ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

sx01911

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

κατά τον μήνα Αύγουστο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Πέμπτη 1-7-2013το Μεσημέρι έπλευσε για την Πάρο. Το Εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Εσπερινό και στην πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, στο οποίο και φυλάσσεται η περίπυστη ομώνυμη Εικόνα της Θεοτόκου.

Την Παρασκευή 2-8-2013 το πρωί έπλευσε για την Νάξο το απόγευμα μετέβη στο Σκαδό Νάξου όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκαδού Νάξου.

Την Κυριακή 4-8-2013 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας Χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το 40νθήμερον μνημόσυνο της αειμνήστου Μαρίνας Μυκωνιάτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της ενορίας Κεραμωτής Νάξου και εν συνεχεία μετέβη στο Δαμαλά Νάξου όπου και τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του Λαογραφικού Μουσείου το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Δαμαλιωτών Νάξου και στεγάζεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Δαμαλά

Την Δευτέρα 5-8-2013 ο Σεβασμιώτατος έπλευσε για την Πάρο, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μονής Χριστού –Δάσους και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους τον Θείο Λόγοκήρυξε ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Την Τρίτη 6-8-2013 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Χριστού Μαρπίσσης Πάρου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου π. Εμμανουήλ Τζιώτη.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση στο Ιερό Προσκύνημα Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών.

Την Τετάρτη 7-8-2013 το πρωί προήδρευσε συσκέψεως της Δ.Ε του Ιερού Προσκυνήματος με συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των Αρχών και φορέων του νησιού εν όψει της πραγματοποιήσεως της μεγάλης Πανυγήρεως της Παναγίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον εσπερινό και στην Παράκληση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρμάρων Πάρου. Στην συνέχεια μετέβη στην Μάρπισσα Πάρου και παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του παλαιού Ναού της Μεταμορφώσεως του Χριστού που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών. Η εκδήλωση περιελάμβανε εμπεριστατωμένη ομιλία του φιλολόγου και συγγραφέα κ. Νικολάου Αλιπράντη με θέμα: `` Περιήγηση σε προσκυνήματα της Ν.Α Πάρου `` και απόδοση επίκαιρων ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ``Ρωμανός ο Μελωδός `` υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Καραλή, Εφημερίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς και διευθυντού της Σχολής.

Την Πέμπτη 8-8-2013 το απόγευμα χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Παρασκευή 9-8-2013 το απόγευμα χοροστάτησε στον Εσπερινό και στον Παρακλητικό Κανόνα στην Ιερά Μονή Αγίου Φιλοθέου Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το Σάββατο 10-8-2013 το πρωί έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί για την Ύδρα όπου στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας συμμετείχε στην Ημερίδα για την συμπλήρωση διακοσίων ετών (1813 – 2013) από της εγκαταστάσεως του Μακαρίου Γέροντος Ιεροθέου στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ύδρας, καθώς και για την συμπλήρωση 5 ετών (2008 – 2013) από την κοίμηση του Μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού Ιεροθέου, εκ των σεπτών χειρών του οποίου έλαβε την Ιερωσύνη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Την Κυριακή 11-8-2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνιερούργησε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Ύδρας κυρού Ιεροθέου.

Μετά την Τέλεση του πολυαρχιερατικού Μνημοσύνου ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού Ιεροθέου στην είσοδο του Νοσοκομείου Ύδρας, που αποτελεί ένα από τα πολλά έργα της 33ετούς πολυσχιδούς και Θεοφιλούς Ποιμαντορίας του (1967-2000)

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί για την Πάρο.

Την Δευτέρα 12-8-2013 το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο Λόγο στην τέλεση του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσσης Νάουσας Πάρου.

Την Τρίτη 13-8-2013 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Εσπερινό και στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Στην συνέχεια τέλεσε τα εγκαίνια της κρήνης του Αγιάσματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στον περίβολο του Ιερού Προσκυνήματος. Η Μαρμάρινη κρήνη κατασκευάσθηκε από τον Τήνιο Καλλιτέχνη κ. Λάμπρο Διαμαντόπουλο και αποτελεί προσφορά του Συλλόγου των εν Αθήναις Παρίων `` Παναγία η Εκατονταπυλιανή``.

