ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Χρονικά Μηνός Ιουνίου 2011

  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Ιούνιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

bordrer12 Την Τετάρτη 1-6-2011 μετέβη στην Σίφνο κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Σύρου κ. Δωροθέου όπου και έλαβε μέρος στον Πανυγηρικό Εσπερινό επί τη εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής και κήρυξε τον θείο Λόγο.                                   

Την Πέμπτη (της Αναλήψεως) 2-6-2011 συνιερούργησε στο αρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σίφνου με τους Σεβ/τους Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Σύρου κ. Δωρόθεο. 

Την Κυριακή5-6-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ατταλιώτισσας) Γαλήνης Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Το απόγευμα μετέβη στην Σύρο όπου και ευχήθηκε στον εορτάζοντα οικείο Μητροπολίτη κον Δωρόθεο για την ονομαστική του εορτή και το ίδιο βράδυ επέστρεψε στην Νάξο.

Την Πέμπτη 9-6-2001 το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αντωνίνης Αγγιδίων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και εκήρυξε τον θείο λόγο.

 Το Σάββατο 11-6-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος της Ενορίας Καλοξύλου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Κυριακή 12-6-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καλοξύλου Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τις ευχές της Γονυκλισίας. Το απόγευμα μετέβη στην Πάρο όπου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Ουκρανίας, ο οποίος και ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος.

Την Δευτέρα 13-6-2011 (του Αγίου Πνεύματος) ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Τετάρτη 15-6-2011 το απόγευμα παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση του Δημοτικου Σχολείου Φιλωτίου Νάξου που έλαβε χώρα στο αθλοθέατρο Φιλωτίου με την ευκαιρία της λήξεως του Σχολικού έτους 2010 - 2011. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό τόσο στα παιδία όσο και προς τους γονείς και διδασκάλους.

p1010013
p1010093
p1010095

p1010103

 

Την Κυριακή 19-6-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου. Στην συνέχεια τέλεσε το διετές μνημόσυνο του αδικοχαμένου Αστυνομικού Νεκταρίου Σάββα που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του, θύμα τρομοκρατικής οργανώσεως. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Κυνίδαρο της Νάξου και ετέλεσε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου το Μυστήριο της Βαπτίσεως του μικρού Αθανασίου υιού του Εφημερίου Κυνιδάρου πατρός Μιχαήλ Φραγκουλόπουλου. Ευθύς αμέσως ανεχώρησε για την Πάρο και προέστη στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής της εξοδίου ακολουθίας του Γεωργίου Ιορδάνη που επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος.

Το Βράδυ της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Νάξο.

Την Πέμπτη 23-6-2011, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος έπλευσε προς την νήσο Πάρο, προκειμένου να προστεί των λειτουργικών και πνευματικών Εκδηλώσεων επί τη εορτή του Γενεθλίου Ιωάννου Προδρόμου και του Αγίου Αθανασίου του Παρίου.

Την Παρασκευή 24-6-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου της ομωνύμου Ενορίας (Πρόδρομος) Πάρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Φίλιππος.  

Το Σάββατο 25-6-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου (Γενέτειρα του Αγίου) και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Το απόγευμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος ετέλεσε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου, στη θέση «Τζανέ» στον Δρυό της Πάρου.

Την Κυριακή 26-6-2011 συνελειτούργησε στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Στην συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο του Λεωνίδα Ρούσου που υπήρξε μέλος της πρώτης Δ.Ε του Ιερού Προσκυνήματος Εκατονταπυλιανής Πάρου και στενός συνεργάτης του Μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β΄.

Το Βράδυ της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Νάξο.

Την Τετάρτη 29-6-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου καί Παύλου Ενορίας Μελάνων Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο, εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Πέμπτη 30-6-2011 με πλωτό σκάφος μετέβη στην Πάρο όπου ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Καμαρών Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Παροικίας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

 

 

 


Εκτύπωση   Email