ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Χρονικά Μηνός Απριλίου 2011

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατά τον μήνα Απρίλιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

Την Παρασκευή 1-4-2011 μετέβη στην Πάρο και ετέλεσε την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κήρυξε τον Θ.Λόγο.

Την Κυριακή 3-4-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου και κήρυξε Τον Θ.Λόγο. Εν συνεχεία μετέβη στην Πάρο όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Θωμά Κυδωνιέως, πατρός του Πρωτοπρ. Δημητρίου Κυδωνιέως, Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Νήσων Πάρου και Αντιπάρου.

Την Δευτέρα 4-4-2011 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Χώρας Νάξου.

Την Τετάρτη 6-4-2011 το απόγευμα τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Παρασκευή 8-4-2011 το απόγευμα προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Θεοδώρου Παντελαίου στον Μητροπολιτικό Ναό Νάξου και το βράδυ ετέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ενορία του Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου και εν συνεχεία στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου.

Την Κυριακή 10-4-2011 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Κορώνου Νάξου και κήρυξε τον Θ.Λόγο. Εν συνεχεία τέλεσε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του Αντωνίου Μανδηλαρά.

Την Τρίτη 12-4-2011 τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στις Ενορίες α) Αγίας Παρασκευής Μέσης Νάξου και β) Τιμίου Προδρόμου Απόλλωνος Νάξου και μίλησε για το βαθύτερο νόημα του Μυστηρίου.

Το Σάββατο (του Λαζάρου) 16-4-2011 μετέβη στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, όπου και έλαβε μέρος στις Θρησκευτικές και λοιπές εκδηλώσεις για την επέτειο της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο εσπέρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της Κυριακής των Βαΐων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και προέστη εν συνεχεία της μεγάλης Λιτανείας προς το μνημείο των Ηρώων όπου εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε (παρά της δυσμενείς καιρικές συνθήκες) εκδήλωση μνήμης της ηρωικής εξόδου. Το Πρωί της Κυριακής των Βαΐων μετέσχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο με τους Σεβ/τους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, καθώς και στις λοιπές επετειακές εκδηλώσεις.

Την Μ. Δευτέρα 18-4-2011 μετέβη στην Πάρο όπου και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Μ. Τρίτη 19-4-2011 χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας Πάρου και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

Την Μ. Τετάρτη 19-4-2011 το απόγευμα ετέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στο Γηροκομείο της Πάρου και το βράδυ ετέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος στο Ιερό προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και κήρυξε τον Θ. Λόγο.

jesus_of_nazareth1

Την Μ. Πέπτη 21-4-2011 ετέλεσε το πρωί την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στην Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου και το βράδυ της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών.

Την Μ. Παρασκευή 22-4-2011 χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής και κήρυξε τον Θ. Λόγο. Το βράδυ προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου στο ως άνω Ιερό Προσκύνημα και μετά την περιφορά του Επιταφίου προεξήρχε της Νυκτερινής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου (3.20 π.μ). 

mitropolites01b

Το Μ. Σάββατο 23-4-2011 μετέβη στην Νάξο όπου τη νύκτα ετέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή του Πάσχα 24-4-2011 ετέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό Νάξου τον Εσπερινό της Αγάπης παρουσία των πολιτικών, δημοτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών και πλήθους πιστών, εν συνεχεία μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Αναστάσεως στα γραφικά στενά της παλαιάς πόλεως και η Λιτανεία κατέληξε στο Επισκοπείο όπου ο Μητροπολίτης αντάλλαξε ευχές και μοίρασε κόκκινα αυγά και γλυκίσματα σε όλους τους πιστούς

Την Δευτέρα 25-4-2011 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου και κήρυξε τον Θ.Λόγο. Την ίδια ημέρα μετέβη στην Πάρο όπου ετέλεσε τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.

Την Τρίτη 26-4-2011 ιερούργησε στο πανηγυρίζον Εξωκκλήσι των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, περιοχής (Μπαούζη) Νάξου και κήρυξε τον Θ.Λόγο.

Την Πέμπτη 28-4-2011 προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου και κήρυξε τον Θ.Λόγο.

Την Παρασκευή 29-4-2011 ιερούργησε κατά την Πανήγυρη του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης και κήρυξε τον Θ.Λόγο. Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων και την Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος μετέβη στο φυλάκιο του ναυτικού παρατηρητηρίου όπου ευχήθηκε, στους αξιωματικούς και τους ναύτες και τους μοίρασε πασχαλινά αυγά, και άλλα δώρα.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας μετέβη στην Πάρο όπου μετέσχε σε εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου, κατά την διάρκεια της οποίας βράβευσε τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλες οι τοπικές Αρχές καθώς και οι Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων.

Το Σάββατο 30-4-2011 ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής Πάρου και το απόγευμα πραγματοποίησε επίσκεψη στις Ιερές Μονές Λογγοβάρδας και Αγίου Φιλοθέου Πάρου για τις καθιερωμένες ευχές.


Εκτύπωση   Email