Χρονικά Μηνός Σεπτεμβρίου 2011
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Σεπτέμβριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:
Την Πέμπτη 1-9-2011 το απόγευμα τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στα Γραφεία του Συλλόγου του Αθλητικού Ομίλου Παναξιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχήθηκε την καλύτερη δυνατή πορεία της ομάδας σε όλα τα τμήματά του.
Την Κυριακή 4 -9-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στης Τρίποδες Νάξου.
Την Τρίτη 6-9-2011ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ της Ενορίας Χαλκείου Νάξου (οικισμός Κεραμίου) επί τη εορτή της Αναμνήσεως του εν Χώναις θαύματος, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.
Την Τετάρτη 7-9-2011Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεν. Θεοτόκου (Θεοσκέπαστης) Κωμιακής Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Την Πέμπτη 8-9-2011 με πλωτό σκάφος μετέβη στην Πάρο όπου ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπεραγία Θεοτόκου (Πέρα Παναγιάς) της Ενορίας Μαρμάρων Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.
Το Απόγευμα της ίδιας ημέρα προήδρευσε της Δ.Ε του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.
Την Κυριακή 11-9-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου Χωριού Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.
Το Απόγευμα παρηκολούθησε τις εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής που διοργάνωσαν οι τοπικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Ναού Άσπρου Χωριού Πάρου. Φέτος είχε προσκληθεί ο πολιτιστικός Σύλλογος ``Νέου Μελίου`` Μεγάρων, ο Πρόεδρος του οποίου προσεφώνησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον οποίο και προσέφερε αναμνηστικό τόμο για το Μελί της Μικράς Ασίας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου και με πολλή συγκίνηση μίλησε για τα αγιασμένα και μαρτυρικά χώματα της Μικρασίας, από όπου προέρχονται και οι περισσότεροι κάτοικοι του Άσπρου Χωριού Πάρου. Τον όλο συντονισμό της άρτια οργανωμένης εκδηλώσεως είχε ο Εκκλησιαστικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Τριαντάφυλλος.
Την Δευτέρα 12-9-2011 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας περιόδευσε στα σχολικά συγκροτήματα της Νάξου και τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Σχολικής περιόδου. Ποιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Λύκειο πόλεως Νάξου, στο Α΄ Γυμνάσιο πόλεως Νάξου, στο Β΄ Γυμνάσιο πόλεως Νάξου, στο Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου, στο Γυμνάσιο Τραγαίας και στο Λύκειο Τραγαίας Νάξου.
Την Τρίτη 13-9-2011Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Την Τετάρτη 14-9-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Κεραμωτής Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Τη Παρακευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011, το πρωί, τέλεσε τον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης τηςνέας Δικαστικής περιόδου στο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου.
Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Βίβλου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Την Κυριακή 18 -9-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου.
Την Τετάρτη 21-9-2011 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου σύναξη Ιερέων και Κατηχητών, Κατηχητριών της νήσου Νάξου με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς. Στην σύναξη ομίλησε προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ο Θεολόγος κ. Εμμανουήλ Σταθούλιας με θέμα ``Την αποστολή των κατηχητών μέσα στην σύγχρονη κοινωνία``. Στην συνέχεια οι υπεύθυνοι Νεότητος ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κατηχητικής Χρονιάς και παρουσίασαν το πρόγραμμα διδασκαλίας για την νέα περίοδο.
Την Πέμπτη 22-9-2011 Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του εορτάζοντος Ιερού Εξωκκλησίου Τιμίου Προδρόμου Γαλήνης Νάξου, επί τη εορτή της συλλήψεως του Τ. Προδρόμου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Την Παρασκευή 23-9-2011 έπλευσε στην Πάρο όπου το απόγευμα προήδρευσε της Δ.Ε του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.
Το Σαββάτο 24-9-2011 ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Το απόγευμα επέστρεψε στην Νάξο, όπου και ετέλεσε το μυστήριο του Γάμου της Θυγατέρας του Ιερέως π. Εμμανουήλ Γρυλλάκη Αρχιερατικού Επιτρόπου Ναξίας, Ειρήνης Γρυλλάκη μετά του Παναγιώτη Καλαβρού.
Την Κυριακή 25 -9-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου.
Το απόγευμα μετέβη στην Πάρο.
Την Δευτέρα 26-9-2011 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Δρυό της Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.
Εν συνεχεία μετέβη στο Ακρωτήριο (Κορακιές) όπου και ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση επί τη συμπληρώσει 11 Χρόνων από το ναυάγιο του ``ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ``
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής σύναξη Ιερέων και Κατηχητών, Κατηχητριών της νήσου Πάρου με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς.
Την Παρασκευή 30-9-2011 μετέβη στο σχολικό συγκρότημα Ε.Π.Α.Λ – Ε.Π.Α.Σ Νάξου στο Φιλώτι και παρέστη σε σεμινάριο για παραδοσιακή καλλιέργεια σπόρων σε περιοχές που στερούνται πρασίνου και βλάστησης, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους υπευθύνους του σεμιναρίου, τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου.