ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

  5.Naxos Town

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Σεβασμιώτατος

Μητροπολίτης Παροναξίας

Κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο Λειτούργησε  ἤ χοροστάτησε

 και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

Agelos 1

        Το Σάββατο 1-9-2018 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στις Καπαρές στην περιοχή της Αγίας Άννας όπου παρέστη σε εκδήλωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Ε.Α.Σ) κατά την διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε από την Ένωση για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε τα μέλη της Ενώσεως για την τιμητική Βράβευση αλλά και για την όμορφη εκδήλωση τονίζοντας, ότι η τιμητική διάκριση ανήκει στον ευγενή και κοινωνικά ευαίσθητο λαό της Νάξου που περιβάλλει με την έμπρακτη αγάπη του τα γεύματα και τα υπόλοιπα έργα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην Εκδήλωση παρέστησαν  ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, (ο οποίος και επέδωσε την σχετική τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο), ο Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού Αριστοτέλης Καρβέλας. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και άλλες τέσσερις προσωπικότητες της Νάξου, για την προσφορά τους σε άλλους τομείς της κοινωνικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας.

       Την Κυριακή 2-9-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε ο π. Αντώνιος Μπαφαλούκος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Ενοριακού Ναού όπου προήδρευσε στην καταληκτική Συνεδρία της Η΄ Διεθνούς Συνάντησης του Studium Historicorum Ecclesiasticorum με θέμα: ``Βενετία η νέα Αλεξάνδρεια…`` που φιλοξενήθηκε επί τετραήμερο στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας ``Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός``.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο ``ΑΝΔΡΟΝΙΚΕΙΟΝ`` Πνευματικό Κέντρο Δαμαριώνος όπου πραγματοποιήθηκε η 37η  και τελευταία Συνεδρία του ΣΤ΄ Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου ``Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ``. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος έλαβε τον λόγο και απηύθυνε τα συγχαρητήρια και τις ευχές του προς όλους τους συντελεστές του Συνεδρίου και ιδιαιτέρως προς τους εκλεκτούς και διακεκριμένους Εισηγητές και Συνέδρους. Τον λόγο έλαβαν επίσης: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης (ας σημειωθεί ότι το Συνέδριο διοργανώθηκε με ευθύνη και κύρια δαπάνη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων), ο Δικηγόρος κ. Ιωάννης Βερώνης (ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής) και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαμαριωνιτών Νάξου κ. Μιχάλης Δέτσης.

       Την Τετάρτη 5-9-2018 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κεραμίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Την Πέμπτη 6-9-2018 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στην Ενορία του Δανακού όπου ετέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νεόδμητου Κέντρου Ενοριακής Αγάπης ``Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ`` του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δανακού Νάξου. Μετά το πέρας του Αγιασμού μίλησε ο Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αμοργιανός Αρχιερατικός Επίτροπος Δρυμαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της δημιουργίας του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης, ευχαριστώντας συγχρόνως όσους συνετέλεσαν σ’ αυτό το έργο, κυρίως δε την δωρήτρια αείμνηστη Ειρήνη Χάλκου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον καλό και δραστήριο Εφημέριο και ευχήθηκε ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής να ευλογεί και να αγιάζει όλους τους κατοίκους του μικρού αυτού αλλά ιδιαίτερα ευλογημένου χωριού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Το νέο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης θα λειτουργεί επί καθημερινής βάσεως.

       Την Παρασκευή 7-9-2018 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεν. Θεοτόκου (Θεοσκέπαστης) Κωμιακής Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

       Το Σάββατο 8-9-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Γεν. Θεοτόκου (Θεοσκέπαστης) Κάτω Ποταμιάς Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

       Το απόγευμα μετέβη στην περιοχή της Αγίας Άννας όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Ιωάννου Κρασσά μετά της Στέλλας Χωριανοπούλου.

       Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

       Την Κυριακή 10-9-2017ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου Χωριού Πάρου, όπου πανηγυρίζεται την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  μετέβη στο Άσπρο Χωριό Πάρου όπου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Ναού παρηκολούθησε τις εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής που διοργάνωσαν οι τοπικοί Σύλλογοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ``ΑΙΟΛΙΔΑ`` Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με τίτλο ``ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ``. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο συγκινητικό χαιρετισμό και συνεχάρη τους διοργανωτές της όμορφης εκδηλώσεως.

       Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

       Την Τρίτη 11-9-2018 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας περιόδευσε σε σχολικά συγκροτήματα της πεδινής και ημιορεινής Νάξου και τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Σχολικής περιόδου 2018-2019. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο Βίβλου (Τριπόδων) Νάξου, στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σαγκρίου Νάξου και τέλος στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δαμαριώνος Νάξου. Και στα τρία χωριά είχε την δυνατότητα ο Σεβασμιώτατος να επικοινωνήσει προσωπικά με τους Διευθυντές-ντριες των Σχολείων, τα παιδιά και τους δασκάλους τους καθώς και με τους παρευρεθέντες γονείς και κηδεμόνες. Στο τέλος των Αγιασμών προσέφερε δωράκια σε όλα τα παιδιά. Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναγνώσθηκε σε όλους τους Σχολικούς Αγιασμούς Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου.

       Την Πέμπτη 13-9-2018 το πρωί έπλευσε για την Πάρο όπου μία ώρα αργότερα υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμερούν (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), που είχε προσκαλέσει να συμμετάσχει στην Πανήγυρη της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και με τον οποίο συνδέεται από 40ετίας (από τα φοιτητικά τους χρόνια). Απευθείας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Θαψανών όπου προσκύνησε τα Τίμια Λείψανα και τον τάφο του Αγίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου.

       Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος συμμετείχε συμπροσευχόμενος στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου όπου τιμάται ιδιαιτέρως η εορτή αυτή, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου  στον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Θωμά Κυδωνιέα τον οποίο και προσφώνησε καταλλήλως. Ας σημειωθεί ότι ο π. Θωμάς (ο οποίος προσφάτως έλαβε το πτυχίο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών) από δεκαετίας υπηρετεί με αφοσίωση στην ως άνω Ενορία έχοντας αποκτήσει παραλλήλως με την καλή του πρεσβυτέρα (κατά το διάστημα αυτό) έξη χαριτωμένα τέκνα.

 

       Την Παρασκευή 14-9-2018 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβ. Καμερούν κήρυξε τον Θείο Λόγο και εν συνεχεία (προ της Απολύσεως) πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Πλήθος ευσεβών χριστιανών συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, στην Θεία Λειτουργία, οι οποίοι και ασπάσθηκαν το Τίμιο Σταυρό και έλαβαν την ευλογία του Υψωθέντος και Ευλογηθέντος ``Βασιλικού`` .

       Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν έπλευσε για τον Πειραιά. Και με το βραδινό δρομολόγιο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επέστρεψε στην Νάξο.

       Την Κυριακή 16-9-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στο Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Φιλώτι Νάξου όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

       Την Πέμπτη 20-9-2018 το μεσημέρι, τέλεσε τον Αγιασμό στο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Δικαστικής περιόδου. Παρέστησαν όλοι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της Νάξου, σχεδόν όλοι οι Δικηγόροι και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, πραγματοποιήθηκε σύναξη Ιερέων και Κατηχητών, Κατηχητριών της νήσου Νάξου με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς. Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον π. Πέτρο Αμοργιανό ο οποίος παρουσίασε με γλαφυρότητα το γενικό θέμα και τα πορίσματα στα οποία κατέληξε, το ΣΤ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Κατήχηση και διαπροσωπικές σχέσεις», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, στο Συνεδριακό Κέντρο ``ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ`` της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδεία, στην Αλίαρτο Βιωτίας. Κατά την διάρκεια της συνάξεως οι υπεύθυνοι Νεότητος ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κατηχητικής Χρονιάς και παρουσίασαν το πρόγραμμα διδασκαλίας για την νέα περίοδο. Ακολούθησε χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάξεως η φιλοξενούσα ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά προς όλους τους παρευρισκόμενους.

