Analipsi

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 

κ. Καλλινίκου

 

πετρος και παυλος

 

Την Τρίτη 1-6-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο.

Ακολούθως μετέβη στην περιοχή των Καμαρών όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ). Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του σχολείου και προσέφερε στον Διευθυντή κ. Φραγκίσκο Κεφάλα μία Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, πιστό αντίγραφο της εφεστίου Ιεράς Εικόνος. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του ως άνω σχολείου ενώ ακολούθως ο λόγος δόθηκε στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τον  Έπαρχο Πάρου Αντιπάρου κ. Κώστα Μπιζά, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Ροκονίδα, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου καθώς και στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών κ. Αναστάσιο Σκαραμαγκά. Στην τελετή συμμετείχε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Χρυσόστομος Πήχος, εκπρόσωποι των Αρχών, Φορέων και Συλλόγων του νησιού, αρκετοί εκπαιδευτικοί και πολλοί πολίτες της Πάρου. Ας σημειωθεί ότι το σχολείο ανηγέρθη σε παραχωρηθέντα χώρο της Μονής Λογγοβάρδας στις αρχές της δεκαετίας του 1950 (με πρωτοβουλία του τότε Ηγουμένου, Αγίου Γέροντα Φιλοθέου Ζερβάκου) και για πολλές δεκαετίες στέγασε το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών Πάρου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Παροικία όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Θεοδώρου Τριανταφύλλου.

Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για την Νάξο.

Το Σάββατο 5-6-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έπλευσε για την Μύκονο και ευθύς αμέσως μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος ιερουργούσε στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.

Με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

Την Κυριακή 6-6-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου του αειμνήστου Αντωνίου Κονδύλη.

Την Τρίτη 8-6-2021 το βράδυ  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου, επ’ ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα. Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. 

Την Τετάρτη 9-6-2021 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για τη Σαντορίνη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Καρτεράδο Θήρας όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου χοροστάτησε στον Εσπερινό, συνγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους ευχαριστίας προς τον σεβάσμιο, πολιό και σεπτό Ποιμενάρχη για την πρόσκλησή του και την εν γένει ιεροπρεπή και σεμνή παρουσία του, καθώς και εγκάρδιες ευχές προς τους συμμετέχοντες κληρικούς και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Την Πέμπτη 10-6-2021 (εορτή της Αναλήψεως) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Επιφανίου και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία συμμετείχε σε εκδήλωση βραβεύσεως τριών ενοριτών που προσφέρουν θυσιαστικώς την διακονία του για την εύρυθμη λειτουργία της Ενορίας, μετά από πρωτοβουλία του δραστήριου Εφημερίου Αρχιμ. Χριστοφόρου Καραμολέγκου. Στο τέλος ο Σεβ. Θήρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την συμμετοχή του και όλους τους συντελεστές της Πανηγύρεως και συνεχάρη του βραβευθέντες.

Την Παρασκευή 11-6-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσκέφθη προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας και εν συνεχεία έπλευσε για την Νάξο

Την Κυριακή 13-6-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Σαγκρί της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Αικατερίνης Τρανούδη.

Την Κυριακή 20-6-2021 (της Πεντηκοστής) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Καλόξυλο της Νάξου όπου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Εν συνεχεία χοροστάτησε της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε, κατά την τάξιν της Αγίας μας Εκκλησίας, τις ευχές της Γονυκλισίας. Προ του «Δι΄ ευχών» απηύθυνε ευχές προς τους εκκλησιαζομένους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ Γαλήνης όπου τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Νικολάου Σιδερή μετά της Σταματούλας-Νικολίνας Μαϊτού.

Εν συνεχεία με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Πάρο.

Την Δευτέρα 21-6-2021 (του Αγίου Πνεύματος) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

 Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