ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

17523430 1434973536553320 6585585683969491110 n

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

κατά τον μήνα Απρίλιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

Aetos

        Την Παρασκευή 5-4-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία της Δ΄ στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Ναούσης Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος .

       Εν συνεχεία επέστρεψε στο Ιερό Προσκύνημα όπου υποδέχθηκε ομάδα προσκυνητών από την Νάξο.

 

     Το Σάββατο 6-4-2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης Πάρου, μετά το πέρας της οποίας προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Αλεξάνδρου Καρποδίνη. Ακολούθως μετέβη στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Παροικίας Πάρου όπου προέστη του ετησίου Μνημοσύνου της αειμνήστου Δήμητρας Τριανταφύλλου.

      Με το μεσημεριανό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

     Την Κυριακή 7-4-2019  (Δ΄ Κυριακή των Νηστειών Μνήμη του Οσίου πατρός Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος ιερούργησε, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Γεωργίου Πετρά. Προ του ``Δι΄ ευχών`` προέβη στην χειροθεσία στο βαθμό του Αναγνώστη του Εμμανουήλ Φραγκούλη.

     Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστoφόρος Νάνος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, με θέμα ``Ο δρόμος της αρετής ``.

     Την Τετάρτη 10-4-2019 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος δέχθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Νάξο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά της Παροναξίας. Ο Σεβασμιώτατος στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Πρόεδρο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική περιφέρεια της Παροναξίας τόνισε την ανάγκη να παραμείνουμε σταθεροί στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και του επέδωσε τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως ως ενθύμιο της επισκέψεώς του.

     Αμέσως μετά μετέβη στην Ενορία Αγίου Αρσενίου (Αγερσανί) Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου 25 χρόνου Ιωάννου Τουμπακάρη

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, όπου τέλεσε την απογευματινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

     Την Παρασκευή 12-4-2019 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου (Τριπόδων) Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του 100ετούς Μάρκου Σκουλάτου πατρός του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Βίβλου πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Σκουλάτου. Ο αείμνηστος γέροντας ήταν μια ευλογημένη και αγιασμένη ψυχή και δημιούργησε μια ωραία μεγάλη χριστιανική οικογένεια με πολλά παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Επί 80 ολόκληρα χρόνια, διακονούσε με ιεροπρέπεια το Ιερόν Αναλόγιο της Παναγίας Βίβλου και τα τελευταία χρόνια, είχε προβεί στην έκδοση πολλών βιβλίων, στα οποία με το χάρισμα που του είχε δώσει ο Θεός, απέδιδε έμμετρα τους Βίους των Αγίων, προς μεγάλη ψυχική ωφέλεια των αναγνωστών. Με πολλή δυσκολία ο Σεβασμιώτατος (λόγω της έντονης συγκινήσεως του) μίλησε για τον μεταστάντα για τον οποίο τόνισε ότι ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, μια μορφή Παπαδιαμαντική ευλαβούς ιεροψάλτου, μια προσωπικότητα ολοκληρωμένη που κοντά του μπορούσε να διδαχθεί κανείς και από τον λόγο του και από την σιωπή του, αλλά και το παράδειγμα της ζωής του που αποτελούσε έμπρακτη εφαρμογή του Ευαγγελίου. Ευχήθηκε τέλος να μας συνοδεύει η ευχή του όχι μόνο τους συγγενείς του αλλά όλους μας όσοι είχαμε την ευλογία από τον Θεό να τον γνωρίσουμε και να τον συναναστραφούμε. Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας (στην οποία συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι Ιερείς του νησιού και ένα μεγάλο πλήθος κόσμου που αγαπούσε και εσέβετο τον ``παππού Μάρκο`` και συχνά ζητούσε την συμβουλή του και την προσευχή του) ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε το λείψανο του μεταστάντος στο Κοιμητήριο των Τριπόδων όπου και ετάφη.

     Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  (Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών και κήρυξε τον Θείο Λόγο, α) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου

και β) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Γαλήνης Νάξου.

     Την Κυριακή 14-4-2019 Ε΄Νηστειών (Μαρίας Αιγυπτίας) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Κεραμί Νάξου, όπου στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη του ετησίου Μνημοσύνου του αειμνήστου Αρχιπυροσβέστη Γεωργίου Βενιεράκη.

     Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Πρό της Απολύσεως ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με ομιλητή τον Εφημέριο Δανακού και Αρχιερατικό Επίτροπο Τραγαίας - Δρυμαλίας π. Πέτρο Αμοργιανό με θέμα `` Πνευματικές ευκαιρίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής``.

       Την Τρίτη 16-4-2019 το πρωί κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Νάξου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Ο Σεβασμιώτατος μετά την προσευχή ομίλησε επίκαιρα και έδωσε κατευθύνσεις και πνευματικές νουθεσίες στους Ιερείς εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα που πλησιάζει. Κατόπιν συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα ποιμαντικής φύσεως και στο τέλος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε ευχαριστίες και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους κληρικούς. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα για όλους τους ιερείς.

       Το μεσημέρι μετέβη στο Φιλώτι Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Αικατερίνης Χαριδίμου Μολυνδρή.

       Την Τετάρτη 17-4-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία Αγίου Αρσενίου (Αγερσανί) Νάξου, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε την απογευματινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συμμετείχε στην τέλεση του Μεγάλου Αποδείπνου προσευχόμενος και συμψάλλοντας.

