ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ 2011

Χρονικά Μηνός Μαΐου 2011

 

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Μάιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Την Κυριακή 1-5-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου και κήρυξε τον Θ. Λόγον

Την Τετάρτη 4-5-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης του οικισμού Δαμαλά Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Πέμπτη 5-5-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ Γαλήνης Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Το Σάββατο 7-5-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Άνω Ποταμιάς Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Κυριακή 8-5-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κεραμωτής Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Πάρο και αφού ετέλεσε την σχετική Ακολουθία έθεσε τον θεμέλιον λίθο του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Παντανάσσης Ναούσης Πάρου. Εν συνεχεία μετέβη στην Αίθουσα του ``ΝΗΡΕΑ`` και παρέστη σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ναούσης επ’ ευκαιρία της Εορτής της Μητέρας.

Την Δευτέρα 9-5-2011 συνελειτούργησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελαίας κ. Θεοδώρητο (πνευματικό τέκνο του μακαριστού Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου ) επ’ ευκαιρία της 31ης επετείου από της οσιακής κοιμήσεως του μακαρίου Γέροντος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Άγιος Ελαίας, αναφερθείς δια μακρών στην πολυσχιδή προσωπικότητα και το σπουδαίο πνευματικό έργο του Γέροντος Φιλοθέου.

Την Πέμπτη 12-5-2011 Εορτή του Αγίου Επιφανίου Επισκόπου Κύπρου, το απόγευμα επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου όπου βρίσκεται ο Τάφος του Μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Επιφανίου και ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Το Σάββατο 14-5-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρίζον Εξωκκλήσι του Αγίου Παχωμίου της Ενορίας Χειμάρρου Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Κυριακή 15-5-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκαδού Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε δύο 40νθήμερα Μνημόσυνα.

Την Πέμπτη 19-5-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Θαλλελαίου της ομωνύμου Ενορίας Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Κοττάκης

Την Παρασκευή 20-5-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Θαλλελαίου.

Την ίδια ημέρα μετέβη στην Πάρο όπου το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ Λόγο στον Πανηγυρικό Εσπερινό Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάστρου Παροικίας. Εν συνεχεία μετέσχε σε Εορταστική εκδήλωση στην Παραλία της Παροικίας Πάρου, υπέρ ενισχύσεως του έργου της συντηρήσεως του ως άνω Βυζαντινού Ναού.

Το Σάββατο 21-5-2011 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κτητόρων του Παλαιοχριστιανικού Ιερού Ναού Παναγίας Εκατονταπυλιανής και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Κυριακή 22-5-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής Μονής Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Τρίτη 24-5-2011 μετέβη στην Πάρο και προήδρευσε: α) του Δ.Σ του Οίκου Ευγηρίας Πάρου και β) της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.   

Την Πέμπτη 26-5-2011 επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Φανερωμένης Νάξου όπου και ετέλεσε Ιερά Αγρυπνία εις τιμή και μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του Νέου ομολογητού. Τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Διάκ. π. Νικόλαος Βλασερός. Μετά το πέρας τις Ακολουθίας παρετέθη Μοναστηριακή Τράπεζα στους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Την Σάββατο 28-5-2011 το απόγευμα παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Νεανικών συντροφιών που έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ναξίων Αγίων Νικοδήμου Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά, με την ευκαιρία της λήξεως τις κατηχητικής Χρονιάς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό τόσο στα παιδιά όσο και προς τους παρακολουθούντας την εκδήλωση.

    dsc04293          dsc04309         dsc04339

dsc04342

Την Κυριακή 29-5-2011 με πλωτό σκάφος μετέβη στην Πάρο όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης Πάρου. Εν συνεχεία προέστη του κατ’ έτος τελουμένου Μνημοσύνου προς τιμήν του ήρωος της αντιστάσεως Νικολλάου Στέλλα και μετέσχε των λοιπών εκδηλώσεων παρουσία των τριών Βουλευτών του Νομού, των τοπικών Αρχών και πλήθους λαού.

Την Δευτέρα 30-5-2011 μετέβη στην Βέροια κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονος όπου έλαβε μέρος και ομίλησε σε Ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο π. Φιλόθεο Ζερβάκο, με θέμα: ``Η τιμή του κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας στο πρόσωπο του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου``.

 

  

  


Εκτύπωση   Email