ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

001

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ κατά τον μήνα Φεβρουάριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Παρασκευή 1-2-2013 Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης στην Νάουσα Πάρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου παρουσία των τοπικών αρχών, αφού η εορτή της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού έχει καθιερωθεί ως τοπική αργία. Ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

dsc04163

dsc04185

dsc04191
dsc04200
dsc04206
dsc04210

Το Σαββάτο 2-2-2013 Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου, το Καθολικό του οποίου τιμάται και επ’ ονόματι της Υπαπαντής του Σωτήρος και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

Την Κυριακή 3-2-2013 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μάρπησσας Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος

Το Σάββατο 9-2-2013 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους της Ενορίας Αγγιδίων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 Το βράδυ της ίδιας ημέρας έπλευσε για την Πάρο .

 Την Κυριακή 10-2-2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους στην περιοχή Καμπί Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων. Μετά το πέρας των Ιερών ακολουθιών προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

dsc04218

dsc04219

dsc04220

dsc04230

dsc04231

dsc04236

dsc04237

dsc04239

dsc04240

dsc04241

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνήματος και μετά την τέλεση του Εσπερινού και της Παρακλήσεως, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: ``Η κατά Χριστόν ανατροφή των παιδιών``.

dsc04244

dsc04251

 

Στην συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος, ευχήθηκε τα δέοντα τόσο στους δύο υπευθύνους λειτουργίας της, π. Εμμανουήλ Φωκιανό και π. Νεκτάριο Κυριαζάνο όσο και του 45 παρευρισκομένους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής.

dsc04277

dsc04287

dsc04291

dsc04293

 

Το ίδιο βράδυ αναχώρησε για την Νάξο.

 

Την Τρίτη 12-2-2013 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα.

1            2

3              4

5        6

7

Την Παρασκευή 15-2-2013 Τό απόγευμα μετέβη στο Φιλώτι Νάξου και προέστη της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Βασιλείου Δημ. Σουλή, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του ως άνω Ιερού Ενοριακού Ναού.

Την Κυριακή 17-2-2013 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγκρίου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, μετά την απόλυση προέστη του 40νθήμερου μνημοσύνου της Στυλιανής Ορφανού, συζύγου του μακαριστού Νικολάου Ορφανού, Ιατρού επί σειρά ετών της Πεδινής Νάξου με έδρα το Σαγκρί

Την Δευτέρα  18-2-2013 Τό απόγευμα μετέβη στην Απείρανθο Νάξου και προέστη της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Γερασίμου Πολυκρέτη υπάλληλο του Δήμου Νάξου.

Την Τρίτη 19-2-2013έπλευσε προς Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα για να λάβει μέρος στην τακτική συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Πέμπτη 21-2-2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε  στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Την Παρασκευή 12-10-2012 έπλευσε για την Νάξο.

 

Το Βράδυ Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και ιερούργησε στην καθιερωμένη μεγάλη ετήσια Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, προς τιμή του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία τελέστηκε κατά το Αγιορείτικο Τυπικό. Τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος λόγιος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

 

Το Σαββάτο 23-2-2013 Παρέστη στην 2η κατά σειρά για το έτος Ιερατική Σύναξη για τους ιερείς της νήσου Νάξου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου Πόλεως Νάξου. Κατά την Ιερατική σύναξη πραγματοποιήθηκε κατ΄αρχήν ομιλία με θέμα «Η παραλυσία του πορευθέντες και η σιωπή του μαθητεύσατε» από τον προσκεκλημένο του Σεβασμιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βασιλάκο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Εν συνεχεία δόθηκαν οδηγίες στους παρευρισκόμενους κληρικούς από τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κύλη σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των Κληρικών. Μετά το πέρας της συνάξεως ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους παρευρισκομένους.

 

Το απόγευμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος του μικρού Γεωργίου – Δαυίδ, τέκνου του Λαϊκού Εκκλησιαστικού Υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Δημητρίου Γ. Παπάνη.

Αμέσως μετά μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου πραγματοποιήθηκε σύναξη νέων Ζευγαριών με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκος με θέμα `` Εφόδια από την Ιερολογία του Γάμου`` . με προτροπή του Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκε εκτενής και εποικοδομητικός διάλογος τον οποίον διήυθυνε ο ίδιος.

Αργά το Βράδυ έπλευσε για την Πάρο.

 Την Κυριακή 24 -2-2013 Ο Σεβασμιώτατος Ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρμάρων Πάρου και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Νικολάου Σκαλίμη εκ Μαρμάρων.

dsc04390             dsc04413

dsc04415                 dsc04420

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνήματος και μετά την τέλεση του Εσπερινού και της Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρακολούθησε ομιλία με θέμα: ``Πτυχές διαπαιδαγώγησης από την ζωή των Αγίων μας``.

Στην συνέχεια μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου όπου συμμετείχε σε σύναξη νέων ζευγαριών στην οποία μίλησε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος.

Την Δευτέρα 25-2-2013 Παρέστη στην 2η κατά σειρά για το έτος Ιερατική Σύναξη για τους ιερείς της νήσου Πάρου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Κατά την Ιερατική σύναξη δόθηκαν οδηγίες στους παρευρισκόμενους κληρικούς από τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κύλη σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των Κληρικών.

Αργά το βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

 

 

 


Εκτύπωση   Email