Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

IMG 6847Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε την Τρίτη 8-11-2022 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Μαράθι της Πάρου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, τους οποίους πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο Αρχιμ. Ιωάννης Χανιώτης, ο Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης και ο Διάκ. Παναγιώτης Σιαχάμης. Τον ως άνω Ιερό Ναό ανήγειρε η ευλάβεια του Θεοφιλεστάτου, στον αύλειο χώρο της οικείας του. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος διακρινόταν για τις πολλές αρετές του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι είχε μεγάλη ταπείνωση, μεγάλη υπομονή στις θλίψεις και τις δοκιμασίες, μεγάλη ανεξικακία, κυρίως όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στο Θεό. Επίσης ο Σεβασμιώτατος με πολλή συγκίνηση έκανε μνεία της ιδιαίτερης ευλογίας που είχε ως Κληρικός, να υπηρετήσει στην Ιερά Μονή του Αγίου στη νήσο Αίγινα και να συνδεθεί πάρα πολύ μαζί του. Κλείνοντας, ευχαρίστησε  τον Θεοφιλέστατο για την ευγενική πρόσκλησή του να συμμετάσχει στον Εσπερινό και ευχήθηκε ο Άγιος να μας εμπνέει και να μας ενισχύει όλους με την προσευχή του,  ώστε να αγωνιζόμαστε σε αυτή τη ζωή να του μοιάσουμε κατά το δυνατόν και να αξιωθούμε του αγιασμού και της σωτηρίας. Λαμβάνοντας τον λόγο ο άγιος Κεράμων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της προσκλήσεώς του, καθώς και τους ιερείς και τους πιστούς για την συμμετοχή τους.

  

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε και στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη μνήμη της Πολιούχου της πόλεως, Οσίας Θεοκτίστης. Τον Εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, με την συμμετοχή Κληρικών του νησιού.

  

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top