνισε εκ βάθρων την Ιερά Μονή Αγίου Χρυσοστόμου (μοναδική στον Ελλαδικό χώρο) ενώ ανελλιπώς μαζί με την πάντοτε ολιγομελή συνοδεία της (αλλά ακόμη και τελείως μόνη για ορισμένα διαστήματα) τελούσε καθημερινώς όλες τις διατεταγμένες Ιερές Ακολουθίες ενώ παράλληλα εργαζόταν σκληρά στα διάφορα διακονήματα της Μονής τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Παρέμεινε σταθερά επί εβδομήντα (70) ολόκληρα χρόνια στην Ιερά Μονή, αγαπούσε δε υπερβαλλόντως τον Άγιο Προστάτη Της και Ιερό Πατέρα της Εκκλησίας μας, στον οποίο πάντοτε ανέθετε προσευχητικά και με πολλή εμπιστοσύνη όλα τα προβλήματα κατά την διάρκεια της μακράς και δύσκολης μοναχικής βιοτής της. Αγαπήθηκε πολύ και τιμήθηκε  από τον κλήρο και τον λαό της Νάξου, έχαιρε δε του μεγάλου σεβασμού του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με τον οποίο συνεδέετο από την παιδική του ηλικία. Στην Εξόδιο Ακολουθία συμμετείχε εικοσάδα Ιερέων και μεγάλο πλήθος Ναξίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης  Θαψανών Πάρου. Καταφανώς συγκινημένος ομίλησε προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφερθείς στην όντως θαυμαστή και μακρά μοναχική ζωή της αοιδίμου Ηγουμένης, (εξαίροντας την αφοσίωσή της στα μοναχικά ιδεώδη) ενώ παράλληλα μετέφερε τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Ναξίου Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Εν συνεχεία το σεπτό της λείψανο βασταζόμενο υπό των Ιερέων εναποτέθηκε στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, συμφωνα με όλη την διαδικασία του προβλεπόμενου μοναχικού τυπικού. Είη η μνήμη αυτής αιωνία και αγήρως.

   Εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Αναστασίου Ιακώβου Ναυπλιώτη (1924-2020), Φιλολόγου, τ. Λυκειάρχου, Ιστορικού και Συγγραφέως (στενού συγγενούς του Μεγάλου Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιακώβου Ναυπλιώτη), ο οποίος υπήρξε μια πολύ σημαντική και διακεκριμένη προσωπικότητα της Νάξου, με μεγάλη προσφορά στον χώρο της παιδείας και στα πνευματικά δρώμενα του νησιού μας.

   Το Σάββατο 12-7-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου (Ενορίας Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου) όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος έλαβε το λόγο και απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα.

   Την Κυριακή 12-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της εγγιζούσης εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου Νάξου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Στρατιωτικός Ιερεύς Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μαρκάκης. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το εκκλησίασμα.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο Δαμαριώνα Νάξου όπου τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος της μικρής Αντωνίας, θυγατρός του Στυλιανού Παραρά και της Σοφίας Βλασερού και εγγονής του π. Μιχαήλ Παραρά, Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού. 

 Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΝΑΞΟ

 

 Με κατάνυξη, λιτότητα και ιεροπρέπεια, χωρίς την συμμετοχή άλλων Αρχιερέων πραγματοποιείται φέτος η Πανήγυρις του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στην πόλη της Νάξου. Το απόγευμα της Δευτέρας 13-7-2020 και προ της ενάρξεως του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του αποτμήματος  του Τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού, που φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου και μεταφέρθηκε από την Αίγινα προ 55ετίας από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Επιφάνιο τον Υδραίο, τότε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Τούτο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών από της κοιμήσεώς του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού (1920-2020). Μετά την υποδοχή στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του ιδίου και ευλογήσαντος του προσφερθέντες Άρτους.Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομη προσλαλιά προς το εκκλησίασμα και ευχήθηκε να μας συνοδεύει πάντοτε η θερμή πρεσβεία και η ισχυρή προστασία των δύο μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας, ιδιαίτερα κατά την πολύ δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας.

