ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Προσευχή Της Αγίας Άννης2

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

 

Christmas Wreaths 43383

Την Παρασκευή 4-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα.

 

 

Την Κυριακή 6-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Παραλίας) πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Δευτέρα 7-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου όπου τέλεσε Τρισάγιο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου (+25-3-2008) με την ευκαιρία της Μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων.

Το Σάββατο 12-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίου Νάξου.

 

Την Κυριακή 13-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 

Την Τρίτη 15-12-2020 ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως ανέγνωσε την ευχή επί τη ευλογήσει κολλύβου εορταζομένου Αγίου.  

 

Την Κυριακή 20-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μέτεβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Νάξου όπου ιερούργησε με την αδελφότητα της Ιεράς Μονής και κήρυξε τον Θείο Λόγο. 

 

Την Πέμπτη 24-12-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και εν συνεχεία στον Εσπερινό των Χριστουγέννων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στην οποία και προεξήρχε. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος Στο τέλος ευχήθηκε καταλλήλως για την επικείμενη Μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων. 

 

Την Παρασκευή 25-12-2020 ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Δεσποτική Εορτή της Κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλίννικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του ''Κοινωνικού'' ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη Εορτή των Χριστουγέννων ενώ προ του ''Δι' ευχών'' ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς τους εκκλησιαζομένους. Ας σημειωθεί ότι (προς καλύτερη λειτουργική εξυπηρέτηση των πιστών) τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό όσο και στους άλλους δύο Ενοριακούς Ναούς της πόλεως Νάξου (όπου υπηρετούν από δύο Εφημέριοι) τελέσθηκαν διπλές Θείες Λειτουργίες. Επίσης στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου (όπου υπηρετούν τρεις Ιερείς) τελέσθηκαν αντίστοιχα τρεις Θείες Λειτουργίες.

 

Την Δευτέρα 28-12-2020 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Κεραμωτή της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Νικηφόρου Φακίνου.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email