       Το Σάββατο 22-9-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έπλευσε για τον Πειραιά και αμέσως μετέβη οδικώς στην Νεάπολη Λακωνίας όπου και διανυκτέρευσε.

       Την Κυριακή 23-9-2018 το πρωί παρέστη συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προέστη της τελέσεως δύο Μνημοσύνων και απηύθυνε λόγους παρηγορίας προς τους συγγενείς.  Αμέσως μετά έπλευσε για τα Κύθηρα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την εορτή της πολιούχου των Κυθήρων Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

            Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης όπου βρέθηκε και φυλάσσεται η Θαυματουργή Της Ιερά Εικόνα, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του οικείου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

       Την Δευτέρα 24-9-2018 ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο ως άνω Ιερό Προσκύνημα όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ, Εφραίμ και συμμετείχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

       Μετά το μεσημέρι ανεχώρησε από το νησί των Κυθήρων προς Νεάπολη. Από εκεί μετέβη στην περιοχή Μολάων Λακωνίας και επισκέφθηκε τα Πάκια γενέτειρα του αοιδίμου Γέροντος π. Φιλοθέου Ζερβάκου και πραγματοποίησε προσκύνημα στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Όσιος Γέροντας.

       Αργά το απόγευμα έφθασε στο Γύθειο όπου επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο.

        Την Τρίτη 25-9-2018 το πρωί επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου και το παρακείμενο Γηροκομείο του ``Αγίου Παντελεήμονος`` της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης. Εν συνεχεία ανεχώρησε για τον Πειραιά όπου με το Βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

       Την Τετάρτη 26-9-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δρυού Πάρου.

 

       Στην συνέχεια μετέβη στο Ακρωτήριο ‘’Κορακιές’’ όπου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους 81 συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του «Eξπρές Σαμίνα» (26-9-2000). Συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και ο Λιμενάρχης Πάρου, οι τοπικοί φορείς, οι συγγενείς των θυμάτων και πολλοί Παριανοί.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου σύναξη Ιερέων και Κατηχητών - Κατηχητριών των νήσων Πάρου - Αντιπάρου με την ευκαιρία της νέας κατηχητικής χρονιάς. Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον ομιλητή της συνάξεως π. Στυλιανό Μπιζά ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με τα πορίσματα στα οποία κατέληξε, το ΣΤ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Κατήχηση και διαπροσωπικές σχέσεις», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, στο Συνεδριακό Κέντρο ``ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ`` της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδεία, στην Αλίαρτο Βιωτίας. Κατά την διάρκεια της συνάξεως οι υπεύθυνοι Νεότητος ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κατηχητικής Χρονιάς και παρουσίασαν το πρόγραμμα διδασκαλίας για την νέα περίοδο. Ακολούθησε χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάξεως, προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά προς όλους τους παρευρισκόμενους.

       Την Παρασκευή 28-9-2018 με το μεσημεριανό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

       Την Κυριακή 30-9-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε τον Γάμο του Στεφάνου Μουστάκη μετά της Σοφίας Μαστοροπούλου κατά την παλαιά Βυζαντινή τάξη.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου (Τριπόδων) Νάξου όπου τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του υιού του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βίβλου Ιερέως π. Εμμανουήλ Σκουλάτου, Μάρκου Σκουλάτου μετά της Μιλίτσας Γιόβιτς.  

       Στην συνέχεια μετέβη στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος ο Ναυπλιώτης». Παρόντες ήταν οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής, καθώς και όσοι θέλησαν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν τα μαθήματα φέτος. Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ευλογημένη και καρποφόρο σχολική χρονιά και ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Κόντε και τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Παπάνη για την εύρυθμη λειτουργία της. Στο τέλος απένειμε τα πτυχία των δύο μαθητών που αποφοίτησαν από την Σχολή κ. Νικολάου Καράλη και κ. Νικολίας Κατσαρά.

 

 

 


Εκτύπωση   Email