Η εορτή του Αγίου Πνεύματος-Αγίας Τριάδος σε Πάρο και Νάξο

IMG 2193Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου μετέβη την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13-6-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο Εφημέριος Γλινάδου, Σταυροφόρος-Οικονόμος Νικόλαος Βασιλάκης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρεσβ. Δημοσθένης Φίλιππας και ο Διάκονος Νεκτάριος Σκουλάτος.  Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος προέβη στην Χειροθεσία εις Αναγνώστη-Ιεροψάλτη του κ. Γαβριήλ Δρύλλη, ο οποίος διακονεί στο Ιερό Αναλόγιο του ως άνω Ιερού Ναού. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Δημοσθένη Φίλιππα. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πιστοί, οι οποίοι είχαν προσέλθει και από άλλα μέρη της Νάξου, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου.

 

Αντίστοιχα και στην Πάρο πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος Λευκών, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, Αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος. Προ του «Δι’ ευχών» τιμήθηκε εκ μέρους του Συλλόγου Ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Λευκών, ο επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του, κ. Κωνσταντίνος Καστανιάς, ο οποίος επί πεντηκονταετία πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος. Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ανέγνωσε σύντομη συγχαρητήρια επιστολή του ο Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός, ο οποίος και προσέφερε εκ μέρους του Εικόνα-αντίγραφο της Παναγίας Εκαντονταπυλιανής. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων. Στην Πανήγυρη συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, οι τοπικές αρχές του νησιού με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Έπαρχο Πάρου και πλήθος κόσμου.

 

 


Εκτύπωση   Email