Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

sxe0191

ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 DGI32

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. Κ Α Λ Λ Ι Ν Ι Κ Ο Σ

κατά τον μήνα Ιούλιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

  16807399 1823467491203449 7702459315974236186 n

Το Σάββατο 1-7-2017 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κορωνοχωρίου Νάξου όπου ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος του μικρού Νεκταρίου, τέταρτου τέκνου του Ζαφειρίου και της Μαρίας Βερυκκόκου, με ανάδοχο την Κατερίνα Μονογιού υποψήφια Βουλευτή Κυκλάδων. 

Την Κυριακή 2-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Απόλλωνος Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισιαννός. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο π. Ηλία Χρυσάκη ο οποίος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος την παρελθούσα Κυριακή 25-6-2017 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Παρίου στον Κώστο της Πάρου.

Νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε την Κόρωνο και συνεργάστηκε με τον νέο Εφημέριο π. Βασίλειο Δούκα για θέματα τις Ενορίας του.

Στην συνέχεια μετέβη στον Δανακό όπου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής παρηκολούθησε την πολύ ωραία εορτή λήξεως (Κατηχητικών Σχολείων, Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, χορωδίας, χορευτικής ομάδας και λοιπών δραστηριοτήτων) που είχε προετοιμάσει ο Εφημέριος π. Πέτρος Αμοργιανός με τους καλούς συνεργάτες του. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και έδωσε τις πατρικές συγχαρητήριες ευχές του σε όλους τους συντελεστές τις εκδηλώσεως και κυρίως στα δεκατέσσερα παιδιά του μικρού και πανέμορφου χωριού του Δανακού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και αρκετοί από τα γειτονικά χωριά.


 Την Δευτέρα 3-7-2017 το απόγευμα απέπλευσε για την Κρήτη προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο της Βαπτίσεως της κόρης του Διακόνου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου π. Δημοσθένους Φίλιππα και της Διακονίσσης Ελένης (θυγατρός του στρατιωτικού Ιερέως π. Νεκταρίου Μαρκάκη και της πρεσβυτέρας Γαλάτειας) που θα τελεσθεί στο Ηράκλειο.

Την Τρίτη 4-7-2017 το πρωί μετέβη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου όπου ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου επί τη ονομαστική του εορτή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα της Μ.Κ.Β Ηρακλείου την Βάπτιση της μικρής Ζωής θυγατέρας του Διακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Δημοσθένους Φίλιππα.

Την Τετάρτη 5-7-2017 το πρωί έπλευσε για την Νάξο.

Την Πέμπτη 6-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού του πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής της Ενορίας Μέσης Νάξου. Ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Παρασκευή 7-7-2017  χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής πόλεως Νάξου, (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης). Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μαζιώτης Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές και ευχαριστίες κηρύσσοντας την έναρξη των `` ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2017 ``.

Το Σάββατο 8-7-2017 χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Βουρβουριάς Νάξου. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

Την Κυριακή 9-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας Πάρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη του Μνημοσύνου της αειμνήστου Αικατερίνης Ραγκούση.

Με το μεσημεριανό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετέβη στην περιοχή του λεκανοπεδίου Τραγαίας όπου σε πολύ απομακρυσμένο σημείο (στην Ράχη Μονοιτσίων) βρίσκεται το Εξωκκλήσι του Ταξιάρχου Μιχαήλ του οποίου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πολυετής εργασία αποκαταστάσεως και συντηρήσεώς του. Η προσπάθεια αυτή  αποτελεί τον καρπό της καλής και αρμονικής συνεργασίας πολλών φορέων και ιδιωτών, κυρίως δε της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, υπό την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών ο Ναός αποτελεί ένα από τα ποιο σημαντικά Μνημεία του Ελλαδικού χώρου, αποτελεί κτίσμα του 7ου αιώνος  και ανήκει στον τύπο της τρίκλιτης καμαροσκέπαστης βασιλικής. (Το τρίτο – νότιο – κλίτος έχει σχεδόν καταστραφεί, αλλά διαγράφεται από την σωζόμενη θεμελίωση, όπως φαίνεται καθαρά από τις φωτογραφίες που ακολουθούν).  

           Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού και των Θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του έργου της αποκαταστάσεως του σπουδαίου αυτού Ναού και τονίζοντας ότι γενικότερα οι Ναοί αποτελούν κυρίως τόπους λατρείας του Θεού και το γεγονός αυτό τους διέσωσε δια μέσου των αιώνων. Εν συνεχεία σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μαν. Μαργαρίτης. ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημ. Αθανασούλης, η πρώην Προϊσταμένη και νυν Διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών κ. Αικ. Δελλαπόρτα και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Τραγαίας κ. Γ. Γαβαλάς. Παρά την σχετική δυσκολία προσβάσεως μεγάλος αριθμός ευσεβών χριστιανών συμμετείχε στην ωραία αυτή τελετή.

Την Δευτέρα 10-7-2017 το μεσημέρι προήδρευσε συσκέψεως στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως με την συμμετοχή των Αρχών και φορέων του νησιού καθώς και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν όψει της πραγματοποιήσεως της μεγάλης Πανηγύρεως του Αγίου Νικοδήμου.

Την Τρίτη 11-7-2017 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο ο οποίος βρίσκεται στην Νάξο (γενέτειρα του) προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, μετέβη σε περιοχή της Ενορίας Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Παισίου, Ραφαήλ και Ειρήνης. Μετά την ολοκλήρωση της Τελετής των Θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε σύντομη προσλαλιά και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την ευγενή παρουσία του. Στην συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού  Εσπερινού, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους.