Την Τετάρτη 14-8-2013 το μεσημέρι υπεδέχθη τους προσκεκλημένους για την Πανήγυρη της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Επισκόπους, ήτοι τον Σεβασμιώτατον Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και τον Σεβασμιώτατον Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος μετά του Σεβασμιωτάτου Φθιώτιδος κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, που κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Προ του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε καταλλήλως τους προσκεκλημένους Αρχιερείς. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας προέστη της Ακολουθίας των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο και θυμίασε όλον τον Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους, έρρανε δε με αρώματα και μύρα κατά την διάρκεια της αποδόσεως του στίχου ``Έρραναν τον Τάφον…`` της τρίτης και τελευταίας στάσεως.

Το Πρωί της 15ης Αυγούστου 2013 ο Σεβασμιώτατος συνελειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, και τον Σεβασμιώτατον Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος. Εν συνεχεία προέστη στην τέλεση της πάνδημης και λαμπρής Λιτανείας της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Επί της εξέδρας του Λιμένος πραγματοποιήθηκε ειδική Δέηση στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος απηύθυνε σύντομη ομιλία στο πλήθος των χιλιάδων προσκυνητών που ακολουθούσαν την Λιτανεία. Η μεγάλη Λιτανευτική πομπή αφού διήλθε όλη την παραλιακή οδό έφθασε στον Ιερό Ναό της δεύτερης Ενορίας, της Ζωοδόχου Πηγής, (όπου τελέσθηκε η καθιερωμένη Δέηση) και στην συνέχεια μέσα από τα γραφικά στενά της Παροικίας (Πάρου) έφθασε στον Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών (όπου και πάλι τελέσθηκε Δέηση) και δια της πλατείας Μαντούς Μαυρογένους κατέληξε στο Προσκύνημα της Παναγίας μας. Εκεί εψάλη η ακροτελεύτια Δέηση μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθέντες επισήμους και μη και ευχήθηκε η Παναγία μας να είναι για τον καθένα χωριστά και για όλο το Έθνος μας η Σκέπη, η Βοηθός και η Προστασία.

 

Το Σάββατο 17-8-2013 μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Κωνσταντίνου Σκιαδά, πατρός του Πέτρου Σκιαδά Ιεροψάλτου της Ενορίας. Στην συνέχεια προχείρισε σε Οικονόμο τον οικείο Εφημέριο π. Θωμά Κυδωνιέα.

 Με μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος η Ιερά πανήγυρις του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω, Σάββατο 17-8-2013 και Κυριακή 18-8-2013, όπου πάρα πολλοί προσκυνητές ανήλθαν στο Ιερό αυτό καταφύγιο, προκειμένου, να εορτάσουν και να τιμήσουν την εορτή του Θαυματουργού Αγίου Αρσενίου και να πάρουν τη Χάρι και την ευλογία του, προσκυνώντας το Ιερό και Χαριτόβρυτο άγιο Λείψανο του.

 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανούηλ συμπαραστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Κορωνείας κ. Παντελεήμωνος και Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Πρό της απολύσεως ο Πάριος Καθηγητής Πανεπιστημίου και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Νικήτας Αλιπράντης έκανε σύντομη ενημέρωση για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο στις χώρες της Αφρικής και ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση για την έμπρακτη συμπαράστασή μας μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που αναγράφονταν στο ενημερωτικό ειδικό έντυπο που διανεμήθηκε από το παγκάρι.

 Ανήμερα της Εορτής τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την ώρα του κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού και μετά το πέρας παρατέθηκε πρωινό σε όλους τους προσκυνητές.

Το απόγευμα της Κυριακής έπλευσε για την Νάξο.

Την Δευτέρα 19-8-2013 το απόγευμα τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Εξωκκλησίου της Αγίας Κυριακής στον Κάμπο Κωμιακής Νάξου.

