ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Χρονικά Μηνός Μαρτίου 2011

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Μάρτιο Λειτούργησε ή χοροστάτησε καί κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

          Την Τρίτη 1-3-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου καί Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου τοῦ Πλανά τοῦ Ναξίου με την συμμετοχη πλειάδος Ιερέων της Νάξου.

          Τήν Τετάρτη 2-3-2011 εορτή του Αγίου Νικολάου τοῦ Πλανά του Ναξίου ιερούργησε στον αυτό Ιερό Ναό με την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της Νάξου και παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Βελαλόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου.

          Τήν Πέμπτη 3-3-2011 προέστη των Εξοδίων Ακολουθιών του Ματθαίου Πολυκρέτη στην Ενορία Απειράνθου Ναξου και του Αντωνίου Μανδηλαρά στην Ενορία Κορώνου Νάξου.

          Τήν Κυριακή 6-3-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορωνοχωρίου Νάξου, κήρυξε τον Θείο Λόγο καί προέστη Τεσσαρακονθημέρου Μνημόσυνου.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό (της συγγνώμης) και κήρυξε τον Θείον Λόγον.

          Την Καθαρά Δευτέρα 7-3-2011 χοροστάτησε στην πρωινή Ακολουθία επι τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ετέλεσε το Μέγα Αποδειπνον στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αγίου Αρσενίου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Την Τετάρτη 9-3-2011 ιερούργησε στο πανηγυρίζον Εξωκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, τον δε Θείο Λόγο κήρυξε ο Διάκονος Νικόλαος Βλασερός.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρέστη συμπροσευχόμενος στήν Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου και ομίλησε στα πλαίσια του εβδομαδιαίας εσπερινής ομιλίας.

          Την Παρασκευή 11-3-2011 τέλεσε την πρωινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου παρουσία δύο Σχολείων της πόλεως και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ετέλεσε την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών α) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και β) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου καθιερώνοντας την τέλεση και δεύτερης Ακολουθίας (8:30μ.μ. – 10μ.μ.) για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

          Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (Της Ορθοδοξίας) 13-3-2011 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με εισηγητή τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη και Ιατρό Αναισθησιολογο π. Γεώργιο Ρουσάκη.

          Τήν Δευτέρα 14-3-2011 τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγκαιριάς Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Την Τρίτη 15-3-2011 τέλεσε την πρωινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής παρουσία των Δημοτικών Σχολείων της Παροικίας Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κώστου Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Την Τετάρτη 16-3-2011 τέλεσε την εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. 

          Την Πέμπτη 17-3-2011 συμμετείχε στην δεντροφύτευση του αλσυλίου του Ιερού Προσκυνήματος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Παροικίας Πάρου.

          Την Παρασκευή 18-3-2011 πραγματοποίησε Ιερατική σύναξη στον Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων για τους Ιερείς της Νήσου Νάξου με ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Αγιορείτη.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε την Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

          Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών (Γρηγορίου του Παλαμά) 20-3-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου όπου απένειμε τον μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον επί σειρά ετών Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Δημήτριο Γρατσία και στην επι σειρά ετών νεωκόρο του Ιερου Ναου κ. Ρίτα Τζιώτη – Γρατσία.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με εισηγητή τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Αγιορείτη.

          Την Δευτέρα 21-3-2011 στον Ιερό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου συμμετείχε στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και εν συνεχεία πραγματοποίησε την καθιερωμένη εσπερινή ομιλία.

          Την Τετάρτη 23-3-2011 τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κεραμίου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Την Πέμπτη 24-3-2011 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκείου Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

          Την Παρασκευή 25-3-2011 ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου και τέλεσε την Δοξολογία για την Εθνική εορτή της Παλιγγενεσίας παρουσία των πολιτικών, δημοτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών του τόπου. Εν συνεχεία τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποδόσεως της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών α) στο Ιερό Πανναξιακό Προσκύνημα Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Κορώνου Νάξου και β) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου.

          Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) 27-3-2011 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β΄.

          Εν συνεχεία πραγματοποίησε τα Εγκαίνια της Αιθούσης του Εκκλησιαστικού Μουσείου του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής που αφιερώθηκε στην μνήμη του Μακαριστού Ιεράρχου (Αμβροσίου Β΄) και στην οποία εκτίθενται άμφια και προσωπικά αντικείμενα του αειμνήστου Μητροπολίτου. Κατά την διάρκεια της τελετής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή και την προσφορά του κεκοιμημένου Ποιμενάρχου της Παροναξίας.

          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και ακολούθησε η καθιερωμένη ομιλία με εισηγητή τον Ιερομόναχο π. Αντίπα Αγιορείτη.

          Την Δευτέρα 28-3-2011 πραγματοποίησε Ιερατική σύναξη στον Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής για τους Ιερείς της Νήσου Πάρου με ομιλητή τον Ιερομόναχο π. Αντίπα Αγιορείτη.

          Την Τετάρτη 30-3-2011 ιερούργησε στην Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Μονής Νάξου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.


Εκτύπωση   Email