   Την Τρίτη 14-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή 20 Ιερέων και Διακόνων της Νάξου, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχές του επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Πολιούχου μας, ενώ παράλληλα στηλίτευσε την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί (όπως προ του 1934), τονίζοντας ότι «αν θα διεκδικούσαμε δυναμικά από παλιά την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χώρου λατρείας των Ορθοδόξων Χριστιανών ίσως να μην είχαμε φθάσει σήμερα σ’ αυτό το σημείο». Τόνισε επίσης ότι για μια ακόμη φορά μας απογοητεύει ο χλιαρός τρόπος αντίδρασης των «συμμάχων» μας, που επαναλαμβάνουν την προ της Μικρασιατικής καταστροφής τακτική τους. Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού παρατέθηκε μικρή δεξίωση. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ Γιάννης Βρούτσης και οι δύο Βουλευτές του Νομού κ Κατερίνα Μονογυιού και κ Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιάννης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Φώτης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Ευδοκία Κατσάνη, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, λιμενικών, αστυνομικών και λοιπών Αρχών του νησιού και πλήθος ευσεβών χριστιανών. 

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συμμετείχε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος στον τελεσθέντα Μεθέορτο Εσπερινό και την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Ακολούθως προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος και των Σεπτών Λειψάνων του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Μετά την καθιερωμένη Δέηση επί της παραλιακής Λεωφόρου προ του Ναού της Παντανάσσης, πραγματοποιήθηκε μερίμνη του Δήμου καύση πυροτεχνημάτων. Εκτός των συμμετασχόντων στην πρωινή Θεία Λειτουργία και ήδη αναγραφέντων, την Λιτανεία ελάμπρυνε με τη συμμετοχή της η Φιλαρμονική του Δήμου, το δε κουβούκλιο της Ιεράς Εικόνος έφεραν επί των ώμων τους άνδρες του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμεναρχείου Νάξου και νέοι με παραδοσιακές νησιώτικες στολές από το Φιλότι της Νάξου. Μετά την ακροτελεύτια Δέηση στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου κατέληξε η λιτανευτική πομπή, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε σύντομη προσλαλιά, ευχαριστήσας όλους τους συντελεστές της Πανηγύρεως και τους μετασχόντας σε αυτή και ευχήθηκε ο Θεός με τις πρεσβείες του Πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου και του Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου του Θαυματουργού να προστατεύει τον τόπο μας και όλο τον κόσμο από κάθε κίνδυνο και απειλή ψυχική και πνευματική.

   Την Παρασκευή 17-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Κόρωνο Νάξου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Μαρίνης χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ του "Δι' ευχών" απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα. 

   Την Κυριακή 19-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου "Ατταλιωτίσσης" Γαλήνης Νάξου. Προ της Απολύσεως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Αντωνίου Μιχελόπουλου.

   Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας π. Δαμασκηνού, έπλευσε για την Σαντορίνη προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς επί τη Μνήμη του Αγίου  Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

   Την Δευτέρα 20-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας.

   Την Τρίτη 21-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης συμμετείχε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήμτος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας. Προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Μοσχούλας (+21-7-1998), μητρός του π. Αρσενίου Μελισσιανού.

   Με το μεσημεριανό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

   Το Σάββατο 25-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου, όπου αυτή την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την Κοίμηση της Αγίας Άννης πανηγυρίζει ο Ναός της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος.

  Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου (Κωστή) Λεβογιάννη.

   Την Κυριακή 26-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στη Μέση Νάξου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προς του "Δι' ευχών" ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα.

   Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

  Την Δευτέρα 27-7-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κώστου Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τους εκκλησιαζομένους. 

   Την Τρίτη 28-7-2020 το πρωί προήδρευσε του Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου "Παναγία Εκατονταπυλιανή".

  Την Τετάρτη 29-7-2020 εορτή του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου στην Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς τόσο στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, όσο και στον ιδρυτή του Ιερού Ησυχαστηρίου Όσιο Γέροντα Φιλόθεο, επ’ ονόματι του οποίου θεμελιώθηκε και εγκαινιάστηκε (από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Αμβρόσιο τον Β’) ο Ναός στον οποίο τελέσθηκε το ιερό συλλείτουργο. Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του άγοντος τα Σεπτά Ονομαστήριά, Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου ευχηθείς καταλλήλως. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε με λόγια θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για τις ευχές του και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να έρθει μέχρι την Πάρο και να συλλειτουργήσει μαζί του με την ευκαιρία της εορτής του. Κατά την διάρκεια της διανομής του Αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, προς τους οποίους προσφέρθηκαν εικόνες και άλλες  αναμνηστικές ευλογίες καθώς και νηστίσιμα κεράσματα.

   Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβη στην Μάρπησσα Πάρου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Αποστόλου Μελανίτου.

   Την Πέμπτη 30-7-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Κώστο Πάρου όπου προήδρευσε του Δ.Σ. του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου "ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΠΑΡΙΟΣ".

   Την Παρασκευή 31-7-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. 


Εκτύπωση   Email