sx01911

ΧΡΟΝΙΚΑ  ΜΗΝΟΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

κατά τον μήνα Νοέμβριο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

 

Aggelos

       Την Τετάρτη 1-11-2017 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνιδάρου Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας Της αειμνήστου Αικατερίνης Σκουλάξινου. Η οποία επί 67 συναπτά έτη υπηρέτησε το Ιερό Αναλόγιο του ως άνω Ιερού Ναού.

       Την Πέμπτη 2-11-2017 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ακεψιμά οικισμού Καστρακίου της Ενορίας Σαγκρίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

       Την Παρασκευή 3-11-2017 το πρωί έπλευσε προς Πειραιά και από εκεί οδικώς για την Τροιζήνα.

       Το Σάββατο 4-11-2017 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος συνιερούργησε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος με τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ετέλεσαν στην συνέχεια το Μνημόσυνο του πνευματικού τους πατρός μακαριστού Γέροντα π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου (+10-11-1989). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επέστρεψε στην Αθήνα.

        Την Κυριακή 5-11-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Πεντέλης.

       Με το απογευματινό δρομολόγιο ανεχώρησε για την Νάξο.

       Την Τρίτη 7-11-2017 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών οικισμού Κεραμίου της Ενορίας Χαλκείου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Τετάρτη 8-11-2017 το απόγευμα ανεχώρησε για την Πάρο.

Την Πέμπτη 9-11-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων και των Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Θεοκτίστης και του Αγίου Νεκταρίου στο λιμάνι και τα σοκάκια της Παροικίας.

         Εν συνεχεία προήδρευσε σε δύο συσκέψεις στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας.

       Το απόγευμα της ίδια ημέρας επεσκέφθηκε τις Ιερές Μονές Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών και Αγίου Φιλοθέου Πάρου για να ευχηθεί στις εορτάζουσες Γερόντισσες Νεκταρία και Θεοκτίστη αντίστοιχα.

         Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

       Την Παρασκευή 10-11-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατήλθε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου ετέλεσε Τρισάγιο, κατά την ίδια ώρα της τελέσεως της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου, ο πατέρας του οποίου κατήγετο από την Νάξο, το δε πατρικό του σπίτι απέχει μερικά μέτρα από τον Μητροπολιτικό Ναό. Ας σημειωθεί ότι ο μακαριστός είχε κληθεί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο, να προεξάρχει τις πανηγύρεως του Αγίου Νικοδήμου (13&14 Ιουλίου 2017) και είχε σταλεί και η σχετική έγκριση της Ιεράς Συνόδου, αλλά τελικώς δεν συμμετείχε διότι δεν θέλησε να απομακρυνθεί από την Επαρχία του και το ποίμνιό του ενώ εμαίνοντο μεγάλες πυρκαγιές στην Μητροπολιτική του περιφέρεια. Είη η μνήμη του αιωνία !

       Το Σάββατο 11-11-2017 το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου τέλεσε το Μυστήριο του Γάμου του Χαραλάμπους Μικέ και της Στυλιανής Κύλη. 

      Την Κυριακή 12-11-2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαλήνης Νάξου. Μετά την Απόλυση προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Ευαγγελίας Βαθρακοκοίλη.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πόλεως Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

       Την Δευτέρα 13-11-2017 εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πόλεως Νάξου και χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Στην συνέχεια προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, φθάνοντας στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής τέλεσε Τρισάγιο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Επιφάνιο όπου βρίσκεται ο Τάφος του και στις κεκοιμημένες μοναχές που μόνασαν στην Ιερά Μονή.

       Το Σαββάτο 18-11-2017 το απόγευμα παρέστη σε εκδήλωση στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) Χώρας Νάξου με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (τοπική πανήγυρις Χρυσοπολιτίσσης, πολιούχου Χώρας Νάξου). Κύριος ομιλητής ήταν ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, με Θέμα : ``Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ορθόδοξη Εκκλησία``. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

       Την Κυριακή 19-11-2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου. Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε ο παρεπιδημών στην Νάξο  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σαββόπουλος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας. Μετά την Απόλυση προέστη του 6μήνου Μνημοσύνου του αειμνήστου Σπυρίδωνος Κιουλαφή.Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