Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Νάξο και Πάρο

IMG 3845Με λαμπρότητα και την αθρόα συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζονται Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βίβλου Νάξου.

Την Τρίτη 23-8-2022 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον ως άνω Ιερό Ναό, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Αρχιμ. Αντώνιο Παραρά, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βίβλου και Εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Σκουλάτο, τον Πρωτοπρ. Συμεών Τελόπουλο και τον Διάκ. Νεκτάριο Σκουλάτο. Κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και εν συνεχεία προ της Απολύσεως και της Ιεράς Λιτανεύσεως, προέβη στην Χειροθεσία σε Αναγνώστη-Ιεροψάλτη του νεαρού φοιτητού Νικολάου. Στο τέλος των Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τους τοπικούς άρχοντες,  τον φιλόχριστο λαό του Θεού, τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες καθώς και τον π. Εμμανουήλ και τους συνεργάτες του, για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

 

 

Αντίστοιχα εόρτασε και η μεγάλη Κωμόπολη Νάουσα της Πάρου, της οποίας πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την Τρίτη το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες π.  Πρόδρομο Αργυρόπουλο (της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας) και π. Νικόλαο Κρασσά (της Ι.Μ. Νικαίας), π. Ιωάννη Χανιώτη, τους Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνο Χατζηγιάννη και π. Χρήστο Φουρνιστάκη, τον Αιδεσ. Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Πούλια (της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον οικείο Εφημέριο Πρωτοπρ. π. Γρηγόριο Καραλή. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της Ναούσης.

 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μμς μετέβη στο Μετόχι της Αγίας Κυριακής (της Ι.Μ. Φανερωμένης) και συμμετείχε σε ομιλία του Πανοσιολ. Ηγουμένου Αρχιμ. Χρυσοστόμου Σταυράκη με θέμα: «Το Μυστήριο της Θεοτόκου».   

 

 


Εκτύπωση   Email