Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

2014pant

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας

κ. Κ Α Λ Λ Ι Ν Ι Κ Ο Σ

κατά τον μήνα Ιούλιο Λειτούργησε ἤ χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείον Λόγον στους Ιερούς Ναούς:

   DGI32 Την Πέμπτη 2-7-2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην περιοχή Πλάκας Νάξου όπου επισκέφθηκε τις νεόδμητες εγκαταστάσεις των νέων κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας οι οποίες μετά από αρκετά χρόνια που χρειάστηκαν για την ανοικοδόμηση και τον εξοπλισμό τους αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα. Οι νέες κατασκηνώσεις οι οποίες είναι αφιερωμένες στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, βρίσκονται σε ιδιόκτητη έκταση της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος – Αγίου Αρσενίου Νάξου και λειτουργούν με νόμιμη άδεια από το κράτος και κανονισμό λειτουργίας ο οποίος έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο Σεβασμιώτατος κατά την επίσκεψή του τέλεσε και τον Αγιασμό ενάρξεως της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου. Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στα παιδιά να περάσουν όμορφα κάτω από τη στέγη της κατασκήνωσης της Εκκλησίας μας, να αποκτήσουν τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια και να ψυχαγωγηθούν σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εφημέριο της οικείας Ενορίας π. Συμεών Τελόπουλο, την Αρχηγό, τα στελέχη και τις εθελόντριες, οι οποίοι άοκνα, αφιλοκερδώς και με αγάπη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις νέες κατασκηνώσεις.

Την Παρασκευή 3-7-2015 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε ομάδα προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο. Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους προσκυνητές στον Μητροπολιτικό Ναό και το Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως και τους προσέφερε τοπικά γλυκίσματα και μικρές εικόνες των Αγίων Νικοδήμου και Νικολάου των Ναξίων.

Την Κυριακή 5-7-2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή Πλάκας Νάξου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των νέων Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε όλους τους εκκλησιασθέντες κυρίως σε γονείς και παιδιά, για την πολλαπλή ωφέλεια που προκύπτει από την συμμετοχή των νέων μας στο αγνό χριστιανικό περιβάλλον των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων και ευχήθηκε να μας συνοδεύουν όλους οι πρεσβείες των Αγίων μας και ιδιαίτερα του προστάτου των Κατασκηνώσεων μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου όπου τέλεσε το μυστήριο του Γάμου του Γεωργίου Κονδύλη μετά της Αικατερίνης Ρώτα.

Την Δευτέρα 6-7-2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μικρό ορεινό χωριό της Μέσης Νάξου όπου τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής. Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον θείο Λόγο.

Την Τρίτη 7-7-2015  χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής πόλεως Νάξου, (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης). Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εόρτιες ευχές κηρύσσοντας την έναρξη των `` ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2015 ``.

Την Τετάρτη 8-7-2015 ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Βουρβουριάς Νάξου και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Πέτρος Αμοργιανός. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.

Την Παρασκευή 10-7-2015 το μεσημέρι προήδρευσε συσκέψεως στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως με την συμμετοχή των Αρχών και φορέων του νησιού καθώς και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν όψει της πραγματοποιήσεως της μεγάλης Πανηγύρεως του Αγίου Νικοδήμου.

Στην συνέχεια μετέβη στο Κορωνοχώριο Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιωάννου Φλεριανού, διατελέσαντος επί σειρά ετών Ιεροψάλτου της Ενορίας.

Το απόγευμα παρέστη σε μουσικοφιλολογική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των "Νικοδημείων 2015" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ``Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ`` υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Θεατρική Αίθουσα του Δήμου Νάξου ``Ιάκωβος Καμπανέλλης``. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του Παν. Αρχιμανδρίτου Συμεών Αυγουστάκη κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, με θέμα : ``Ο Όσιος Παΐσιος`` και το δεύτερο μέρος την απόδοση Εκκλησιαστικών ύμνων από την χορωδία Βυζαντινής μουσικής Κρήτης ``ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ`` υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

Το Σάββατο 11-7-2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και παρακάθησε στην βραδινή τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε με τα παιδιά (κορίτσια των τριών μεγάλων τάξεων του Δημοτικού), παρηκολούθησε στην συνέχεια το ψυχαγωγικό τους πρόγραμμα και στο τέλος τους μοίρασε γλυκίσματα.

Την Κυριακή 12-7-2015 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Νάνος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Την Δευτέρα 13-7-2015 το μεσημέρι υπεδέχθη τους προσκεκλημένους για την Πανήγυρη του Αγίου Νικοδήμου Επισκόπους, ήτοι τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Πατρών κ. Χρυσόστομο και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.

Η   Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Η
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου 2015 στην Νάξο και συγκεκριμένα στο Νεόδμητο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτου και πολιούχου του νησιού μας. Πλήθη πιστών, προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη και ευλογία του Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Νικοδήμου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής εκπληρώνοντας το «τάμα» τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη ευλάβεια τους στον Θεό και τον «δικό τους» Άγιο Νικόδημο.

Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος Πατρών κ. Χρυσόστομος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Την παραμονή, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 το απόγευμα, και ώρα 20:00μ.μ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προ του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 3.00 το πρωί της Δευτέρας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου και αμέσως μετά έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στους δρόμους της Νάξου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με μυρτιές και δάφνες. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν οι προαναφερθέντες ως άνω Αρχιερείς, όλος ο Ιερός κλήρος του νησιού, τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητη στρατιά ευσεβών χριστιανών. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού και Περιφερ. Διοικητής Κυκλάδων και οι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην κεντρική Πλατεία και επί της Μαρμάρινης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας (η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας  την κατά Θεόν πρόοδο καί πνευματική προκοπή όλων των παρισταμένων, των απανταχού Ναξίων αλλά και όλου του Ελληνικού λαού ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που περνάει το Έθνος μας και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που με την φροντίδα της Ηγεσίας του λάμπρυνε και φέτος την Πανήγυρή μας.