       Την Πέμπτη 18-4-2019 με το πρωινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

       Το μεσημέρι κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Πάρου στην αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Ο Σεβασμιώτατος μετά την προσευχή ομίλησε επίκαιρα και έδωσε κατευθύνσεις και πνευματικές νουθεσίες στους Ιερείς εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα που πλησιάζει. Κατόπιν συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα ποιμαντικής φύσεως και στο τέλος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε ευχαριστίες και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους κληρικούς. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα για όλους τους ιερείς.

       Την Παρασκευή 19-4-2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την πρωινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, με την συμμετοχή των Δασκάλων, μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

       Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος θα παραμείνει στο νησί μέχρι την Τρίτη της Διακαινησίμου και θα προστεί όλων των Ιερών Ακολουθιών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ μετέβη στις Λεύκες της Πάρου όπου στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών παρηκολούθησε την Εκκλησιαστική εκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα ``ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΟΥΣΙΟΝ ΠΑΘΟΣ`` Η χορωδία Βυζαντινής μουσικής, «ΤΡΙΦΘΟΓΓΟΣ ΛΥΡΑ», υπό την διεύθυνση του π. Εμμανουήλ Φωκιανού, παρουσίασε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα από Εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, τους οποίους απέδωσε θαυμάσια. Ο κ. Αντώνιος Αρκάς και η κ. Κατερίνα Μπαρπαρίγου, ανέλυαν εννοιολογικά τους ύμνους που έψαλλε η χορωδία, προσδίδοντας στην εκδήλωση κατανόηση και αρτιότητα. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, ευχαριστώντας τον π. Εμμανουήλ και τα μέλη της χορωδίας, που σχεδόν στο σύνολο τους είναι απόφοιτοι ή μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου ``ΥΡΙΑ`` για την ωραία πρωτοβουλία τους και κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου να απευθύνει χαιρετισμό. Τέλος ευχήθηκε καταλλήλως σε όλους ενόψει των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

       Το Σάββατο 20-4-2019 (Έγερσις του Λαζάρου) ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό  Αγίου Αρσενίου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο ``Παναγία η Εκατονταπυλιανή`` Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ τέλεσαν Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου του Β΄.

Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

       Την Κυριακή των Βαΐων 21-4-2019:

       Α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, ευλόγησε τα Βάγια με την ιδική ευχή του ευχολογίου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Β) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και ευλόγησε τα Βάγια με την ειδική ευχή του ευχολογίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

 Το εσπέρας της ίδιας ημέρας:

       Α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ τέλεσε την Ακολουθία του Νυμφίου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Β) Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος τέλεσε την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Την Μεγάλη Δευτέρα 22-4-2019 το εσπέρας:

       Α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε το Θείο Λόγο.

       Β) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου και κήρυξε το Θείο Λόγο.

     Την Μεγάλη Τρίτη 23-4-2019 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρωινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου και κήρυξε το Θείο Λόγο.

       Την Μεγάλη Τετάρτη 24-4-2019 με το απογευματινό δρομολόγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο.

Το Εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης:

       Α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου.

       Β) Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Την Μεγάλη Πέμπτη 25-4-2019 το πρωί:

       Α) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου  τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης -  Θαψανών  Πάρου.

       Β) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

       Με το απογευματινό δρομολόγιο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έπλευσε για την Νάξο.

       Το βράδυ  χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

       Την Μεγάλη Παρασκευή 26-4-2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Το βράδυ προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και συμμετείχε στην περιφορά του Επιταφίου. Κατά την συνάντηση των τριών Επιταφίων απηύθυνε σύντομη ομιλία προς τους χιλιάδες χριστιανούς των τριών Ενοριών της πόλεως και στην συνέχεια ακολούθησε τον Επιτάφιο της Ενορίας της Παντανάσσης όπου και ολοκλήρωσε την Ακολουθία.

       Το Μεγάλο Σάββατο 27-4-2019 το πρωί

       Α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ τέλεσε τον Εσπερινό της Πρώτης Ανάστασης και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

       Β) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος τέλεσε τον Εσπερινό της Πρώτης Ανάστασης και τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας έψαλε πανηγυρικά το `` Ανάστα ο Θεός … ``.

       Τη νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου

       Α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσσου κ. Ιωσήφ τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

 

       Β) Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννου Βρούτση, του Επάρχου Νάξου κ. Ιωάννη Μαργαρίτη των λοιπών αρχών και πλήθους πιστών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.

      (Ας σημειωθεί ότι και πάλι εφέτος μεταφέρθηκε έγκαιρα μέσω Σύρου στην Νάξο το Άγιο φως του Παναγίου Τάφου και με την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας μεταφέρθηκε έγκαιρα όχι μόνο στις Ενορίες της Χώρας αλλά και σε όλα σχεδόν τα χωριά του νησιού.)

      Την Κυριακή του Πάσχα 28-4-2019 το πρωί (11:00 π.μ.) τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου τον Εσπερινό της Αγάπης. Εν συνεχεία μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Αναστάσεως στα γραφικά στενά της παλαιάς πόλεως και η Λιτανεία κατέληξε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές και μοίρασε κόκκινα αυγά και γλυκίσματα σε όλους τους πιστούς.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προεξήρχε στον Εσπερινό της Αγάπης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Την Δευτέρα της διακαινησίμου 29-4-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποταμιάς Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

       Την Τρίτη της διακαινησίμου 30-4-2019 το μεσημέρι μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου όπου προέστη της Αναστασίμου Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Δήμητρας Αδαμοπούλου.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών παρηκολούθησε την ομιλία από την Επ. Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αικατερίνης Παπαθωμά-Μαστοροπούλου με Θέμα: ``Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΑΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗΣ``. Στο τέλος της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε καταλλήλως την ομιλήτρια για την εμπεριστατωμένη ομιλία της.

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email