koimisis2020

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας

 κ. Καλλινίκου

12247014 1049340695118140 8602576502702008556 n

   Το Σάββατο 1-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συμμετείχε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Κατά την διάρκεια του "Κοινωνικού" κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Να σημειωθεί πως η Θεία Λειτουργία αυτή είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο στους εργαζομένους και εθελοντικά διακονούντες στο Ιερό Προσκύνημα.

   Την Κυριακή 2-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στη Νάουσα της Πάρου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παντανάσσης χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

 

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και εν συνεχεία στην Ακολουθία της πρώτης Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου όπου φυλάσσεται η περίπυστη ομώνυμη Εικόνα της Παναγίας μας. 

   Την Δευτέρα 3-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Εσπερινό και εν συνεχεία στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου.

   Την Τρίτη 4-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μας χοροστάτησε στον Εσπερινό και εν συνεχεία στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

   Την  Τετάρτη 5-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας υπεδέχθη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Ο κ. Υπουργός και η συνοδεία του η οποία αποτελείτο από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Θεόδωρο Κλιάρη, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Παλαιοχριστιανικού Ναού της Παναγίας μας από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος προσέφερε στον κ. Υπουργό μια Εικόνα της Παναγίας μας της Εκαντονταπυλιανής, αντίγραφο της εφεστείου Εικόνος.

   Εν συνεχεία έπλευσε για την Νάξο.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στο Κορωνοχώριο Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

   Την Πέμπτη 6-8-2020 εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δαμαριώνα Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευλόγησε την προσφερθείσα σταφυλή και απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό και εν συνεχεία στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Νάξου. 

 

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

   Με θρησκευτική κατάνυξη και με την συμμετοχή κλήρου και λαού της νήσου Νάξου τελέσθηκε απόψε (Παρασκευή 7-8-2020) ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Προ του Εσπερινού στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κόμισε την μόλις αγιογραφηθείσα (από τον Πάριο Αγιογράφο Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο) Ιερά Εικόνα του Αγίου Καλλινίκου. Αφού εψάλη η καθιερωμένη Δέηση και ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος την ειδική ευχή «επί καθιερώσει νέας Ιεράς Εικόνος» χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και βαθειά συγκινημένος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς στην προσωπικότητα και τον ενάρετο βίο του τιμωμένου Αγίου, το όνομα του οποίου φέρει από της μοναχικής του ρασοφορίας και της εις Διάκονον χειροτονίας του (25-10-1986). Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους εκκλησιαζομένους μικρές εικόνες του Αγίου Καλλινίκου εις αγαθήν ανάμνησιν και ευλογίαν.

   Το Σάββατο 8-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου (στην οποία συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι ιερείς του νησιού) επ’ ευκαιρία της πρώτης Πανηγύρεως του Αγίου Ιεράρχου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Ας σημειωθεί ότι η Θεία Λειτουργία ετελέσθη (προς ευλογίαν) επί αντιμηνσίου καθαγιασθέντος κατά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Λεπτοκαρυάς Πέλλης από τον Άγιο Επίσκοπο Εδέσσης Καλλίνικο την 28η Ιουλίου 1968. Το αντιμήνσιο αυτό δωρήθηκε προ ετών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου όπου και φυλάσσεται. Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους Ιερείς και το εκκλησίασμα (μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομάτης) και ακολούθησε προσφορά εικονιδίων και κερασμάτων στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

   Την Κυριακή 9-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Φιλότι της Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ της Απολύσεως προέστη του ετησίου Μνημοσύνου της αειμνήστου Αθανασίας Ψαρρά.

   Την Δευτέρα 10-8-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έπλευσε για την Πάρο. Ευθύς αμέσως με την άφιξή του στον λιμένα της νήσου μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Να σημειωθεί πως τις ως άνω Ιερές Ακολουθίες αναμετέδωσε πανελληνίως ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος τους υπευθύνους του οποίου ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος προ της Απολύσεως.

 

 

 Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