636026648300272641

Ο Σεβασμιώτατος

Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Κατά τον μήνα Νοέμβριο Λειτούργησε  ή χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Aggelos

 

 

    Την Παρασκευή 1-11-2019 ταξίδεψε οδικώς για την Τροιζήνα.

   Το Σάββατο 2-11-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος με τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ετέλεσαν στην συνέχεια το Μνημόσυνο του πνευματικού τους πατρός μακαριστού Γέροντα π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου (+10-11-1989). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επέστρεψε στην Αθήνα.

   Την Κυριακή 3-11-2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019'', ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων (της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς). Προ της Απολύσεως προέστη του Κτητορικού Μνημοσύνου και των λοιπών κεκοιμημένων αδελφών.

    Από την Δευτέρα 4-11-2019 έως την Τετάρτη 6-11-2019 συμμετείχε  ως Συνοδικό Μέλος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

   Την Δευτέρα 4-11-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου στην αίθουσα ''Χρήστος Λαμπράκης'' συμμετείχε στην παρουσίαση της «Επετειακής Εκδόσεως Γέροντος Ιωσηφ του Ησυχαστού Επιστολές και ποιήματα. 60 χρόνια από την κοιμησή του», που πραγματοποίησε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. 

   Την Τετάρτη 6-11-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών όπου στο αμφιθέατρο Cotsen Hall συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίασης της δίτομης ιστορικής μελέτης «Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως» του Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπα και την οποία διοργάνωσαν η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. 

   Την Πέμπτη 7-11-2019 με το πρωινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο Κεραμί όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ταξιάρχου Μιχαήλ χοροστάτησε της Ακολουθίας του Εσπερινού και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα. 

 

   Την Παρασκευή 8-11-2019 ημέρα κατα την οποία η Αγίας μας Εκκλησία πανηγυρίζει την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγκρίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Εν συνεχεία προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως. 

   Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβη στον Ιερό Ναό της ''Παναγίας του Χριστού'' στην Παλαιά Χώρα όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας της αειμνήστου Τριανταφυλλιάς (Φιλιώς) Φραγκίσκου.

   Εν συνεχεία το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο.

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στις 9-11-2019 η Ιερά Μνήμη τόσο της Οσίας Θεοκτίστης της εν Πάρω όσο και του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, στον Πανηγυρίζοντα Παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, όπου και ασκήτεψε η Οσία Θεοκτίστη και εντός του οποίου βρίσκεται ο τάφος της. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία εις Αναγνώστη του κ. Δημητρίου Καραπαναγιώτη, Υποπυραγού και Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου. Εν συνεχεία προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων και των Σεπτών Λειψάνων της Οσίας.

   Την Κυριακή 10-11-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Θεοδοσίας Μελανίτου. 

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας της Σχολής Ορθόδοξης Οικογενειακής Κατάρτισης του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού ενάρξεως της Σχολής. Ακολούθως πραγματοποίησε την πρώτη ομιλία με θέμα: «Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος για τον γάμο και την οικογένεια». Να σημειωθεί πως ο μακαριστός π. Επιφάνιος ήταν ο πνευματικός πατέρας του Σεβασμιωτάτου και φέτος συμπληρώνονται τριάντα έτη από την κοίμηση του (+10-11-1989).

 

 

 

 Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 418 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