Εξόδιος Ακολουθία Ιατρού Αποστόλου Πολυζωίδη

Την Πέμπτη 29-12-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, του αειμνήστου Ιατρού-Ορθοπεδικού Αποστόλου Πολυζωίδη, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, αλλά σπούδασε και δραστηριοποιήθηκε επιστημονικά στην Αγγλία, όπου και δημιούργησε την οικογένειά του.

Ανεδείχθη σε πολύ μεγάλο επιστήμονα διεθνούς φήμης με σπουδαίες ανακαλύψεις σε θέματα αρθροπλαστικής. Αγάπησε πολύ την Πάρο, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα από το 1992, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού και διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συνέδρια. Αντίστοιχα αγαπήθηκε πολύ και τιμήθηκε από του Παριανούς που τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο και προστάτη τους σε θέματα υγείας. Για την ιατρική και εν γένει κοινωνική προσφορά του τιμήθηκε προ δεκαετίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο με τον μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Την επομένη ημέρα Παρασκευή 30-12-2022 το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Μαργαρίτας Αλεβιζάκη (το γένος Μαύρη)


Εκτύπωση   Email