           Την Τετάρτη 12-7-2017 το απόγευμα παρέστη σε μουσικοφιλολογική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των "Νικοδημείων 2017" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ``Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ`` υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νάξου ``Ιάκωβος Καμπανέλλης``. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του Παν. Αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Ράπτη Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με θέμα: ``Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η εποχή μας`` και το δεύτερο μέρος την απόδοση Εκκλησιαστικών ύμνων από την Βυζαντινή χορωδία ``ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ`` υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη. Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση απευθύνοντας θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης κ. Γεώργιο Κρασσά για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και θερμές ευχαριστίες στον συμμετέχοντα ομιλητή και στον Βυζαντινό χορό στους οποίους προσέφερε και αναμνηστικά δώρα.

Η  ΠΑΝΗΓΥΡΗ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου 2017 στην Νάξο και συγκεκριμένα στο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτου και πολιούχου του νησιού μας. Πλήθη πιστών, προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη και ευλογία του Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Νικοδήμου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής δείχνοντας έτσι την πίστη τους στον Θεό και την αγάπη τους  στον «δικό τους» Άγιο Νικόδημο.

Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Την παραμονή, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 το απόγευμα, και ώρα 20:00μ.μ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 2.00 το πρωί της Παρασκευής.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, χοροστάτησεστον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου και αμέσως μετά έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στους δρόμους της Νάξου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με μυρτιές και δάφνες. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν οι προαναφερθέντες ως άνω Αρχιερείς, όλος ο Ιερός κλήρος του νησιού, τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητη στρατιά ευσεβών χριστιανών. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κυκλάδων και τ. Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο τ. Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, οι πολιτεύτες του Νομού,  ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου,  και οι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην κεντρική Πλατεία και επί της Μαρμάρινης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση, όπου εκφώνησε σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος. Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας (η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας  την κατά Θεόν πρόοδο καί πνευματική προκοπή όλων των παρισταμένων, των απανταχού Ναξίων αλλά και όλου του Ελληνικού λαού ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που περνάει το Έθνος μας και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Δήμου Παιανίας - Γέρακα που λάμπρυνε την Πανήγυρή μας.

Την Κυριακή 16-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή Πλάκας Νάξου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

 

Με το απογευματινό δρομολόγιο  έπλευσε για την Πάρο και αμέσως μετέβη στην Αντίπαρο όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο  Λόγο.Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κυκλάδων και τ. Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Αναστάσιος Φαρούπος, πολλοί Δημοτική και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η τ. Κοινοτάρχης Αντιπάρου κα Βαρβάρα Φαρούπου οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος ευσεβών Χριστιανών. Ο Σεβασμιώτατος προ της Απολύσεως ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον παριστάμενο μεγάλο Εκκλησιαστικό και Εθνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Την Δευτέρα 17-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μαρίνης Κορώνου Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Το Σάββατο 22-7-2017 με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο.

Την Κυριακή 23-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, επί τη 73η επετείω από της διασώσεως των 125 νέων της Πάρου (23-7-1944) από την εκδικητική μανία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής με την σωστική παρέμβαση του τότε Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, που απέδωσε την σωτηρία σε θαύμα της Παναγίας μας. Στην συνέχεια συμμετείχε στην καθιερωμένη Λιτανεία και τέλεσε τον Αγιασμό στον εξωτερικό περίβολο της Μονής.

Την Τετάρτη 26-7-2017 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής  Μέσης Νάξου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Ιεράς Λιτανείας στους γραφικούς δρόμους του χωριού.

Την Πέμπτη 27-7-2017 χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Πανηγυρίζον Ιερό παρεκκλήσιο Αγίου Παντελεήμονος το οποίο ευρίσκεται εντός του υπό ανέγερση Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Νάξου στην Θέση ``Κωστέρα``. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισιαννός. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς όλους τους πιστούς και ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών ανεγέρσεως του Γηροκομείου Νάξου ``Ο Άγιος Παντελεήμων`` . Ήδη όπως ενημέρωσε ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση, όλων των κουφωμάτων, μετά από ευγενική προσφορά του μεγάλου ευεργέτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Το Σάββατο 29/7/2017 εορτή του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισιαννός.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους και δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, στους οποίους προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα και αναμνηστική Εικόνα του Αγίου Καλλινίκου. Κατά την διάρκεια της μικρής δεξίωσης που παρετέθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου ο οποίος και ευχήθηκε εόρτια απευθύνοντας παράλληλα και σύντομο λόγο προς τους παρευρισκομένους. Σύντομη προσφώνηση έκαναν επίσης τόσο ο κ. Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, όσο και ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Στέφανος Ήμελος.

Την Κυριακή 30-7-2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλυνάδου Νάξου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη του Μνημοσύνου των αειμνήστων Νικολάου και Κυριακής Σέργη.

Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο, όπου στον αύλειο χώρο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής πραγματοποιήθηκε ωραία εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Δημοσιογράφο κ. Κώστα Χαρδαβέλα ο οποίος με τρόπο άμεσο και βιωματικό παρουσίασε το θαύμα που έζησε από την Παναγία μας μέσα στο Ιερό Προσκύνημα, πριν από οκτώ χρόνια, όταν αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Την ομιλία του προλόγισε ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρικάκης και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος και ο πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Μαρινόπουλος. Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην έννοια του θαύματος μέσα στην Αγία γραφή και στην ζωή της Εκκλησίας μας όσο και στην συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Χαρδαβέλα. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κοντός, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος. Μετά την εκδήλωση κυκλοφόρησε και το σχετικό με το εν λόγω θαύμα πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του Κ. Κ. Χαρδαβέλα.

 

 

 

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top