Την Τετάρτη 15-7-2015 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Αντωνίου Ξαγοράρη.

Το απόγευμα παρέστη σε εκδήλωση παρουσίασης του τόμου ``ΝΑΞΙΑΚΑ`` που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) στο Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλη στην πόλη της Νάξου. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με σύντομο χαιρετισμό του.

Την Πέμπτη 16-7-2015 με το απογευματινό δρομολόγιο  έπλευσε για την Πάρο και αμέσως μετέβη στην Ενορία του Κώστου όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο  Λόγο.

Την Παρασκευή 17-7-2015 το πρωί έπλευσε προς την Νήσο Αντίπαρο όπου χοροστάτησε στον  Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αντιπάρου. Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανευσεως των Ιερών Εικόνων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Πάρο.

Το Σάββατο 18-7-2015 το απόγευμα μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο ``Παναγία Εκατονταπυλιανή`` και συμμετείχε σε ωραία εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εθελόντριες του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου προς τιμή των εκεί διαβιούντων γερόντων.

Την Κυριακή 19-7-2015 χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Αγίου Αρσενίου (Χριστού Δάσους) Πάρου.

Το απόγευμα παρέστη στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής σε συνεργασία με την ΜΕΕΑΣ ``ΥΡΙΑ`` προ τιμήν του Πρωτοψάλτη του Ι. Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής κ. Εμμανουήλ Ιωάννου Χανιώτη και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Θέατρο Λευκών Πάρου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα εξαιρετικό αφιερωματικό Video και στην συνέχεια ομίλησαν εκλεκτοί Πρωτοψάλτες (που υπήρξαν μαθητές ή συνεργάτες του τιμωμένου) οι οποίοι εξήραν την μεγάλη προσφορά του Εμμανουήλ Χανιώτη ως Ιεροψάλτου, χοράρχου και δασκάλου της Βυζαντινής Μουσικής. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερθείς στην προσωπικότητα και την υπερπεντηκονταετής προσφορά (ιδιαίτερα στο Ιερό Προσκύνημα) του κ. Χανιώτη και ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριος με τις πρεσβείες της Παναγίας μας ακμή σωματικών και πνευματικών δυνάμεων προς συνέχιση της Θεοφιλούς διακονίας του στο Ιερό Αναλογείο. Τέλος του προσέφερε ασημένια εικόνα, ακριβές αντίγραφο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Την Δευτέρα 20-7-2015 ανήλθε στην κορυφή των Αγίων Πάντων όπου στο παρακείμενο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού χοροστάτησε στον  Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Με το βραδυνό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Την Τρίτη 21-7-2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και παρακάθησε στην βραδινή τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε με τα παιδιά (Αγόρια των τριών μεγάλων τάξεων του Δημοτικού), παρηκολούθησε στην συνέχεια το ψυχαγωγικό τους πρόγραμμα και στο τέλος τους μοίρασε γλυκίσματα. Μετά όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά όπου πραγματοποίησαν την βραδινή προσευχή.

Την Παρασκευή 24-7-2015 το πρωί έπλευσε για την Πάρο και αμέσως μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αγίου Αρσενίου (Χριστού Δάσους) όπου προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Κωνσταντίνου Θεολογίτου και μίλησε καταλλήλως.

Το μεσημέρι προήδρευσε της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος με κύριο θέμα την προετοιμασία της Πανηγύρεως του Δεκαπενταυγούστου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Παροικίας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στην συνέχεια παρηκολούθησε ωραία μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, με την ευθύνη του οικείου Εφημερίου π. Εμμανουήλ Φωκιανού.

Το Σάββατο 25-7-2015 με το μεσημεριανό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.

Το απογευμα χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κορωνοχωρίου Νάξου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο  Λόγο.

Την Κυριακή 26-7-2015 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής  Μέσης Νάξου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Ιεράς Λιτανείας στους γραφικούς δρόμους του χωριού.

Επιστρέφοντας από τη Μέση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο κλειστό γήπεδο του Παναξιακού στην πόλη της Νάξου στο οποίο από την περασμένη Πέμπτη φιλοξενούνται 85 Σύριοι μετανάστες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, προκειμένου να συναντηθεί μαζί τους. Ο Σεβασμιώτατος αφού μοίρασε γλυκά σε όλους συνομίλησε με τους υπευθύνους του Δήμου και της Αστυνομίας και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φιλοξενίας. Η Ιερά μας Μητρόπολη από την πρώτη στιγμή συνέδραμε στην φιλοξενία των μεταναστών με την διανομή ρουχισμού, υποδημάτων και κλινοσκεπασμάτων και βρίσκεται σε συνεννόηση με τους υπευθύνους προκειμένου να συνδράμει και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα χρειαστεί.

 

Το απόγευμα έπλευσε για την Πάρο όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Προδρόμου Πάρου, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Δευτέρα 27-7-2015 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κώστου Πάρου, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους , κήρυξε τον Θείο Λόγο και προέστη της Ιεράς Λιτανείας στους γραφικούς δρόμους του χωριού.

Την Τετάρτη 29-7-2015 εορτή του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της Ονομαστικής του εορτής Χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κώστου Πάρου, συνιεργουργούντος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και άλλων παρεπιδημούντων κληρικών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, όσο και στον άγοντα τα Σεπτά Ονομαστήρια του Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, στους οποίους προσφέρθηκαν πλούσια νηστίσιμα κεράσματα και αναμνηστική Εικόνα του Αγίου Καλλινίκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας Back To Top