Κυριακή Ε’ Νηστειών στη Νάξο

IMG 7364IMG 7485Την Κυριακή 10-4-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο χωριό Εγγαρές όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.
Προ της Απολύσεως,  προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Βελαλόπουλου. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στο Κοιμητήριο του Αγίου Λαζάρου πόλεως Νάξου, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του αειμνήστου  Ιερομονάχου. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Στ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Προ του «Δι’ ευχών…» πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανος. Αρχιμ. Αρσένιο Μελισσιανό με θέμα: «Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα».

 

Αντίστοιχα και στην Πάρο τελέσθηκε ο Στ’ Κατανυκτικός Εσπερινός, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, με ομιλητή τον Αιδες. Πρωτοπρ. Νεκτάριο Αλεξόπουλο με θέμα: «Ο πόλεμος των λογισμών και των παθών και η αντιμετώπισή του». 

 

 

 

Εκτύπωση   Email