ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Χρονικά Μηνός Αυγούστου 2011

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Αύγουστο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

Ekatontapiliani

Την Δευτέρα 1-8-2011 το απόγευμα συμμετείχε, συμπροσευχόμενος, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανης στην τέλεση του πρώτου Παρακλητικού Κανόνος, χοροστατούντος του Παρίου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαρεώτιδος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Γαβριήλ, ο οποίος και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Τρίτη 2-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου το Θ. Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Γρηγόριος Καραλής .

Την Τετάρτη 3-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου.

Την Πέμπτη 4-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Φιλοθέου (μετόχιον Ι.Μ. Λογγοβάρδας) .

Την Παρασκευή 5-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Χριστού Δάσου – Αγίου Αρσενίου Πάρου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Το Σάββατο 6-8-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους καθώς και τους καρπούς της αμπέλου (σύμφωνα με την Εκκλησιαστική μας παράδοση) και κήρυξε τον Θ. Λόγο. και εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Κυριακή 7-8-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στης Λεύκες Πάρου. Στην συνέχεια τέλεσε το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Αλιμπράντη.

Το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε το Θ. λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσσης Νάουσας Πάρου.

Την Δευτέρα 8-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Εκατονταπυλιανής Πάρου, τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος.

Την Τρίτη 9-8-2011 το μεσημέρι επέστρεψε στην Νάξο για υπηρεσιακούς λόγους. Το απόγευμα χοροστάτησε στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απειράνθου Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Τετάρτη 10-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Πόλεως Νάξου.

Την Πέμπτη 11-8-2011 το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου. Εν συνεχεία παρέστη σε τιμητική εκδήλωση στο Πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλεγέντα Ακαδημαικό, Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Στέφανο Ήμελλο, γέννημα και θρέμμα του Φιλωτίου και υιό του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου  π. Δημητρίου Ημέλλου.

Την Παρασκευή 12-8-2011 μετέβη στην Πάρο όπου το απόγευμα χοροστάτησε, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην τέλεση του τελευταίου Παρακλητικού Κανόνος, και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Κυριακή 14-8-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μάρμαρα Πάρου και κήρυξε τον Θ. Λόγο. 

Την Δευτέρα 15-8-2011 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου Μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φωτικής κ. Διονύσιο.

Την Κυριακή 21-8-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Δευτέρα 22-8-2011 το απόγευμα έπλευσε στην Πάρο όπου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας Πάρου, πανήγυρις της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, ενώ τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Αρχιμ. κ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Την Τρίτη 23-8-2011 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου το μεσημέρι έπλευσε προς τον Πειραιά και από εκείμετέβη στην Κόνιτσα κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ.  Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, όπου και συμμετείχε στις Λατρευτικές εκδήλωσεις επί τη εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Την Κυριώνυμον ημέρα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνιερούργησε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με τους Σεβ/τους Μητροπολίτες Ξάνθης καί Περιθεωρίου Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος και Αυλώνος Χριστόδουλος.

konitsa-agios-kosmas1   konitsa-agios-kosmas2  konitsa-agios-kosmas3

Την Κυριακή 28-8-2011 ιερούργησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στης Λεύκες Πάρου. Στην συνέχεια τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη.

Το απόγευμα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου όπου από παλαιά εορτάζουν και τιμούν τον Τίμιο Πρόδρομο.

Την Δευτέρα 29-8-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Απόλλωνος Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Τρίτη 30-8-2011 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ενοριακού Ναού Παντανάσσης πόλεως Νάξου πανήγυρις της καταθέσεως της τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Τετάρτη 31-8-2011 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. π. Κων/νος Κύλης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας .


Εκτύπωση   Email