Την Τρίτη 20-8-2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ενορία Φιλωτίου Νάξου και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρους Διός (του υψηλοτέρου των Κυκλάδων) όπου τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Κατά τη τελετή των Εγκαινίων ο Μητροπολίτης, εξηγούσε κάθε φορά στο πολυπληθές εκκλησίασμα τα τελούμενα της ωραίας και μακράς αυτής Ιεράς Ακολουθίας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους κτίτορες του Ιερού Ναού και όλους τους συντελεστές αυτής της ωραίας λατρευτικής σύναξης κληρικούς και λαϊκούς ιδιαιτέρως δε τους 400 και πλέον Χριστιανούς οι οποίοι ανέβηκαν σ’ αυτόν τον υψηλόν και θαυμάσιον τόπον, από τον οποίον αγναντεύεις τα περισσότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Μετά το πέρας της όλης τελετής παρατέθηκε πλούσια τράπεζα από την οικογένεια των κτιτόρων, που είναι βοσκοί της περιοχής, σε όλους τους παρευρεθέντες μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, με πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη 22-8-2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ενορία Σαγκρίου Νάξου όπου τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού προς τιμή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Κατά τη τελετή των Εγκαινίων ο Μητροπολίτης, εξηγούσε κάθε φορά στο πολυπληθές εκκλησίασμα τα τελούμενα της Ιεράς Ακολουθίας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε την οικογένεια του κ. Μιχαήλ Σκορδιαλού Θεολόγου κτίτορες του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας της όλης τελετής παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα από την οικογένεια των κτιτόρων.

το απόγευμα έπλευσε στην Πάρο όπου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας Πάρου, πανήγυρις της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παριανός Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κρασσάς, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Το ίδιο Βράδυ έπλευσε για την Νάξο

Την Παρασκευή 23-8-2013 το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου και εν συνεχεία προέστη της καθιερωμένης μεγάλης Λιτανείας. Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Καρακεχαγιάς, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το απόγευμα μετέβη στης Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ενορίας Αγίου Αρσενίου στην περιοχή Αγίας Άννης όπου στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού και παρέστη στην πολύ ωραία εορταστική εκδήλωση του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά. Αμέσως μετά στην περιοχή Καλαμούρια της ίδιας Ενορίας τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Εξωκκλησίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το Σάββατο 24-8-2013 έπλευσε για τον Πειραιά και από εκεί κατευθείαν για Φλώρινα προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 3ετίας από την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κυρού Αυγουστίνου, μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, λόγω της καταγωγής του μακαριστού Ιεράρχου από της Λεύκες της Πάρου.

 

Την Κυριακή 25-8-2013 συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών Γλυφάδας κ. Παύλου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου. Μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος. Στο τέλος της ομιλίας Επίσκοποι, Κλήρος και Λαός εξήλθαν από τον τον Ιερό Ναό και μετέβησαν στον πρό του Μητροπολιτικού μεγάρου χώρο όπου μετά την σχετική Δέηση και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Φλωρίνης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Μακαριστού Ιεράρχου.

Το εσπέρας της ίδια ημέρας μαζί με τους υπόλοιπους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς μετέβη στην Πτολεμαίδα όπου πραγματοποιήθηκε Εορταστική εκδήλωση προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου.

Την Δευτέρα 26-8-2013 μετέβη στην γειτονική Μητρόπολη Καστορίας όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιωτατον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.

Την Τετάρτη 28-8-2013 μετέβη στην Ξάνθη, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονως για να συμμετάσχει στις Λατρευτικές συνάξεις επί τη μνήμη του πολιούχου της Τιμίου Προδρόμου. Το εσπέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου , Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού καθώς και σην Λιτανεία που ακολούθησε και κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

 

Την Πέμπτη 29-8-2013 το πρωί συμμετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στο οποίο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

 

Το μεσημέρι έφυγε για Αθήνα όπου και διανυκτέρευσε.

 

Την Παρασκευή 30-8-2013 το πρωί ανεχώρησε για την Νάξο όπου έφθασε το μεσημέρι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρέστη και τέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως των εργασιών του Ε΄ Πανελληνίου Συνεδρίου ``Η Νάξος δια μέσου των αιώνων`` που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό και παραδοσιακό χωριό της Απειράνθου, όπου και παρέμεινε μέχρι την λήξη των εργασιών (23.40) της πρώτης ημέρας.

 

Το Σάββατο 31-8-2013 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, επί τη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος του μικρού Κωνσταντίνου, υιού του Εμμανουήλ και της Αικατερίνας Κύλη και εγγονού του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας π. Κωνσταντίνου Κύλη.

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email