ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

sxe0191

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. Κ Α Λ Λ Ι Ν Ι Κ Ο Σ

κατά τον μήνα Ιούνιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Κυριακή 1-6-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνιερούργησε στιν Συνοδική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Ανθίμου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονυσίου, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, Αργολίδος Νεκταρίου και του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την προσωπικότητα του Ιωάννου Καποδίστρια, τις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, στην Αθήνα και στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Σεβ. Αρχιερείς μαζί με όλον τον κλήρο και τον πιστό λαό, πραγματοποίησαν δια της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου ένα οδοιπορικό μνήμης προς τον Ιερόν Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνος δέησης υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιωάννου Καποδίστρια.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανεχώρησε για τον Πειραιά και από εκεί έπλευσε για την Νάξο.

Την Παρασκευή 6-6-2014  το μεσημέρι μετέβη στην Ενορία Ποταμιάς Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Γεωργίου Γιαμπουρά.

Την Κυριακή 8-6-2014 (Πεντηκοστής) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στον Καλόξυλο Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τις ευχές της Γονυκλισίας. Μετά το πέρας και του Εσπερινού προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο.

Την Δευτέρα 9-6-2014 (του Αγίου Πνεύματος) ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει ως Συνοδικό μέλος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την Τρίτη 10-6-2014 συμμετείχε στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως μέλος.

Την Παρασκευή 13-6-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την νήσο Μήλο προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κου Δωροθέου προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την ανακήρυξη του νησιού σε ιερό.

Το Σάββατο 14-6-2014 το πρωί ο Σεβασμιώτατος μαζί με όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες επισκέφτηκαν προσκυνηματικά τον χώρο των κατακομβών της Μήλου και ξεναγήθηκαν από την Διευθύντρια της 2ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρχαιολόγο κα Αικατερίνα Δελλαπόρτα. Στην συνέχεια υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου `` ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ`` όπου πραγματοποιήθηκε η Γ’ επιστημονική ημερίδα με θέμα: ``ΟΙ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ``.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τρυπητής Μήλου στον οποίο χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Εν συνεχεία στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε ωραία μουσικοχορευτική εκδήλωση από τους νέους του νησιού.

Την Κυριακή 15-6-2014 έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου, όπου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κος Ιερώνυμος.

Το απόγευμα ανεχώρησε για την Πάρο.

Την Δευτέρα 16-6-2014 το μεσημέρι έπλευσε για την Νάξο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Ενορία Μονής Νάξου όπου στον Ιερό Ναό Παναγίας Δροσιανής τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του επί σειρά ετών Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, αειμνήστου Αντωνίου Νικολάου Κούρτη.

Την Κυριακή 22-6-2014 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος.

Την Δευτέρα 23-6-2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο.

Την Τρίτη 24-6-2014 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου της ομωνύμου Ενορίας (Πρόδρομος) Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε προς Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα για να λάβει μέρος στην έκτακτη συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη 25-6-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ανεχώρησε για την Βέροια για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις των ``ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2014`` που διοργανώνει για εικοστή φορά η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, ( ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου).

Την Πέμπτη 26-6-2014 το πρωί έλαβε μέρος στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου στα πλαίσια των ``ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2014`` με γενικό Θέμα : ``Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ`` . Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κος Ιερώνυμος, παρουσία των Σεβασμιωτάτων εκπροσώπων των Πρεσβυγεννών Πατριαρχείων και των λοιπών Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κος Καλλίνικος. Παρέστησαν πολλοί κληρικοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλοι Επιστήμονες ιδιαίτερα των Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σχολών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε σε όλες τις εργασίες του συνεδρίου και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, που έχει διοργανώσει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, με την μέριμνα του οικείου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

Την Παρασκευή 27-6-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κος Καλλίνικος εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχε στις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου καθώς και των λοιπών εκδηλώσεων, που έχει διοργανώσει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας.

 Το Σάββατο 28-6-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βεροίας, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος στις Εορταστικές εκδηλώσεις προ τιμήν του ιδρυτού της Τοπικής Εκκλησίας της Βέροιας Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου των Εθνών Παυλου.

 Την Κυριακή 29-6-2014 ο Σεβασμιώτατος εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας το οποίο πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ως Εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμμετοχή του στις Εορταστικές Εκδηλώσεις με τον χρυσό Σταυρό των 20ων επετειακών Παυλείων.

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε στον καθιερωμένο διορθόδοξο υπαίθριο Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στο Βήμα στο οποίο κήρυξε στην Βέροια ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος των Εθνών Παύλος.

Την Δευτέρα 30-6-2014 επέστεψε στην Αθήνα.

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email