ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ 2014

imagescasgu5w0

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ 2014

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

κατά τον μήνα Μάιο Λειτούργησε χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Παρασκευή 2-5-2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου και ετέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως του 1ου Συνεδρίου για την Πρόληψη & την προαγωγή της Υγείας Παιδιών & Εφήβων με Θέμα `` Μεγαλώνοντάς Υγιή & ευτυχισμένα Παιδιά…Επενδύουμε σ’ ένα Καλύτερο Αύριο`` που συνδιοργανώνουν το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης & της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου. Μετά τον Αγιασμό απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Το Σάββατο 3-5-2014 παρηκολούθησε τις εισηγήσεις της πρωινής Συνεδρίας μέχρι αργά το μεσημέρι, με τελευταία την εισήγηση του π. βασιλείου Θερμού με Θέμα: `` Τα υπαρξιακά ζητήματα του Παιδιού και εμεις οι μεγάλοι ``

Την Κυριακή 4-5-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλυνάδου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης του οικισμού Δαμαλά Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Δευτέρα 5-5-2014 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομ. Εφραίμ Γαλήνης Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα μετέβη στην Ενορία Βίβλου (Τρίποδες) Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Αθανασίας Σαλτερή.

Την Τετάρτη 7-5-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ποταμιάς Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 8-5-2014 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κεραμωτής Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάτιος Αλεξόπουλος.

Την Κυριακή 11-5-2014 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος. Μετά την απόλυση προέστη του 40νθήμερου μνημοσύνου του Γεωργίου Σουλή.

Την Δευτέρα 12-5-2014 Εορτή του Αγίου Επιφανίου Επισκόπου Κύπρου, το απόγευμα ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του Μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Επιφανίου (1960 – 1990).

Την Τρίτη 13-5-2014 έπλευσε για την Πάρο και μετέβη στο Κοιμητήριο της Παροικίας όπου στον τάφο του 37χρονου Νικολάου Λιανόπουλου τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 40 ημερών από της κοιμήσεως του. Παρέστησαν οι γονείς, τα αδέλφια και οι στενοί συγγενείς του κοιμηθέντος. το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει ως Συνοδικό μέλος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την Τετάρτη 14-5-2014 συμμετείχε στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως μέλος.

Την Παρασκευή 16-5-2014 μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Δ.Ι.Σ. ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε οδικώς για Θεσσαλονίκη όπου διανυκτέρευσε φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως (Θεσ/νίκης) κ. Βαρνάβα.

Το πρωί του Σαββάτου 17-5-2014 επισκέφθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τον νοσηλευόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο και στο Επισκοπείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιο, που βρίσκεται σε φάση πολύ καλής αναρρώσεως. Στην συνέχεια μετέβη στο Κιλκίς όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και ακολούθως ανεχώρησε για Κατερίνη προς επίσκεψη του ασθενούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της πόλεως. Επ’ ευκαιρία συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο σε Κατασκηνωτικό χώρο στην περιοχή του Λιτοχώρου Πιερίας όπου είχε μόλις πραγματοποιηθεί η εορτή λήξεως των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων και συμμετείχε στο γεύμα που του παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μαζί με τους στενούς συνεργάτες του. Τέλος μετέβη στην Ελασσόνα στον Μητροπολιτικό Ναό της οποίας τέλεσε τρισάγιο προ του Λειψάνου, του μόλις προ 24ώρου κοιμηθέντος Μητροπολίτου Ελασσόνος κυρού Βασιλείου. Από εκεί ανεχώρησε για Αθήνα όπου έφθασε αργά το βράδυ.

Την Κυριακή 18-5-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη.  Μετά την απόλυση προέστη του 40νθημέρου μνημοσύνου του Ευσταθίου Λιανού εξ Εγγαρών Νάξου.

Την Δευτέρα 19-5-2014 έπλευσε για την Νάξο.

Την Τρίτη 20-5-2014 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Θαλλελαίου της ομωνύμου Ενορίας Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρικό Εσπερινό Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάστρου Παροικίας.

Την Τετάρτη 21-5-2014 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κτητόρων του Παλαιοχριστιανικού Ιερού Ναού Παναγίας Εκατονταπυλιανής ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Νάξο.

Την Κυριακή 25-5-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Πάρο όπου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος του μικρού Νικολάου υιού του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου και Εφημερίου του Ιερού Προσκυνήματος π. Χρίστου Πετροπούλου και της Πρεσβυτέρας Παρασκευής.

Την Τρίτη 27-5-2014 στις 9 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος προέστη Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Την Τετάρτη 28-5-2014 το απόγευμα μετέβη στην Ενορία Αγίου Αρσενίου και στην περιοχή της Πλάκας όπου τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου Αναλήψεως του Κυρίου και εν συνεχεία προέστη στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 29-5-2014 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας πόλεως Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Παρασκευή 30-5-2014 το μεσημέρι μετέβη στην Ενορία Ποταμιάς Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Αναστασίας Μαρούλη.

Το Σάββατο 31-5-2014 το πρωί έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί οδικώς για το Ναύπλιο, προκειμένου να λάβει μέρος ως Συνοδικό Μέλος στις εκδηλώσεις για την προσωπικότητα του Ιωάννου Καποδίστρια, τις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ αφορμής της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., με κεντρικό Θέμα: `` Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πολιτικού ηγέτη ``.

 


Εκτύπωση   Email