ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Χρονικά Μηνός Νοεμβρίου 2011

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Νοέμβριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς: 

 

Την Δευτέρα 31-10-2011 παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μετέβη εκτάκτως στην Αθήνα για να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως του εκλεκτού και ευσεβούς Ναξίου Δικαστικού Λειτουργού Γεωργίου Τζαννετή, Επιτίμου Προέδρου Εφετών.

Την Τετάρτη 2-11-2011 το απόγευμα ετέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των εβδομαδιαίων Εσπερινών Ομιλιών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου και πραγματοποίησε την εισαγωγική ομιλία.

Το Σάββατο 5-11-2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προήδρευσε της Δ.Ε του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου.

Το απόγευμα προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του Ηλία Τζαννετή, πού εψάλη στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Ναξου.

Την Κυριακή 6-11-2011  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου με την ευκαιρία της εορτής των προστάτων των πολυτέκνων Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο όπου και αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία της πολύτεκνης Οικογένειας, επίσης ανακοίνωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα καταβάλει το συμβολικό ποσό των 300 ευρώ σε κάθε οικογένεια που απέκτησε το 4ο παιδί κατά την διάρκεια του 2011.

Εν συνεχεία τέλεσε την Βάπτιση του μικρού Λογοθέτη Υιού του Βασιλείου και της Βαρβάρας Κύλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εγγαρών Νάξου.

Το Απόγευμα τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως του Κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Την Δευτέρα 7-11-2011 έπλευσε στην Πάρο όπου το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ιερό Μετόχιον Της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγον.

Την Τρίτη 8-11-2011 ιερούργησε στο Ιερό Ενοριακό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παροικίας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγον. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα  χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου επί τη εορτή της Αγίας Θεοκτίστης όπου βρίσκετε ο Τάφος της Αγίας, τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Υρίας (Λευκών) Πρωτ. Γεώργιος Τριαντάφυλλος.

Την Τετάρτη 9-11-2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους ενώ τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Πάρου και Αντιπάρου Πρωτ. Δημήτριος Κυδωνιεύς. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων της Αγίας Θεοκτίστης και του Αγίου Νεκταρίου στο Λιμάνι και τα σοκάκια της Παροικίας.

Το απόγευμα έπλευσε προς Πειραιά και από εκεί στην Χίο για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Την Παρασκευή 11-11-2011 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνιερούργησε στο τρισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βίκτωρος, Μηνά και Βικεντίου, Επίσης συλλειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της Χίου από τον Τουρκικό ζυγό. Στη συνέχεια ακολούθησε στρατιωτική παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, μετά το πέρας της οποίας μετέβη στο Στρατόπεδο ``Γκιάλα `` όπου προ 30 ετίας περίπου υπηρέτησε μέρος της Στρατιωτικής του θητείας στό τότε στεγαζόμενο εκεί 228 Τάγμα  Πεζικού και συνοδευόμενος από τον επόπτη Αξ/κο περιήλθε με πολλή συγκίνηση τους περισσότερους χώρους του Στρατοπέδου, όπου σήμερα εδρεύει η Ταξιαρχία του νησιού (ΑΔΤΕ).

Την Κυριακή 13-11-2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αποκλεισθείς στην Χίο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιακώβου πόλεως Χίου όπου εφημερεύουν οι Νάξιοι την καταγωγή π. Εμμανουήλ και π. Γεώργιος Τζιώτης. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τετάρτη 16-11-2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ενορία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Άνω Ποταμιάς Νάξου και προέστη της εξοδίου Ακολουθίας της Ασπασίας Γρυλλάκη μητέρα του οικείου Εφημερίου π. Εμμανουήλ Γρυλλάκη και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ναξίας.

Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων Εσπερινών Ομιλιών, πραγματοποίησε την Εσπερινή ομιλία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

Την Κυριακή 20-11-2011 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαλήνης Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το 40νθημερο μνημόσυνο της πρεσβυτέρας Αγγελικής, συζύγου του συνταξιούχου Κληρικού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Βαθρακοκοίλη.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνγχοροστάτησε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης πόλεως Νάξου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών όπου και εκήρυξε τον Θείον Λόγον. 

                                              dsc00483

Την Δευτέρα 21-11-2011 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνιερούργησε στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, εν συνεχεία συμμετείχε στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος με τους άλλους Αρχιερείς.

 

dsc00498
dsc00518
dsc00519
dsc00523
dsc00532
dsc00533
dsc00538
dsc00540
dsc00569


Την Τρίτη 22-11-2011 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Πάρο όπου στον Κώστο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Παρίου προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του Νικολάου Ραγκούση Πατέρα του κ. Ιωάννη Ραγκούση Υπουργού αναπληρωτού Εθνικής Αμύνης.

Το Απόγευμα της ίδιας ημέρα προήδρευσε της Δ.Ε του Γηροκομείου Πάρου.

Την Τετάρτη 23-11-2011Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων Εσπερινών Ομιλιών, πραγματοποίησε την Εσπερινή ομιλία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

Την Κυριακή 27-11-2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την αντίσταση. Το μεσημέρι μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μάρμαρα Πάρου και προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του Νικολάου Πετρόπουλου.

Την Τετάρτη 30-11-2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Φιλωτίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείον Λόγον επί του Ευαγγελικού Αναγνώσματος. Η Ιερά Πανήγυρις ολοκληρώθηκε με την διανομή του αντιδώρου στους εκκλησιαζομένους από τον Σεβασμιώτατο.

 

 


Εκτύπωση   Email