ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

GI123J

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ κατά τον μήνα Φεβρουάριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

Το Σάββατο 1-2-2014 παρέστη συμπροσευχόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο του Ιωάννη Τσαντάνη.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου, το Καθολικό της οποίας τιμάται και επ’ ονόματι της Υπαπαντής του Σωτήρος, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Κυριακή 2-2-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης στην Νάουσα Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγον. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Το μεσημέρι ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος, ευχήθηκε τα δέοντα τόσο στους δύο υπευθύνους λειτουργίας της, π. Εμμανουήλ Φωκιανό και π. Νεκτάριο Κυριαζάνο όσο και στους παρευρισκομένους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής.

 Το απόγευμα έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει ως Συνοδικό μέλος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την Δευτέρα 3-2-2014 συμμετείχε στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως μέλος.

Synodos2014

Την Πέμπτη 6-2-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε ως Συνοδικό Μέλος στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο προστάτης Άγιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και παρόντων των Ιεραρχών μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καθώς και άλλων Ιεραρχών και καθηγητών των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 8-2-2014 μετέβη αυθημερόν στην Πάρο όπου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της μακαριστής Ειρήνης Θεοδώρου Μπιζά εκλεκτής χριστιανικής ψυχής, αφοσιωμένης συζύγου και στοργικής Μητέρας, που αφιέρωσε την ζωή της στην διακονία του συνανθρώπου είτε ως νοσηλεύτρια του Υγειονομικού Σταθμού Πάρου είτε ως εθελόντρια του Ιερού Προσκυνήματος και του Οίκου Ευγηρίας Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Στο τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος για την προσωπικότητα και τις χριστιανικές αρετές της μεταστάσης και ακολούθησαν και άλλοι ομιλητές, διότι υπήρξε κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο αγαπητά και σεβαστά πρόσωπα της Παριανής Κοινωνίας.

Την Κυριακή 9-2-2014 Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, κήρυξε τον Θείο Λόγο και προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων. Να σημειωθεί ότι στον ως άνω Ιερό Ναό η αδελφότητα των Παρίων εν Αθήναις πραγματοποιεί ετήσια εορτή, αφιερωμένη στον Άγιο Αρσένιο. Πλήθος κόσμου, και ιδιαιτέρως Παρίων συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου, για να λειτουργηθούν και να συνεορτάσουν την μνήνη του Θαυματουργού Αγίου.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Χραραλάμπους Πολυγώνου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Δευτέρα 10-2-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης.

Ας σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος υπήρξε ενορίτης της παραπάνω Ενορίας επί 15ετία και επι σειρά ετών διετέλεσε Κατηχητής του Κατηχητικού Σχολείου της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Νάξο.

Την Παρασκευή 14-2-2014 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα. Αμέσως μετά μετέβη στον Καλόξυλο Νάξου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος όπου προέστη της εξοδίου ακολουθίας του Νικολάου Βλισίδη, Γυμνασιάρχου του Γυμνασίου Σκαδού Νάξου και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το Σάββατο 15-2-2014 το απόγευμα μετέβη στο ξενοδοχείο ``AstirofNaxos`` όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικολάου Συρμαλένιου, των μελών της Ενώσεως και πλήθους κόσμου.

Την Κυριακή 16-2-2014 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος. Κατόπιν μετέβη στα νέα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων των νέων γραφείων και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα, παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικολάου Συρμαλένιου, των μελών του Συλλόγου και πλήθους κόσμου.

Το Σάββατο 22-2-2014  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και με την ευλογία του οποίου κήρυξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Παροναξίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Την Κυριακή 23-2-2014 χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.Προ της απολύσεως χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Αναστάσιο Γιαννούλη ο οποίος υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και είναι γόνος υπερπολυτέκνου Ιερατικής Οικογενέιας .

Την Δευτέρα 24-2-2014 το πρωί έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τρίτη 25-2-2014 εως και την Πέμπτη 27-2-2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε  στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email