ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

sxe0191

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. Κ Α Λ Λ Ι Ν Ι Κ Ο Σ

κατά τον μήνα Αύγουστο Λειτούργησε χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

DSC11

 Το Σάββατο 1-8-2015 παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου κήρυξε τον Θείο Λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Η Λειτουργία αυτή είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στους εργαζομένους και εθελοντικά διακονούντες στο Ιερό Προσκύνημα.

Την Κυριακή 2-8-2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας Χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μάρμαρα Πάρου.

Το Εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, στο οποίο και φυλάσσεται η περίπυστη ομώνυμη Εικόνα της Θεοτόκου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Δευτέρα 3-8-2015 το απόγευμα χοροστάτησε στον Εσπερινό και στον Παρακλητικό Κανόνα στην Ιερά Μονή Αγίου Φιλοθέου Πάρου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τρίτη 4-8-2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Στην συνέχεια παρέστη σε μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Σύλλογος Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου, με τίτλο ``Ω ΠΑΝΥΜΝΗΤΕ ΜΗΤΕΡ`` που ήταν αφιερωμένη στην Παναγία. Ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα σε Εκείνη, καθώς και συνθέσεις του μεγάλου μουσικού και πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλου πάνω σε ψαλμούς του Δαυίδ. Έψαλε και τραγούδησε η Νεκταρία Καρατζή. Η όλη εκδήλωση (εμπνευστής της οποίας ήταν ο Κων/νος Ροδόπουλος) μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη 5-8-2015 το πρωί προήδρευσε συσκέψεως της Δ.Ε του Ιερού Προσκυνήματος με συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των Αρχών και φορέων του νησιού εν όψει της πραγματοποιήσεως της μεγάλης Πανυγήρεως της Παναγίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μονής Χριστού –Δάσους, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 6-8-2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους καθώς και τους καρπούς της αμπέλου (σύμφωνα με την Εκκλησιαστική μας παράδοση) και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο Λόγο στην τέλεση του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσσης Νάουσας Πάρου.

Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

Την Παρασκευή 7-8-2015 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Κυνίδαρο Νάξου όπου στον  Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Αντωνίου Λεγάκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο Σκαδό Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε στην Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ακολούθως μετέβη στην Κόρωνο όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μαρίνης χοροστάτησε στην Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως και κήρυξε τον θείο Λόγο.

Την Κυριακή 9-8-2015 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απειράνθου Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο παρεπιδημών Ρώσος Κληρικός π. Ανατόλιος Churyakov. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο Λόγο στην τέλεση του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλήνης Νάξου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου.

Στην συνέχεια παρέστη σε εκδήλωση του Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου `` ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΤΤΑΛΕΙΩΤΙΣΣΑ`` που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Εθνολόγου – Λαογράφου Αλέκου Εμμ. Φλωράκη`` Παναγία Ατταλειώτισσα Γαλήνης Νάξου`` από τους διακεκριμένους συμπολίτες μας Ιάκωβο Ναυπλιώτη – Σαραντινό και Λάζαρο Θεόφιλο. Την βράβευση του Αθλητή των Special Olympics Παναγιώτη Ευστ. Κουτάτζη, ο οποίος με τις πολλές επιτυχίες του, το ήθος και την σεμνότητα του έχει κατ’ επανάληψιν προβάλει την ιδιαιτέρα του Πατρίδα. Βραβεύθηκε επίσης με αναμνηστική πλακέτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος. Στο τέλος ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού ``Μες της Ατταλείας τα Νερά``. 

Την Δευτέρα 10-8-2015 Το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην τέλεση του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου Νάξου.

Την Τρίτη 11-8-2015 το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο. Το Εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών.

Την Τετάρτη 12-8-2015 το μεσημέρι χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης (Θαψανών) Πάρου. Το απόγευμα χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλυκής της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Αγγεριάς Πάρου.

Την Πέμπτη 13-8-2015 Το Εσπέρας ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών.

Την Παρασκευή 14-8-2015 το μεσημέρι υπεδέχθη τους προσκεκλημένους για την Πανήγυρη της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Επισκόπους, ήτοι τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε καταλλήλως τόσο τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, όσο και των τιμήσαντα με την παρουσία του την φετινή Πανήγυρη Εξοχώτατον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά Αστέρος. Καταφανώς συγκινημένος απήντησε ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος στην προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, τονίζοντας ότι θεωρεί μεγάλη ευλογία την συμμετοχή του σε αυτή την Πανήγυρη, τον δε Σταυρό της Παναγίας θα τον έχει πολύτιμο πνευματικό εφόδιο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Το Πρωί της 15ης Αυγούστου 2015 ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Εν συνεχεία προέστη στην τέλεση της πάνδημης και λαμπρής Λιτανείας της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Επί της εξέδρας του Λιμένος πραγματοποιήθηκε ειδική Δέηση, και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος. Η μεγάλη Λιτανευτική πομπή αφού διήλθε όλη την παραλιακή οδό έφθασε στον Ιερό Ναό της δεύτερης Ενορίας, της Ζωοδόχου Πηγής, (όπου τελέσθηκε η καθιερωμένη Δέηση) και στην συνέχεια μέσα από τα γραφικά στενά της Παροικίας (Πάρου) έφθασε στον Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών (όπου και πάλι τελέσθηκε Δέηση) και δια της πλατείας Μαντούς Μαυρογένους κατέληξε στο Προσκύνημα της Παναγίας μας. Εκεί εψάλη η ακροτελεύτια Δέηση μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθέντες επισήμους και τον πιστό λαό και ευχήθηκε η Παναγία μας να είναι για τον καθένα ξεχωριστά και για όλο το Έθνος μας η Σκέπη, η Βοηθός και η Προστασία.

Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

Την Κυριακή 16-8-2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου. Πρό του Αποστολικού Αναγνώσματος χειροθέτησε Αναγνώστη τον Μιχαήλ Γρατσία. Το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο.

Την Δευτέρα 17-8-2015 το μεσημέρι υπεδέχθη τους προσκεκλημένους για την Πανήγυρη του Αγίου Αρσενίου Επισκόπους, ήτοι τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίον και τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιον.

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος η Ιερά πανήγυρις του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω,

Δευτέρα 17-8-2015 και Τρίτη 18-8-2015, όπου πάρα πολλοί προσκυνητές ανήλθαν στο Ιερό αυτό Προσκύνημα, προκειμένου, να εορτάσουν και να τιμήσουν την εορτή του Θαυματουργού Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω και να πάρουν τη Χάρι και την ευλογία Του, προσκυνώντας το Ιερό και Χαριτόβρυτο γιο Λείψανο Του.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ανήμερα της Εορτής τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την ώρα του κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίος. Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού και μετά το πέρας παρατέθηκε πρωινό σε όλους τους προσκυνητές.

Την Τετάρτη 19-8-2015 με το μεσημεριανό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

Την Πέμπτη 20-8-2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στην Ενορία του Δανακού όπου ετέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νεόδμητου Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δανακού Νάξου στο ισόγειο του Ενοριακού Ναού. Μετά το πέρας του Αγιασμού μίλησε ο Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αμοργιανός Αρχιερατικός Επίτροπος Δρυμαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της δημιουργίας του Πνευματικού Κέντρου, ευχαριστώντας συγχρόνως όσους συνετέλεσαν σ’ αυτό το έργο. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον καλό και δραστήριο Εφημέριο και ευχήθηκε ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής να ευλογεί και να αγιάζει όλους τους κατοίκους του μικρού αυτού αλλά ιδιαίτερα ευλογημένου χωριού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Το νέο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργεί επί καθημερινής βάσεως.

Την Παρασκευή 21-8-2015 το μεσημέρι επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος για να του ευχηθεί με την ευκαιρία της προλαβούσης εορτής του Αγίου Καλλινίκου, από τον οποίο πληροφορηθείς την αιφνίδια εκδημία του 40χρονου Νικολάου Βιδάλη εκλεκτού χριστιανού νέου και εικονοφύλακος της Μεγαλόχαρης της Τήνου, έπλευσε μαζί εκτάκτως για την Ιερά νήσο Τήνο, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δύο Χωριών προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας, στην οποία εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου συμμετείχε πλήθος Ιερέων και εκατοντάδες Τηνίων. Λόγω ανειλημμένης υποχρεώσεως του Σεβασμιώτάτου Μητροπολίτου Σύρου συνόδευσε τον κοιμηθέντα Νικόλαο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ετέλεσε την ταφή στο κοιμητήριο της Ενορίας των Δύο Χωριών. Μετά τις συλλυπητήριες ευχές προς τους πονεμένους γονείς και τα αδέλφια του μετέβη κατ’ ευθείαν στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης όπου προσεκύνησε την Θαυματουργή Εικόνα Της.

Το Σάββατο 22-8-2015 το πρωί έπλευσε για την Νάξο. Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου ετέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως του μικρού Ιωάννου υιού του Εφημερίου Κυνιδάρου πατρός Μιχαήλ Φραγκουλόπουλου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρα ανεχώρησε για την Πάρο.

Την Κυριακή 23-8-2015 το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης Πάρου και εν συνεχεία προέστη της καθιερωμένης μεγάλης Λιτανείας. Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε ο Παριανός την καταγωγή Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κρασσάς, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Την Πέμπτη 27-8-2015 το πρωί έπλευσε για την Πάρο. Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως του μικρού Νικολάου υιού του Ανδρέα και της Άννας Βασταρδή (Λιανοπούλου) στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Ο μικρός Νικόλαος έλαβε το όνομα εις μνήμη του μακαριστού θείου του Νίκου Β. Λιανόπουλου Οδοντιάτρου – Οδοντοτεχνικού που έφυγε πριν ένα χρόνο από κοντά μας σε ηλικία 37 ετών.

Την Παρασκευή 28-8-2015 το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη – Καπαρού Λευκών  Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στην ακολουθία συμμετείχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

Το Σάββατο 29-8-2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το Θείο Λόγο, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Απόλλωνος Νάξου.

Το απόγευμα μετέβη στο Φιλώτι όπου παρέστη σε εκδήλωση του Συλλόγου Φιλωτίτων Νάξου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου. Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ποιήτριας κ. Ειρήνης Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη με τίτλο «ΗΧΟΙ ΚΥΜΑΤΩΝ». Το βιβλίο παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνιος Τζιώτης Φιλόλογος και η κα Χάιδω Μουστάκη. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν πολλοί εκ των παρισταμένων. Στο τέλος της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος υπεγράμμισε τα χαρίσματα της εκλεκτής Φιλωτίτισσας ποιήτριας καθώς και το εξαίρετο εκκλησιαστικό της ήθος το οποίο της μεταλαμπάδευσαν οι αείμνηστοι ευσεβείς και ενάρετοι γονείς της πατήρ Στυλιανός και πρεσβυτέρα Σοφία.

Την Κυριακή 30-8-2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, όπου εορτάζεται μεγαλοπρεπώς η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Εν συνεχεία προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικώνος.

Την Δευτέρα 31-8-2015 χοροστάτησε στον Όρθρο ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα ως άνω Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Το μεσημέρι προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του 48χρονου Πολυχρόνη – Νικολάου Καραβάνα, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μπογιατζόγλου.

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email