good year

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

 

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Με εκκλησιαστική κατάνυξη και λαμπρότητα, τηρουμένων πάντοτε ων μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος του Μεγάλου καθώς και η είσοδος στο νέο έτος 2022.

Την 1η του νέου ανατέλλοντος έτους 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος  χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» ανεγνώσθη το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου επί τω νέω έτει. Στο τέλος της Θείας  Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη της Επισήμου Δοξολογίας  επί τη εισόδω εις τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος του Κυρίου και ευλόγησε τις προσφερθείσες Αγιοβασιλειόπιττες. Τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στη Δοξολογία συμμετείχαν οι τοπικές αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά. Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τις ευχές του για το νέο έτος να είναι ειρηνικό, σωτήριο και απηλλαγμένο από την πανδημία του κορωνοϊού. Επ’ ευκαιρία στηλίτευσε τις σατιρικές-βλάσφημες αναρτήσεις και δηλώσεις υψηλά ισταμένων προσώπων για το Πάνσεπτο και Πάναγνο πρόσωπο της Παναγίας και Αειπαρθένου Θεοτόκου, Μητρός του Κυρίου μας και όλων των ανθρώπων, τονίζοντας ότι εμείς οι κάτοικοι των Παναγιοσκεπάστων νησιών της Παροναξίας (ιδιαιτέρως της Πάρου λόγω της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής) πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία όταν εξαπολύονται τέτοιες βλασφημίες, οι οποίες στρέφονται όχι μόνο κατά της Παναγίας μας, αλλά και κατά του Σαρκωθέντος Υιού Της και Θεού μας και προσβάλλουν την πίστη μας και την Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπεία μας.

Την Κυριακή 2-1-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Εμμανουήλ Σκιαδά. 

Την Τετάρτη 5-1-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου όπου χοροστάτησε στις Ακολουθίες Όρθρου και Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου. Εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού. 

 

Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΠΑΡΟ 

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη νήσο Πάρο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Εν συνεχεία, τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και τον φιλόχριστο λαό της Πάρου, μετέβη στον κεντρικό Λιμένα της Παροικίας όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα. Τον Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Ανδρέας Μπαρμπαρής, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε έναν επιστήθιο Σταυρό και μια Εικόνα της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής, αντίγραφο της εφεστίου Ιεράς Εικόνος.

Το Σάββατο 8-1-2022 ο Σεβασμιώτατος με το μεσημεριανό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

Την Κυριακή 9-1-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Βουρβουριά Νάξου όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου της αειμνήστου Παρασκευής Λυκοσκούφη και εν συνεχεία τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δούλων του Θεού Κοσμά Αρχιερέως (Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας), Τίτου Ιερομονάχου (Ναξίου την καταγωγή) και Τιμοθέου Μοναχού Γρηγοριάτου.

Ακολούθως μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Νάξου, όπου προ των οστών του αειμνήστου πατρός του Ευαγγέλου (+9-1-2002) τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, επί τη συμπληρώσει 20ετίας από της εκδημίας του.

Την Δευτέρα 10-1-2022 το μεσημέρι  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού, μετέβη στο Δημαρχειακό Μέγαρο Νάξου όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα για τη νέα χρονιά 2022. Στην τελετή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επικεφαλής και εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Υπάλληλοι. Στο τέλος της τελετής ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες το νέο έτος να είναι ευλογημένο, υγιές και καρποφόρο. Εν συνεχεία σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος του νησιού και οι λοιποί παράγοντες του Δήμου.

Την Κυριακή 16-1-2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη του 40ημέρου Μνημοσύνου της αειμνήστου Ασπασίας-Ευαγγελίας (Σίσσυς) Ρεφενέ. 

 

 

 

 Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