ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

sxe0191 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

κατά τον μήνα Μάρτιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Παρασκευή 1-3-2013 το μεσημέρι προέστη της εξοδίου Ακολουθίας της Πρεσβυτέρας Στυλιανής συζύγου του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σταματίου Βρούτση, διατελέσαντος Εφημερίου Αγίου Αρσενίου Νάξου επί 40 χρόνια (+2005) πού εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, τόπο καταγωγής των δύο.

το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου καί Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου τοῦ Πλανά τοῦ Ναξίου με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Νάξου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

p1010448
p1010470
p1010475
p1010478
p1010485
p1010489
p1010492

Τό Σαββάτο 2-3-2013 εορτή του Αγίου Νικολάου τοῦ Πλανά του Ναξίου ιερούργησε στον αυτό Ιερό Ναό με την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της Νάξου και παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Γαβαλάς Ηγούμενος της Ιεράς Μονής προφήτου Ηλιού Θήρας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου.

p1010005
p1010017
p1010029
p1010030
p1010033
p1010036
p1010039
p1010043
p1010050
p1010056
p1010070
p1010075
p1010090

Την Κυριακή 3-3-2013, (Κυριακή του Ασώτου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μελάνων Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμ. Οικον. π. Νικόλαος Βασιλάκης. Εξ’ αφορμής της τελέσεως 2 Μνημοσύνων απηύθυνε στο τέλος λόγους οικοδομής προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το Σάββατο 9-3-2013ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Ανιψιού του Ευαγγέλου Γεωργ. Δεμενοπούλου (Πολιτικού Μηχανικού) με την Παναγιώτα Ζουζουλη (Καθηγήτρια Φιλόλογο) στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Λόφο Σκουζέ.

Την Κυριακή 10-3-2013 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Βουλιαγμένης, όπου συμμετείχε στην τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου της Ναξίας Αναστασίας Κων/νου Μαθιάσου, με τον Θεολόγο – Φιλόλογο Σεβαστιανό Ανδρεάδη, υπάλληλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Του Ιερού Μυστηρίου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και έλαβαν μέρος άλλοι 6 Αρχιερείς.

  Την Κυριακή 17-3-2013 Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό (της συγγνώμης) με την συμμετοχή όλου του Κλήρου του Νησιού και κήρυξε τον Θείον Λόγον, με θέμα `` Στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ``.

1

2

3

 Την Καθαρά Δευτέρα 18-3-2013 χοροστάτησε στην πρωινή Ακολουθία ( Όρθρο, Ώρες, Εσπερινό ) επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους (Αγίου Αρσενίου) Πάρου.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου με το τμήμα του Μεγάλου Κανόνος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου.

Τήν Τρίτη 19-3-2013 Νωρίς το απόγευμα προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Διακεκριμένου Φιλολόγου Καθηγητού και τ. Γυμνασιάρχου Γεωργίου Ποσάτζη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Το ίδιο απόγευμα Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου ομωνύμου χωρίου της Πάρου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κώστου Πάρου και στις δύο Ενορίες κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τετάρτη 20-3-2013 τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Τήν Πέμπτη 21-3-2013 το απόγευμα Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δρυού Πάρου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου χωριού Πάρου και στις δύο Ενορίες κήρυξε τον Θείο Λόγο.      

Την Παρασκευή 22-3-2013 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο νησί της Αντιπάρου όπου τέλεσε την πρωινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου με την συμμετοχή των Καθηγητών, μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αντιπάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 Το μεσημέρι επισκέφτηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου και συνομίλησε με όλους τους τροφίμους του οίκου ευγηρίας, πριν την αναχώρηση του τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου του Β΄ επί τη συμπληρώσει 5 ετών από της εκδημίας του (+25 Μαρτίου 2008).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

foto5

foto6

Αργά το Βράδυ έπλευσε για την Νάξο.

Το Σάββατο 23-3-2013 το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Φιλώτι Νάξου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία προέστη του τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου του Βασιλείου Δημ. Σουλή όπου για πάνω από 50 χρόνια υπηρέτησε με αυταπάρνηση και άοκνη διάθεση προσφοράς ως Εκκλησιαστικός Σύμβουλος της Ενορίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέραςτέλεσε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Νάξου.

 Την Κυριακή 24-3-2013, (Κυριακή της Ορθοδοξίας) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Πρωτοθρόνου) Χαλκείου Νάξου, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανος

 Την Δευτέρα 25-3-2013 ημέρα της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάστησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία, για την επέτειο  της Εθνικής μας Παλλιγγενεσίας, παρουσία του Δημάρχου Νάξου και μικρών Κυκλάδων και των λοιπών αρχών του νησιού.

Στη συνέχεια ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Κατόπιν ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Παρέλαση  από την μαθητιώσα νεολαία.

 2013 - 2

 2013 - 3

304631

 2013 - 1

 Την Τρίτη 26-3-2013 το μεσημέρι προέστη της εξοδίου ακολουθίας του Ανδρέου Βερυκκόκου, πατρός του Αιδ. Οικονόμου π. Αντωνίου Βερυκκόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποταμιάς Νάξου.

Την Τετάρτη 27-3-2013 τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 28-3-2013 το μεσημέρι προέστη της εξοδίου ακολουθίας του 45ντάχρονου Γρηγορίου Μπουλαξή, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου.

 Την Παρασκευή 29-3-2013 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρωινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου με την συμμετοχή των Καθηγητών, Δασκάλων, μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου της Ενορίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεν. Θεοτόκου Κορωνίδος (Κωμιακής) Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Κυριακή 31-3-2013 (Κυριακή Β΄ Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, στον Κατανυκτικό Εσπερινό, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο διακεκριμένος Φιλόλογος – Συγγραφέας κος Κωνσταντίνος Γανωτής, με θέμα `` Η πραγματική κρίση ``. Στην συνέχεια μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο του ίδιου Ιερού Ναού (παρουσία του Σεβασμιωτάτου) σε σύναξη νέων ζευγαριών, με Θέμα `` Γιατί αποτυγχάνει ο έρωτας σήμερα ``.


Εκτύπωση   Email