Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

IMG 2193Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου μετέβη την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13-6-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο Εφημέριος Γλινάδου, Σταυροφόρος-Οικονόμος Νικόλαος Βασιλάκης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρεσβ. Δημοσθένης Φίλιππας και ο Διάκονος Νεκτάριος Σκουλάτος.  Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος προέβη στην Χειροθεσία εις Αναγνώστη-Ιεροψάλτη του κ. Γαβριήλ Δρύλλη, ο οποίος διακονεί στο Ιερό Αναλόγιο του ως άνω Ιερού Ναού. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Δημοσθένη Φίλιππα. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πιστοί, οι οποίοι είχαν προσέλθει και από άλλα μέρη της Νάξου, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου.

 

Αντίστοιχα και στην Πάρο πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος Λευκών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, Αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος. Προ του «Δι’ ευχών» τιμήθηκε εκ μέρους του Συλλόγου Ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Λευκών, ο επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του, κ. Κωνσταντίνος Καστανιάς, ο οποίος επί πεντηκονταετία πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος. Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ανέγνωσε σύντομη συγχαρητήρια επιστολή του ο Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός, ο οποίος και προσέφερε εκ μέρους του Εικόνα-αντίγραφο της Παναγίας Εκαντονταπυλιανής. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων. Στην Πανήγυρη συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, οι τοπικές αρχές του νησιού με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Έπαρχο Πάρου και πλήθος κόσμου.

 

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top